Herkese Yardım Edilir..

Başlatan mikail, Ekim 07, 2006, 11:26:44 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

khoLpa$aLı

bilgilerin için teşekkürler hocam gayet haklısın.

NAMEKANIM

Merhaba arkadaşlar ben a1 start sınavına hazırlanmak için kitap arıyorum,bana yardımcı olursanız sevinirim,kitap ismi vb..

kesmeşeker

arkadaşlar çok acele haben / sein yardımcı fiillerinin kullanım şekillerini bilenvarsa yardım edebilir mi?
yani şöyle söyleyeyim hangi durumda haben kullanılıyor hangi durumda sein kullanılıyor? birde açıklamalı olarak anlatırsanız çok sevinirim  ??? şimdiden çok teşekkür ederim :angel:

handsome_99

oncelık ıle cok tesekkur ederım benım de basımda bır sınav var ve gecmem gerekıyor onun ıcın calısıyorum ama aklıma bır sey takıldı mesela dıyecegım kı :ben susuzluk soyleyemıyordum ama bunu nasıl dıyecegım ıch kann der durst gesagt haben   seklınde mı yoksa ıch habe der durst gesagen können şeklınde mı hangı sekılde soyleycegız yada ıkısıde mı yanlıs sımdıden cok tesekkurler cok sagolun gercekten bu sıte sayesınde almanca ogrenme ıstegı geldı cok tesekkurler

mikail

Alıntı yapılan: khoLpa$aLı - Ocak 25, 2008, 05:18:35 ÖS
bilgilerin için teşekkürler hocam gayet haklısın.

Anlayışın ve onayın için ben teşekkür ederim. Sağ ol Sevgili khoLpa$aLı!

mikail

Alıntı yapılan: handsome_99 - Ocak 25, 2008, 09:26:57 ÖS
oncelık ıle cok tesekkur ederım benım de basımda bır sınav var ve gecmem gerekıyor onun ıcın calısıyorum ama aklıma bır sey takıldı mesela dıyecegım kı :ben susuzluk soyleyemıyordum ama bunu nasıl dıyecegım ıch kann der durst gesagt haben   seklınde mı yoksa ıch habe der durst gesagen können şeklınde mı hangı sekılde soyleycegız yada ıkısıde mı yanlıs sımdıden cok tesekkurler cok sagolun gercekten bu sıte sayesınde almanca ogrenme ıstegı geldı cok tesekkurler

Yani "Susadığımı söyleyemiyordum" demek mi istiyorsun?
Eğer öyleyse şöyle dile getirebiliriz: "Ich konnte nicht sagen, dass ich Durst habe."

mikail

Alıntı yapılan: kesmeşeker - Ocak 25, 2008, 09:06:11 ÖS
arkadaşlar çok acele haben / sein yardımcı fiillerinin kullanım şekillerini bilenvarsa yardım edebilir mi?
yani şöyle söyleyeyim hangi durumda haben kullanılıyor hangi durumda sein kullanılıyor? birde açıklamalı olarak anlatırsanız çok sevinirim  ??? şimdiden çok teşekkür ederim :angel:

Hele ara biraz, kesin bulacaksın. Bu konuda Yücel'in güzel bir tablosu var. Selamlar.

nachtigall

Alıntı yapılan: mikail - Ocak 25, 2008, 10:45:04 ÖS
Alıntı yapılan: kesmeşeker - Ocak 25, 2008, 09:06:11 ÖS

Cok basiz bir mantikla bunu cvp layayim

hareket bildirenler sein ile

digerleri haben ile

sein ile olanlara misal : kommen, gehen, stehen    vb  gibi.

söyle bir  dusun yeter.  vücudun hareket etmek zorunda ise sein ile  (istisnalari  davar bu arda)

diger heopsi sein ile

vsslm

nachtigall

yukrdakini yanlis yere yazdim
ama onemli degildir herhalde

vsslm

efekentli_09

Alıntı yapılan: efekentli_09 - Ocak 22, 2008, 05:49:50 ÖS
Alıntı yapılan: williamwallace - Ocak 18, 2008, 06:42:54 ÖS
merhaba arkadaşlar.
ben birbuçuk ay sonra start deutsch 1 sınavına gireceğim
bu sınavla ilgili daha önceden çıkmış soruların olduğu bir kitap arıyorum
böyle bir kitap varmı ve nereden bulabilirim
yardımcı olabilirmisiniz. teşekkürler

Alıntı yapılan: NAMEKANIM - Ocak 25, 2008, 05:23:10 ÖS
Merhaba arkadaşlar ben a1 start sınavına hazırlanmak için kitap arıyorum,bana yardımcı olursanız sevinirim,kitap ismi vb..

akin

bazı fiiller ,isimler ve sıfatlar>zu+mastar;zu+mastar kalıbı cümle sonunda yer alır
kolay anlaşabilmesi için[zu+mastar] kalıbından önce virgül konulabilir
'almanca kitabımda böyle yazıyo bana bunu izah eder misiniz '

akin

nesnesi ön ilgeçle birlikte kullanılan fiiller hakkında bilgi vere bilir misiniz

schatz

mikail arkadaşım duuncelerin için cook teşekkur ederim. daha onceleri bu tıp şeylerde yardım alınıyor diye bende yardım edilir diye duşunmustum.

iyii akşamlar....

schatz

mikail arkadaşım bide seninle hemşeri çıktık. neyseeee tekrardan ozurler..

ramazan_uluer

arkadaslar bana relativ sætze konusunda yardımcı olabilir misiniz cok sıkıntı cekiorum bu konuda... ??? ???
[/size][/color]

mikail

Sevgili Ramazan, Relativsatz hakkındaki bilgileri "Almanca Bilgi Bankası"nda bulabilirsin. Selamlar.

xx ll

Im anderen Abteil

Micky und Matze sind in Wörgl eingesteiegen.In ihrem Abteil ist ziemlich eng. Da sind Berge von Koffern.Und auBerdem sind sie zu fünft im Abteil: Micky,Matze,eine ältere Dame und zwei junge Mädchen, das eine blond das andere dunkel und beide sehr hübsch.”Na, ihr beiden!” fängt  Micky ein Gespräch an. “ Ihr habt wohl eine läangere Reise vor?””Wir?nein.Wir steigen an der nächsten Station aus”,antwortet die Dunkle. “Schade”, sagt Matze.”Na ja ,da kann man nichts machen.”Aus dem Lautsprecher kommt eine Stimme:”Meine Damen und Herren, in Kürze erreichen wir Innsbruck.Die beiden Mädchen stehen auf.”Los, komm, wir helfen ihnen!”,sagt Micky leise zu Matze.”Können wir euch helfen?”,fragt et charmant.”Wem? Uns?, fragt die Blonde verblüfft zurück.Aber Micky ist nicht mehr zu bremsen.Er holt drei KOffer von der Gepäckablage und macht sich auf den Weg zur Tür. Da hört er eine Stimme:”Junger Mann, was fällt Ihnen ein! Legen Sie sofort meine Kroffer wieder hinauf!”Wan-wa-was?” stottert Micky.”Die koffer gehören Ihnen?” Die beiden Mädchen lachen:”Ja, so kann’s gehen.Wir haben näamlich gar kein Gepäck.Tschüs!”Und sie gehen lachend hinaus.

Mikail bey bu parçadan gramerleri bulmam gerekiyor biliyorum ev ödevi apmak işim değil diye yazmışsınız ama ben bu sayfadaki gramer konularını incelediğimde bu parçayla nasıl ilişki kuracağımı bulamadım en azından bir iki göstererek açıklarsan gerisini ben yapabileceğimi tahmin ediyorum yapmak istemezsen de tabiki anlayışla karşılarım.