melisa07
02.11.2010 17:06:21
Merhaba arkadaşlar
vize almak için randevu alıcam bugünlerde fakat aklıma takılan bikaç soru var. ben vize görüşmesi için antalyadan, izmire gidicem. mesela randevuyu sabah 8 e verdiler benim saat kaç gibi konsoloslukta olmam lazım? Çok kuyruk olurmu? yada sıra oluyomu? benim bildiğim bize randevu saatide veriyolar fakat sıra olursa yetişebilirmiyim?
BAŞKENTLİ_RABİA
02.11.2010 18:23:15
1 saaat önceden orda olman yeterli .. zaten hemen ıcerı alıyorlar ups para yatıyorsun poşet alıyosun evraklarını kontrol edıyolar sonra fiş cekıyolar fış numarana gore gırıyorssun mesela 8 verdı randevunu 7 orda olman kendını garantıye almmış olmandır saat kaça verırlerse verırsınler 1 saat onceden gıt ıcerı alıyolar ıcerde bekle
Mentesli1907
02.11.2010 18:26:47
Alıntı yapılan: melisa07 - Kasım 02, 2010, 05:06:21 ÖS
Merhaba arkadaşlar
vize almak için randevu alıcam bugünlerde fakat aklıma takılan bikaç soru var. ben vize görüşmesi için antalyadan, izmire gidicem. mesela randevuyu sabah 8 e verdiler benim saat kaç gibi konsoloslukta olmam lazım? Çok kuyruk olurmu? yada sıra oluyomu? benim bildiğim bize randevu saatide veriyolar fakat sıra olursa yetişebilirmiyim?
Merhaba arkadsm bildigim kadarıyla yardımcı olmaya claısayım.
- randevu saatinden 30 dk önce konsoloslugun önünde olman yeterli kardesim
- Telefonla randevu sistemi oldugu icin cok fazla kuyruk olmuyo en fazla 10 kisi falan onuda beklemyosun zaten
- yetisirsin sorun olmaz eger otobusle gelceksen izmire randevu satinden 2 saat önce otogarda olursan otobus fırmalarının servisleri 1 saatte falanda seni konsoloslugun önüne bırakır, geriyede 1 saat kadar beklersin.
melisa07
02.11.2010 18:36:55
Cevaplariniz icin cok tesekur ederim. bu arada kac gun icinde vizem icin cevap alabilirim? Bilgisi olan arkadaslar varmi? Ticari vize muracati yapicam.
BAŞKENTLİ_RABİA
02.11.2010 18:42:10
bılmıyorum ben aıle bırleşimi için basvuruda bulundum
Mentesli1907
02.11.2010 18:49:07
Alıntı yapılan: BAşKENTLİ_RABİA - Kasım 02, 2010, 06:42:10 ÖS
bılmıyorum ben aıle bırleşimi için basvuruda bulundum
bisey sorcam aile birlesiminde ups ye ne parası yatırdınız ? ben girdim iceri hemen ewrakları kontrol ettiler ve fis verdiler poset falan öyle bısey yoktu ayrıca turistik vizede passportu orda alıkoyuyolar aile birlesimin orda alıkoymuyorlar heralde pasaportu dogrumuyum ??
BAŞKENTLİ_RABİA
02.11.2010 19:38:21
vizem cıktıgımda ups eve kadar getırıyo 15 ytl yatırdım aıle bırlesımındede alıyorlar ankarada n basvurdum ben sen ızmırden basvurmuşsun onlar almıyomuş numarnı takıp edıyomuşsun sıteden ızmır alman konsoloslugunun orada numaranı gordugunde pasaportunu verıyosun vızenı yapıştırıyo verıyo ben oyle okudum burdakı arkadaslardan
melisa07
02.11.2010 20:38:34
Arkadaşlar bu sorumun cevabını bilen yokmu:
Cevaplariniz icin cok tesekur ederim. bu arada kac gun icinde vizem icin cevap alabilirim? Bilgisi olan arkadaslar varmi? Ticari vize muracati yapicam.
melisa07
03.11.2010 15:23:26
arkadaşlar sorumun cevabını bilen yokmu?
ozkancan20
03.11.2010 19:08:47
arkadasim randevu saatinden 30 dk once orda oluyosun.giriyosun evraklarin ilk giriste sagda incelenior asillari bi tarafa yedekleri bi tarafa ayiriosun orda top sakalli biri var ola yapacaksin bu islemi.60 euro yu da o kisi tahsil edior.eger esin alman vatandasi ise odemiosun.daha sonra o kisiden numara aliosun.numaran yaninca gorusmeye gidiosun camekanda gorusuosun.tavsiyem dugun ve nisan fotolarini davetiyeleri(nisan ve/veya dugun) gotur.daha sonra cikiosun.en son gorustugun gorevli sana bi kagit verio uzerinde takip no var bu nodan internet ortaminda vizeni takip et diyecek.bana almanca hic soru sorulmadi sanirim sana da sorulmaz.takip ettigim kadariyla izmir bu konuda sikinti yapmio.eger meslegin varsa diplomani falan gotur.kargo falan die bi sey yok.ve cikiosun.eger vizen cikarsa passaportunla gidiosun ertesi gun pasaportunu vize basilmis halde aliyosun.ve bitiyor.
melisa07
08.11.2010 16:49:13
Merhaba arkadaşlar size bir iki sorum daha var. şimdi öncelikli randevuya giderken evrakları bir klasörün içine falan koysak sorun olurmu? Randevuda görüşüceğimiz kişi veya kişiler almanmı yoksa türkmü ve hangi dili daha çok konuşuyolar? ben Turist vizesi alıcam. eşimde görüşme için benimle içeri girebilirmi? yani sadece yanımda olmaz için. Birde bu vize başvuru formunu almancamı doldurucaz yoksa türkçemi? doldururken büyük harflerlemi yoksa küçük harflerlemi yazıcaz? elinde örnek doldurulmuş vize başvuru formu olan varmı?
Mentesli1907
08.11.2010 21:36:08
Alıntı yapılan: melisa07 - Kasım 08, 2010, 04:49:13 ÖS
Merhaba arkadaşlar size bir iki sorum daha var. şimdi öncelikli randevuya giderken evrakları bir klasörün içine falan koysak sorun olurmu? Randevuda görüşüceğimiz kişi veya kişiler almanmı yoksa türkmü ve hangi dili daha çok konuşuyolar? ben Turist vizesi alıcam. eşimde görüşme için benimle içeri girebilirmi? yani sadece yanımda olmaz için. Birde bu vize başvuru formunu almancamı doldurucaz yoksa Türkçemi? doldururken büyük harflerlemi yoksa küçük harflerlemi yazıcaz? elinde örnek doldurulmuş vize başvuru formu olan varmı?
normal bi dosyanın ıcıne koyabılırsın evraklarını. Görüsmede konusacagın kisi türkte olabılır almanda sansına ama turist vizesi icin basvuruyorsan türkce konusursun zaten iki dilide iyi derecede biliyolar. esin iceri girer giremez o konuda bi bilgim yok fakat randevuya yalnız girilebildigini düsünüyorum bazı konular haris ( cok yaslılık, kulak duymaması vs). aile birlesimini almanca dolduruluyo ama turist hakkında bi bilgim yok. örnek vize basvuru formunu internetten bulabılırsın. ( konsoloslugun kendi sitesinde olması lazım ) umrarım yardımcı olabılmısımdır..