ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Merhaba

Sayfa: [ 1 ]

Nebahat Günebakan 27.10.2010 15:47:03

Merhaba,

Eşim alman vatandaşı ve Almanyada çalışıyor.
Geçen hafta nikahımız oldu önümüzdeki ay kursa başlayacağım..

Önerdiğiniz İstanbul anadolu yakasında kurs var mı ?
Ayrıca sınav tecrübesi olan arkadaşlar sınav zor mu ?

Eşimin geliri 1400 EURO..
Ev kiralıycak ama bunu ne zaman yapmalı ?
Vize alabilmek için ne kadar bir gelire sahip olmak gerekiyor ?
Ayrıca aslında ben türkiyede yaşamak istiyorum eşimde istiyor fakat almanyaya giriş çıkış yapmak istiyorum ama zannerdersem sürekli oturum verilmiyormuş almanyada kursa gitmem gerekiyormuş..,

Bilgi verirseniz çok sevinirim..

şimdiden ilginiz için teşekkürler..

adana1903 28.10.2010 18:38:47

Merhaba

Sirayla cevap vereyim bildigim kadariyla  :)

Kursta Iyi bir egitim aldiktan sonra sinav gercekten cok basit gozunuzu kesinlikle korkutmayin

Bolgeden bolgeye degisiyor ama genel itibariyle 1400 Euro yeter maas olarak

Oturum ilk asamada 3 ay ile 1 sene arasi veriliyor

Evet almanyada 600 saatlik bir kurs cilesi cekiceksin  ;D ;D

Bende onumuydeki ay basliycam o kursa  :-\

HamzaD 27.11.2010 00:45:30

Merhaba benim bi sorum olucak suan almanyada olan aarkadaslarim bana yardimci olabilir mi ben yeni geldim okula baslicam okul masrafini devlet oduyoo esim calismadigi icin esim orenci ve esim alman hakiki yani turk deil esimin aile si yardim etmiyo bize bu durum da yardim alabilirmiyim devleten ne oneriyorsunuz arkadaslar yardimci olursaniz tesekur lerr

aTa-KaN 28.11.2010 08:11:50

Alıntı yapılan: HamzaD - Kasım 27, 2010, 12:45:30 ÖÖ
Merhaba benim bi sorum olucak suan Almanya'da olan aarkadaslarim bana yardimci olabilir mi ben yeni geldim okula baslicam okul masrafini devlet oduyoo esim calismadigi icin esim orenci ve esim alman hakiki yani turk deil esimin aile si yardim etmiyo bize bu durum da yardim alabilirmiyim devleten ne oneriyorsunuz arkadaslar yardimci olursaniz tesekur lerr

zaten okul masraflarini devlet ödüyo demissin. daha ne yardimi istiyosunki?

tugce_doerjer 28.11.2010 14:41:17

Alıntı yapılan: Nebahat Günebakan - Ekim 27, 2010, 03:47:03 ÖS
Merhaba,

Eşim alman vatandaşı ve Almanya'da çalışıyor.
Geçen hafta nikahımız oldu önümüzdeki ay kursa başlayacağım..

Önerdiğiniz İstanbul anadolu yakasında kurs var mı ?
Ayrıca sınav tecrübesi olan arkadaşlar sınav zor mu ?

Eşimin geliri 1400 EURO..
Ev kiralıycak ama bunu ne zaman yapmalı ?
Vize alabilmek için ne kadar bir gelire sahip olmak gerekiyor ?
Ayrıca aslında ben Türkiyede yaşamak istiyorum eşimde istiyor fakat almanyaya giriş çıkış yapmak istiyorum ama zannerdersem sürekli oturum verilmiyormuş Almanya'da kursa gitmem gerekiyormuş..,

Bilgi verirseniz çok sevinirim..

şimdiden ilginiz için teşekkürler..

istanbul lisan merkezine başlıyorum ben aralıgın 4 unde. aile birleşimi sınıfı açılıyor ve istanbul lisan merkezi de artık sınav yapıp sertifika verme yetkisine sahip. kadıköyde şubeleri var. eğer bu ay başlamaya müsaitseniz sınıfı kaçırmayın derim çünkü sınıf komple aile birleşimi sınıfı olacak.

almanyaya giriş çıkış yapmak istiyorsunuz, peki almanyadan evliliğinizi kabul ettiklerine dair evrakınızı aldınızmı? cunku benım basıma geldı evlılıgımı kabul etmemıslerdı ılk basta ve ben vıze basvurusunda bulundum ve vıze vermedıler bana. daha yenı evlenmıssınız ılk once evlılıgınızı kayıt ettırın. nıkah sırasında sıze verılen kagıdın bırını kendınıze saklayın dıgerınıde almanyaya gonderın. kaydınızı hemen yaptırın. bu kayıt olmadan vıze falan vermıyorlar cunku.

sureklı oturum ıcın aıle bırlesımıne gırmenız lazım. yanı a1 sertıfıkasını alacaksınız sonra basvuru yapıcaksınız. o zaman sıze ne ıstedıklerını soylerler. oturum ıznı ıcın a1 sertıfıkası sart.

HamzaD 28.11.2010 21:37:30

sigorta yatirmmam gerikiyormus..ne bilim ne oneriyorsunuz die yazistim yardim alma imkanim var mmi sadece bunu solemek istedimm belki bazi arkadaslarin onerisi var die

aTa-KaN 29.11.2010 01:07:39

Alıntı yapılan: HamzaD - Kasım 28, 2010, 09:37:30 ÖS
sigorta yatirmmam gerikiyormus..ne bilim ne oneriyorsunuz die yazistim yardim alma imkanim var mmi sadece bunu solemek istedimm belki bazi arkadaslarin onerisi var die

sen suanda almanyadaysan, yani oturma müsadesini almissan, bu oturma  müsadesini zaten esin üzerinden almissindir. bi ise girip kendin para kazanmadigin müddetce esinin haklarindan faydalaniyosun. saglik sigortasi bunlardan bi tanesi. zaten okul baslicak demissin, okudugun müddetcede devlet sana dokunmaz. esin simdiye kadar nasil yasiyosa ayni sekilde yasamya devam edecek. yani yarim konusunda. ha artik iki kisi oldugunuz icin esinin aldigi yardim artabilir. bunuda sozialamt denen yerle yada esin her nerden yardim aliyosa orayla konusmalisiniz ve antrag vermelisiniz yardimin artmasi icin. ama eger esin universite okuyosa ozaman devlet büyük ihtimal yardim etmiyordur. bafög denen burstan aliyodur. bu bursun miktari kisiye göre degisiyo. kimi 650 aliyo kimi 500 kimi 300...

uzun lafin kisasi, sana oturum veren devlet, senin okulun bitene kadar sana hic bisey demeden bakmak zorunda. ac birakamaz ama zenginde etmez:D

c3t1n 03.12.2010 14:45:23

benim esim mecidiyeköydeki ozandil kursuna gidiyor komple kurs ücreti 980tl civarinda kitaplar felan hepsi icinde ve eger sinavi gecemessen ücretsiz devam kursa gidebilirsin bide sinav tarihi aliminda ve goethe enstitüsüne getiriyorlar ve vize basvurusu belgelerinde yardimci oluyorlar

esin alman vatandasiysa maasi ve oturacaginiz yerin önemi yok yani esin calismasada vizeni verebilirler bu bilgiyi yabancilar dairesinden aldim bende cünkü ben üniversite ögrencisiyim ve gelirim yok onlarda alman vatandasi oldugunuz icin bi problem olmaz dediler...

HamzaD 03.12.2010 16:51:15

Merhaba Tekrar  benimm tekrar sorum olucakk cunku anlayaiyorum, belediyeden sonra eve geldim forma bakiyo hic bisi anlayamiyom siz yardimci olursaniz sevinirim formd da yazilan lar     bide arkadaslar ben alman vatandasi olmak istiyorum alman kimligini almmak istiyorum.esim alman zaten

1.  wohsitz im ausland ( PLZ,ORT,STRAßE,HAUNUMMER,STAAT )
.............................SANLIURFa urfa viransehir..........................
A; wird nicht beibehalten
B; wird beibehalten

2. leiden sie an krankheiten.?
A: Nein
B: Ja,an

3. besteht für sie krankeversicherungsschutz in deutschland ?
A: nein
B: ja, bei

4. wurden sie wegen rechtsvertößen verurteilt?
A: nein        B: ja,            C: in deutschland           D: im ausland

5: wird gegen sie wegen des verdachts einer straftat ermittelt?
A: nein        B: Ja,            C: in Deutschland           D: Im ausland

6: wurden sie bereits aus deutschland oder einem schengener vertragsstaat ausgewissen oder abgeschoben?
A:nein         B: ja,

7 :  wurde eine einreiseantrag von deutschland oder enemm schenger vertragsstaat abgelhnt?

8. Wurde ein antrag auf einen aufenthaltstitel eine aufenthaltsgenehmingung von deutschland oder einemm sechenger vertragsstaat abgelehnt?
A:nein         B: Ja,

#  Besondere aufenthaltsrechte  #
A : recht auf wiederkehr § 37 AufenthG       
B . aufenthaltstitel für ehemalige deutsch  § 38 aufenthG
C : aufenthaltserlaubnis für in anderen itgliedstaaten der EU langfristig aufenthaltsberechtigte

# Zweck des aufenthalts un deutschland #
A. Ausbildung
B. erwerbstätigkeit
C.Völkerrechtliche humanitäre oder politische gründe
D. familiäre gründe.            1. nachzug zum deutschen ehegatten/lebenspartner (§ 28 aufenthG)
                                           2.nachzug zum ausländischen ehegatten/ lebenspartner ( § 30 aufenthG)
                                           3.nachzug zu deutschen/m eltern/elterbteil/kind(§28 aufenthG)
                                           4.nachzug zu ausländischen/m eltern/elternteil(§32 aufenthG)
                                           5.nachzug zu sonstigen familienangehörigen (§36 aufenthG)

--- FÖRDERUNG DER INTEGRATION ........   (  bunuda ben mi dolduruyom yoksa onlarmi ..?????

InsAllah detayli yazmmisim arkadaslar umarim yardimci olursunuzz benimm hic bir sabikam yok emniyete bile hic gitmemisim ceza evi yok hic bisi yok yani benbunuda soleemek isterim ben alman vatandasi olmak istiyorumm alman kimligini almak istiyorummm..yardimci olursann cok sevirinirim Allah razi olsun sizden..

aTa-KaN 04.12.2010 05:55:29

Alıntı yapılan: c3t1n - Aralık 03, 2010, 02:45:23 ÖS
benim esim mecidiyeköydeki ozandil kursuna gidiyor komple kurs ücreti 980tl civarinda kitaplar felan hepsi icinde ve eger sinavi gecemessen ücretsiz devam kursa gidebilirsin bide sinav tarihi aliminda ve goethe enstitüsüne getiriyorlar ve vize basvurusu belgelerinde yardimci oluyorlar

esin alman vatandasiysa maasi ve oturacaginiz yerin önemi yok yani esin calismasada vizeni verebilirler bu bilgiyi yabancilar dairesinden aldim bende cünkü ben üniversite ögrencisiyim ve gelirim yok onlarda alman vatandasi oldugunuz icin bi problem olmaz dediler...

dostum aldigin bilgi hamza arkadasin durumuna uymuyo. istersen reklam ugruna yanlis yönlendirmeyelim insanlari!!!

aTa-KaN 04.12.2010 05:57:32

Alıntı yapılan: HamzaD - Aralık 03, 2010, 04:51:15 ÖS
Merhaba Tekrar  benimm tekrar sorum olucakk cunku anlayaiyorum, belediyeden sonra eve geldim forma bakiyo hic bisi anlayamiyom siz yardimci olursaniz sevinirim formd da yazilan lar     bide arkadaslar ben alman vatandasi olmak istiyorum alman kimligini almmak istiyorum.esim alman zaten

1.  wohsitz im ausland ( PLZ,ORT,STRAßE,HAUNUMMER,STAAT )
.............................SANLIURFa urfa viransehir..........................
A; wird nicht beibehalten
B; wird beibehalten

2. leiden sie an krankheiten.?
A: Nein
B: Ja,an

3. besteht für sie krankeversicherungsschutz in deutschland ?
A: nein
B: ja, bei

4. wurden sie wegen rechtsvertößen verurteilt?
A: nein        B: ja,            C: in deutschland           D: im ausland

5: wird gegen sie wegen des verdachts einer straftat ermittelt?
A: nein        B: Ja,            C: in Deutschland           D: Im ausland

6: wurden sie bereits aus deutschland oder einem schengener vertragsstaat ausgewissen oder abgeschoben?

7 :  wurde eine einreiseantrag von deutschland oder enemm schenger vertragsstaat abgelhnt?

8. Wurde ein antrag auf einen aufenthaltstitel eine aufenthaltsgenehmingung von deutschland oder einemm sechenger vertragsstaat abgelehnt?
A:nein         B: Ja,

#  Besondere aufenthaltsrechte  #
A : recht auf wiederkehr § 37 AufenthG       
B . aufenthaltstitel für ehemalige deutsch  § 38 aufenthG
C : aufenthaltserlaubnis für in anderen itgliedstaaten der EU langfristig aufenthaltsberechtigte

# Zweck des aufenthalts un deutschland #
A. Ausbildung
B. erwerbstätigkeit
C.Völkerrechtliche humanitäre oder politische gründe
D. familiäre gründe.            1. nachzug zum deutschen ehegatten/lebenspartner (§ 28 aufenthG)
                                           2.nachzug zum ausländischen ehegatten/ lebenspartner ( § 30 aufenthG)
                                           3.nachzug zu deutschen/m eltern/elterbteil/kind(§28 aufenthG)
                                           4.nachzug zu ausländischen/m eltern/elternteil(§32 aufenthG)
                                           5.nachzug zu sonstigen familienangehörigen (§36 aufenthG)

--- FÖRDERUNG DER INTEGRATION ........   (  bunuda ben mi dolduruyom yoksa onlarmi ..?????

InsAllah detayli yazmmisim arkadaslar umarim yardimci olursunuzz benimm hic bir sabikam yok emniyete bile hic gitmemisim ceza evi yok hic bisi yok yani benbunuda soleemek isterim ben alman vatandasi olmak istiyorumm alman kimligini almak istiyorummm..yardimci olursann cok sevirinirim Allah razi olsun sizden..

bugün aksama dogru formdya yazanlar hakkinda bilgi verebilirim arkadasim. ama bi sorum daha olacak. bu formu esin dolduramiyomu

c3t1n 04.12.2010 12:26:37

Alıntı yapılan: aTa-KaN - Aralık 04, 2010, 05:55:29 ÖÖ
dostum aldigin bilgi hamza arkadasin durumuna uymuyo. istersen reklam ugruna yanlis yönlendirmeyelim insanlari!!!

ben aslinda nebahata yazmistim bu cevapi yanlis anlasilmis...

Sayfa: [ 1 ]