Almanya ‘da Evlenmek İçin Gerekli Belgeler



Almanya ‘da Evlenmek İçin Gerekli Belgeler
24 Aralık 2012 tarihinde eklendi, 4.903 kez okundu.

Almanya’da Evlenmek İçin Gerekli Belgeler

Almanyada evlenmek için gereken belgeler aşağıya yazılmıştır.Bu belgeler konsolosluğun ilan ettiği belgeler olmasına karşın bu liste her an değişebilir veya bu listeye yeni belgeler eklenebilir.
Dolayısıyla siz bu yazıyı okuduğunuz anda bu liste tam anlamıyla eksiksiz olarak güncel olmayabilir.
En güncel belge listesi için lütfen konsolosluklarla irtibata geçiniz.

Almanyada evlenmek için gereken belgeler

1. Öncelikle başvuru sahibi en az 18 yaşında olmalı
2. Temel Dil bilgisi Sınav Sonuç belgesi aslı ve 2 fotokopisi
Dil sınav Randevusu için 212 340 49 43
Goethe Enstitüsü,TELC, ÖSD veya TestDaF dan alınan sertifkalar da kabul edilmektedir.
3. Müracaat şahsen yapılmak zorunda
4. 2 adet İkamet Müsadesi Başvuru Formu
Başvuru formlarını başvurudan önce vize bölümünün girişinden ücretsiz veya www.ankara.diplo.de internet adresinden temin edilebilirsiniz.
Almanca olarak, eksiksiz okunaklı bir biçimde doldurulmuş ve başvuru sahibinin kendi el yazısıyla imzalanmış olmalıdır.
5. 3 adet Biometrik vesikalık resim
Son 6 ayda çekilip en son görünüşü yansıtmalı
* 45 X 35 mm ebatlarında olmalı.
* Yüzü önden yansıtmalı, başınız açık ve gözlerin tümü gözükmeli
6. Vize müracaatından itibaren en az 12 ay geçerli olan, imzalanmış Pasaport
Pasaportta vize basılması için VİZELER sayfalarından önlü arkalı en az 2 sayfanın boş olması gerekmektedir


7. Başvurana ait Uluslararası Doğum Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi
(Uluslararası Doğum Kayıt Örneğini, Nüfus Müdürlüğünden temin edebilirsiniz)
8. Uluslararası Evlenme İzin Belgesi veya Almanya’daki Evlendirme Memurluğundan yazı aslı ve fotokopisi
9. Almanya’da yaşayan Eşin pasaport fotokopisi ve Oturum Müsaadesini gösteren sayfasının fotokopisi
Eş Alman vatandaşı ise pasaportunun veya kimliğinin fotokopisi ibraz edilmelidir
10. Başvurana ve evleneceği Eşine ait ayrı ayrı Tam Tekmil Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi + tercümesi
Kayıt içerisinde yer alan DÜŞÜNCELER bölümünün eksiksiz olarak doldurulmuş olması gerekiyor.
(Tam Tekmil Toplu Nüfus Kayıt Örneğini, Nüfus Müdürlüğünden temin edebilirsiniz)
11. Vize İşlem ücreti 60 Euro
Reşit olmayanlar için vize ücreti 30 Euro
12. Vize işlem süresi birkaç ay sürebilir
13. Pasaport fotokopisi
Pasaportun resimli sayfasının, geçerlilik süresini gösteren sayfasının ve Nüfus bilgilerinin bulunduğu son sayfasının fotokopisi.
E-pasaportlarda kimlik bilgilerinin olduğu sayfa ve varsa vizelerin olduğu sayfaların fotokopileri.
14. Varsa eski Pasaportlar sunulmalı
15. Başvuru için Elçilikte 4 numaralı kapıdan giriş yapılmalı

Uyarı :
Lütfen randevu saatinizden 20 dakika önce vize bölümünün kapısında olunuz, sadece başvuran kişinin kendisi içeri alınacaktır.Size söylenen evrakları eksiksiz ve düzenlenmiş olarak randevu saatinden önce yanınızda getiriniz. Evraklarda eksik var ise, vize başvurusunda bulunamazsınız , randevunuz iptal olur ve ücret ödeyerek yeni bir randevu almak zorunda kalırsınız. Aynı durum, Ankara Büyükelçiliğinin kapsamındaki şehirlerden birinde ikamet etmediğiniz görülürse söz konusu olur.Gişe görevlisi başvurunuza istinaden ek evrak isteyebilir.

Cep telefonu, dizüstü bilgisayar ve büyük çantalar vize bölümüne alınmamaktadır ve girişte emanet edilme imkanı da yoktur.

Randevunuzdan önce vize gişesine başvurmadan vize bölümü içerisindeki UPS Hizmetlerine başvurunuz ve pasaportunuzun iadesi ile ilgili tüm bilgileri oradan edininiz. UPS hizmet bedeli 13 ile 18 YTL arasındadır.

Not: Yukarıdaki bilgileri www.iks.com adresinden teyit edebilirsiniz.

Arama Terimleri


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (LÜTFEN BU YAZIYA OY VERİN)


Etiketler:




Almanya ‘da Evlenmek İçin Gerekli Belgeler Konusuna 1 Yorum Yapıldı
  1. almanca konu anlatımı dedi ki:

    çok güzel almanca öğretiyorsunuz saygılar

Sayfa başına git