ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: 25 ARALIK'TA GİTMEK İÇİN TURİST VİZESİ BAşVURACAĞIM,YARDIM LÜTFEN

Sayfa: [ 1 ]

backdoor 03.11.2010 10:10:22

Arkadaşlar merhaba;

Hemen konuya geçiyorum.

Gezi nedeni, (25 aralık-02 ocak)

1.akraba ziyareti .Dayım oraya yaşıyor,Türk vatandaşı kendileri.Duisburg doğumlu ve bekar.İyi bir işi var ,bende onun evinde(kira kontratını  istedim,gönderdi) kalacağım.

2.ALMANYA-FRANSA-BELÇİKA-ALMANYA arasında arabayla(yada tren vs.) gezmeyi planlıyoruz,yani gidiş-dönüş Almanya'dan olacak.

bugün 03/11/10 iks'yi aradım,akrabada kalacağından davetiye lazım dediler,acele edin 1 aralığa gün veriyoruz artık dediler  :( Hemen Almanya'yı aradım,dayım yarın gidecek başvuracak yabancılar polisine.

SORULARIM;

1-Sitede(ist.diplo) yazdığına göre işlemler 7-10 gün içnde bitiyormuş,evraklar sorunsuz olursa Aralık 10'a kadar gün alabilirsem yetişir heralde?

2-şirkette çalısıyorum,maaşım iyi durumda brüt TL 3100+ (arsa tapum da var)."İmza sirküleri,vergi lehvası,tic. odası kaydı" bu evrakların orjinalimi gerekiyor(ki şirket bana orjinali vermezki,ne alaka?) Yoksa üzerine aslı gibidir yazıp,imza sahibine imzalatsakta oluyormu?yada fotokopisi yetiyormu?

3-Sunexpress'ten promo bilet alacağım gidiş dönüş,ama yakın zamanda almazsam eminim biletler tükenecek.Napacam ben şimdi,bileti şimdiden alimmi,yoksa vize çıkmasını mı bekliyim?Vizeyi beklersem ya  vize 20 Aralık'ta çıkarsa,bilet biterse? Yada bileti alırsam,vize çıkmaz da bilet elimde patlarsa ?  :'(

4-Ups ile gönderi yapmassak,vizeniz çıktı gelin alın pasaportumu diyolar nasıl oluyor?UPS ücreti İstanbul içi ne kadar?

5-) 3 ülke ziyaret edeceğim için,form üzerinde "çoklu giriş" kutucuğunu mu işaretlemem lazım,form doldurmada İKS yardım ediyormu,kafamıza göremi dolduruyoruz?

6- Yabancılar polisi işlemleri kaç gün sürüyor,neye göre davetiye verip/vermiyorlar.?

bu konularda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim,daha önce başka ülkelere uçtum ama ilk defa AB ülke vizesi alacağım,eksik evrak olsun istemiyorum.Pasaportta sıkıntı yok 2012'ye kadar.

backdoor 03.11.2010 13:51:38

konu uzun geldi heralde,cvp yazan olmamış.

Vize tecrübesi olanlardan cvp,yardım,tavsiye bekliyorum hala D:

stuttgarttli polat 03.11.2010 14:18:58

slm kardesim turist vizesi almak istiyorsun ama nereye gitmek istiyorsun onun hakkinda fikrin varmi her ulkeden vize alman ayri kagitlardan ibaret hangi ulke oldugunu yazsan bilen arkadaslar ona gore sana karar verir sana almanyayi anlatim turist vizesi 3 aylik verilir ilk alindiginda  senin adina kredi kartlari ev veya isyeri veya tapulu bir yer gostermen lazim ogrenci veya futbolcular haric tapulu yerin olursa almanyada tatil amacli gittigini diyerek gitme imkanin var ama herseyden once heryil kanun cikiyor burda herbolgede alman konsolosluklari var internetten girip konsolosluklardan yardim alma imkanin var eksiksiz burdan arkadaslarin bir eksigi seni ikinci kez konsolosluga geri gonderme sorunuyla karsilasirsin veya sehir merkezlerinde vize islemlerini yapan takipcilere sorsan onlar eksiksiz sana derler o eksikleri alip konsolosluktan randevu aliyorsun kagitlarla beraber konsosluluga randevu saati muracat ediyorsun ankara izmir istanbul o sehirlere gidiyorsun kagitlarin eksiksiz cikinca belli bir muddet sonra sana vize veriyorlar sorunsuz cikarsa vizeye giderken unutmayacagin tek sey ordaki buyukbaslarla hitap seklin cok onemli onlar karsindakinin kim olduguna hic bakmazlar tek kelimeleri bile sana vize vermemeleri icin engel olmaz orda mecburiyetten kibar olmak zorunda kaliyor yani insan kendi parasiyla rezil olur tabiri gibi benden bu kadar kardesim ins biraz yardimim dokunumustur  kendi sehrindeki takipciler veya konsolosluktan tlf veya randevuyla islemlerini halletmen en dogrusu burda eksik veya yanlis bir bilgi alirsan beklemek zorunda kalabilirsin

backdoor 03.11.2010 14:27:31

ben schengen vizesi almayı düşünüyorum 3 ülke olacağı için,sadece Almanya değil.

backdoor 05.11.2010 09:18:36

yardımcı olabilecek kimse yokmu ? :(

xmcraex 06.11.2010 00:36:54

arkadasim o kadar kisa sürede vizeyi alamassin benim tahminim ayrica ups harici hicbirsekilde pasaportunu geri alamassin 15 tl di en son galiba ups ücreti.iks sadece sana gerekli evraklari söylüyor veyada mail olarak atiyor kendin dolduracaksiniz basvuru formunu yada bilen biri varsa yardimci olabilir.bence vizen cikmadan biletini alma derim dedigin gibi gecikme felan olur vs parana yazik yada istersen depozitolu bilet gibi bi sey var iptal ettirdigin biletten cüzi bi miktar kesiyorlar parani geri iade ediyorlar

backdoor 12.11.2010 10:43:04

güncel gelişme;

oraya gideceğim akrabam hem çalışıp,hem okuduğu için sorun çıkartmışlar olmaz demişler.

Bende başka şehirde oturan diğer akrabama söyledim ,kendisi Alman vatandaşı Türk,aileside var.Umarım o davetiyeyi alabilir,alsa bile görüşme tarihi sıkıntısı var.

1 hafta önce IKS ile görüştüğümde 1 Aralıka gün veriyoruz,acele edin demişlerdi.

backdoor 06.12.2010 10:12:48

vize çabalarımın sonucu;

bekar,hem okuyup hem çalışan dayım davetiye için polise başvurdu,yok sana çıkmaz demişler.

Teyzeme başvur dedim,sıkıntılarım var olmaz dedi.

Ailesi olan dayıma başvur dedim,sorunlarım var ,şimdi olmaz dedi.

25 senelik Almanya hevesim kursağımda kaldı,gidemedim....

backdoor 06.12.2010 12:35:39

Teyzeme başvur dedim,sıkıntılarım var olmaz dedi.
(2 çocuğun sorumluluğu olduğu için olmazmış)

Ailesi olan dayıma başvur dedim,sorunlarım var ,şimdi olmaz dedi.
(Maaşı yetmemiş)

Sayfa: [ 1 ]