Herkese Yardım Edilir..

Başlatan mikail, Ekim 07, 2006, 11:26:44 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yabangülü

ben almanca bılmıyorum tes  ederım tercüme ıcın güzel sıırdır dıye göndermıstım bırıne bana kızdı haklıymıs bana ıdıo dedı ıste nasıl yazılıyosa enayı demıs yanı

mikail

Sevgili Yabangülü;keşke göndermeden önce tercüme etseydik.Ama olan olmuş, sen de şaka yaptım de artık.(Bu arada "Idiot" sözcüğü bir kaç kötü manaya daha gelir,onları yazmadım) Selamlar!

sevincan

Siteyi ilk kez bugun gordum

kullanmakla ilgili yardima ihtiyacim var yardimci olabilirseniz sevinirim

mikail

Sevgili Sevincan;öncelikle aramıza hoş geldin.Kullanım oldukça kolay.İstediğin konuyu (Almanca veya Türkçe) arama çubuğuna yazınca karşına çıkıyor.Başlığı tıkladığın zaman da ayrıntısını görebilirsin.Selamlar ve başarılar..

KAZENIS

merhab bun ahakkim yok ama benim icin biraz zaman ayirir misiniz bugün deklinationu gördük ama birsey anlamadim lütfen bana yardim edin

mikail

Sevgili Kazenis; Almancada bir kaç çeşit "Deklination" vardır. Sen hangisini kast ettin bilmiyorum ama fiil çekiminden bahs ediyorsan, bu konuda değişik bölümlerde bol bol örnekler var.Önce onları bir incele, anlamadığın br şeyler olursa, çekinmeden yaz, yardım ederim.Selamlar, sevgiler.

KAZENIS

iyi aksamlar cevabiniz icin cok tesekkur edrim bu kadar cabuk cevap yazmanizi beklemiyordum bugün adjektivlerle birlikte gördük nominativ hali akkusativ dativ ve genitiv haliyle
benim anlamdigim adjektivlerin nominativ akkusativ dativ ve genitiv halinde aldiklari ekler ve ne anlama geliyor türkce karsiligi cevabinizi beklicem bir daha görüsmek üzere ::)

KAZENIS

hocam biraz arastirdim ve aciklama yapmissiniz diger bölümlerde tesekkur ederim tekrar benim icin yorulmayin emeginize saglik iyi günler

mikail

Sevgili Kazenis, bulduğun için sevindim.Yücel de senin için vermiş bu konuyu. Başarılar, selamlar.

lehrerin

yardım teklıfınız ıcın tesekkurler....

KAZENIS

merhaba mikail bey sizden birsey rica edecektim almanyaya geleli 8 ay oldu kursa gidiyorum fakat gramatik daha agirlikli gördügümüz icin zorlaniyorum günde 3 cümle yazsam türkce siz bunun bana cevirebilirmisiniz almancaya okunusuyla ben böylece daha rahat konusabilecegimi düsünüyorum umarim yardimci olursunuz lütfen
  HAKSIZLIGA TAHAMMÜLÜM YOK
  KIMSEYI SUCLAMIYORUM
  AMA DERS ARALARINDA OGLUMU GÖRMEKTEN DERSTEN BIRSEY ANLAMIYORUM

mikail

Sevgili Kazenis; cümleleri buraya değil de mesaj kutuma yazarsan iyi olur. Çünkü burası herkesi ilgilendiren bir bölüm. Sizin isteğiniz ise özel sayılabilir. Elimden geldiğince isteğinizi yerine getirmeye çalışacağımdan emin olabilirsiniz. Selamlar, başarılar...

memoli63

merhaba mikail hocam ben ismin e halinde takili kaldim cünle kurarken nasil kuracagim mesala;
ich bringte ein glas wasser der frau.böylemi cok sasirdim tesekkürler

Bilge

Alıntı yapılan: memoli63 - Mart 22, 2007, 01:34:23 ÖÖ
merhaba mikail hocam ben ismin e halinde takili kaldim cünle kurarken nasil kuracagim mesala;
ich bringte ein glas wasser der frau.böylemi cok sasirdim tesekkürler

Ben Hocaniz degilsem de cevap vereyim:

Ich bringe der Frau ein Glas Wasser

Geçmis Zaman için:

1) Ich brachte der Frau ein Glas Wasser
2) Ich habe der Frau ein Glas Wasser gebracht

KAZENIS

merhaba mikail hocam size günde 3 cümle icin e mail atmak istedim ama mynetten gönderemedim yardimiza ihticam var imperfekte güclü ve gücsüz fiiller hangi ekleri alir

mikail

Sevgili Kazenis; bu konu Bilgi Bankasında var. Oraya bak, bulamazsan, benim mesaj kutuma soru ve cümlelerini yazabilirsin.Selamlar.

KAZENIS

merhaba hocam bu cümleyi nasil tamamlayabilirim
Modalverben  im  Prateritum-schreiben sie bitte die satze
  gestern/wir/ins kino gehen/wollen