ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Türkiye'de Alınan Diplomanın Almanya'da Geçerliliği

Sayfa: [ 1 ]

emrekizil 11.10.2010 22:24:49

Arkadaşlar öncelikle böyle faydalı bir site için tüm site yönetimine ve yardımını esirgemeyen üye arkadaşlara teşekkür ederim. Benim sorum şöyle; Türkiye'de Atatürk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden mezun oldum. Mesleğimiz Almanya'da da geçerli oluyor mu ve orada çalışma şansımız var mıdır? Ya da mesleğin geçerli olması için nasıl bir yol izlemem gereklidir.Bu konuda bilgilerinizi esirgemezseniz sevinirim. Herkese şimdiden teşekkür ederim...

ozkancan20 12.10.2010 11:41:15

kardes benım de ınsaat muh dıplomam var ama bı seye yaramıor galıba orda yınede bı ora gıdıp arastırmak lazım onaylatabılmek ıcın ne yapmak lazım?

sevgikızı 12.10.2010 13:31:52

Diplomanin gecerliligi hakkinda bi bilgim yok ama ben kendi diplomami apostil yaptirmistim universitede okursam lazim olursa falan bulunsun diye ama calisma maksatlisini bilmiyorum. Kabul olsa bile buyuk ihtimalle once bir sirketin veya kurumun falan senin gorevini yapacak bir personele ihtiyaci olmasi lazim, sen diyelim ki ona basvurdun basvurun da sirket tarafindan onaylanilabilir bulunabiliyo, o zaman oncelikle devlet kendi issizler kurumunda o gorevi yapabilecek biri var mi diye bakiyo, yoksa ozel bir izinle sen calisabiliyosun ama anlasman sadece o isyerinde veya herhangi bir isyerinin sadece o gorevinde calisabilecegin sekilde veriliyo falan.
Tabi ben biraz uzun uzun hikaye yazdim, kesin ve net bilgiler degil ama ozetle demek istedigi
su; eger almanyaya bir faydan olacagina inaniliyorsa ve bu faydayi saglayabilecek tek kisi sen isen calismana izin verirler. Yani asiri dusuk bir ihtimal ama olmaz olmaz degil.

sevgikızı 12.10.2010 13:46:33

Bir de bi oneride bulunucam. Yuksek lisans yapmayi dene, sanirim yuksek lisanstan sonra  1 yil icinde is bulursan calisma izni yerlesme izni alabiliyosun. Hatta belli bi sure sonra vatandaslik da olabilir. Tabi almanca biliyo musun, masraflarini karsilayabilir misin, belki almanca gerektirmeyen ingilizce bi bolumse ingilizce biliyo musun? Hepsi parametre.. Onlarin isine yarayacak biriysen pek cok seye izin var :) bu siteye bi goz at bence
https://www.factconsultancy.com/index.php?option=com_content&view=article&id=240&Itemid=248

sevgikızı 12.10.2010 15:30:10

https://karlsruhe.bk.mfa.gov.tr/images/TemsilcilikOzel/ic1qsx45qxk5va3mlfyymh55Hukuk%20Rehberi.pdf

cciwann 14.10.2010 18:09:41

arkadaslar yabanci ögrencilerin diplomalarinin anerkennung belgesi yani denklik belgesi almasi lazim. bunu da burada ücretsiz -almanya da- yapan danisma yerleri falan war ama kisinin bölümpne göre degisiyor. benim bölümüm kamu yönetimi we bu tarz bölümler icin illaki bir danklik belgesi gerekior denildi. onun icin bonn sehrinde bu islemleri yapan bir yer war oraya diplomani gönderip ordan gelecek sonuca göre is baswurusu yapabiliyorsunuz ama su da war ne kadar orda n denklik alinsa bile burada ki sirketler yada dewleet daireleri sizi yinede yeterli görmeyip baswurunuzu reddebiliyorlar. onlar icin esas olan kendi ülkelerinde ki okullardan we dünya capinda isim yapmis okullardan alinan belgeler. ama doktorluk gibi bazi meslekler ki bunlarin yaptigi seyler heryerde aynidir yani hayat kurtarmanin dersi farkli olmaz gibisinden burada is imkanina sahip olabiliyorlar. herseyin yaninda almanca bilginiz en önemli belgenizdir bunuda unutmayin, baswuru yada calisma icin ilk sart dil bilgisi

Sayfa: [ 1 ]