ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Üniversite ve Almanya'ya yerlesmek :S

Sayfa: [ 1 ]

Kleine.Träumerin [♥] 17.11.2010 16:29:39

Merhaba. Benim erkek arkadasim Almanya'da yasiyor. ve bende bu sebeple üniversiteyi almanyada okumak ardindanda almanyaya yerlesmek istiyorum. almancam baya iyi seviyede. fakat okuduklarima gore almanyaya yerlesmek zor gibi duruyor. su anda lise 4. siniftayim. muhtemelen burada guzel bir universiteyi kazanirim. burada kazandigim universiteden bir belge alip sonra oradaki bir universiteye basvurmam mi gerekiyor ? bunlari tam bilmiyorum. diger yandan ev alip kalabilecek kadar maddi durumumuz yok. akrabamizda hic yok. yurtta kalsam universite masraflari falanda olsa sizce ne kadar para gerekir ? ve oraya gider gitmez calismama izin verirler mi ? ayrica birde oraya yerlesme mevzusu var. ben alman vatandasi olmayi dusunuyorum olduktan sonra oraya yerlesmeme falan hemen izin verirler mi bunun icin ne gerekir ? sorularimin hepsini cevaplarsaniz sevinirim :))

yasemink 18.11.2010 11:17:12

arkadasım ben de aıle bırlesımı ıcın basvurdum ama okula da orda devm edıcem senn sadece bı sorunu cevaplayabılırım unı sınavını kazanman yeterlı kazandıgın okula kaydını yaptırman gerekmıyor öss sonuc belgesı yeterlı oluyor ve kazandıgın bölumunu degstrme sansın yok aynı bölumle gıtmek ıstedıgın okulda varsa devm edıyorsun yok sa ona yakın bı blum mesela benmkı ıngılzce ögretmenlıgı eger o yoksa ınglız dılı ve edebıyatı veya ıngılızce mutercım tercumanlık gıbı...sonra orda kı okula belgelerını fakslıcaksın maıl atıcaksın senı kabul ederlerlerse o belgenle konsolosluga basvurabılırsın  ve sanırım okulun bıtmeden oturum alamıyorsun okuluın bıtttıkten sonra ıs bulamzsan da turkıyeye dönmek zorunda kalıyorsun ben bu kadar bılıyorum dıger sorularınn da cvbını alabılırsın ınsAllah...

aret 19.11.2010 12:50:24

merhaba arkadasim..    1. erkek arkadasinla evlenceksen anlattiklarini yapmak biraz daha kolay.. ama oyle sevgilim Almanya'da, onunla beraber yasayacagim diye dusunuyorsan.. isin cok zor.. kalbini ve hayallerini kirmak istemem.. ama evlenenler bile gidebilmek icin ne zorluklar yasiyorki.. evlenmeden gitmek..

2. kazandigin universitenin Almanya'da denkligi olursa.. ( yani  ITU, ODTU, Yildiz Teknik  gibi adi olan ve Almanya'da kabul goren )  o zaman burada denklik belgesi icin istenen belgeleri gosterip, o belge ile burada okumaya devam edebiliyorsun..

3. evlenenler icin aile birlesiminde minimum aylik gelir sarti var.. yani belirli bir gelir altinda olanlar, aile birlesiminde cok buyuk zorluklar yasiyor.. ki sen erkek arkadasindan bahsetmissin..

4. Alman vatandasligina gecme hakkina ve buradaki uzun sureli vizeye yabancilar dairesi karar veriyor..  egerki burada kaldigin surede herhangi 1 problem olmazsa ve gerekli sartlar yerindeyse, Alman vatandasligina gecebilirsin tabiiki..

5- Almanya'ya ogrenci vizesi ilede gelsen, evlenip aile birlesimi ilede gelsen, calisma iznini aliyorsun..

egerki evlenmeden Almanya'ya gelmeyi dusunuyorsan.. bu biraz zor.. ben sana kolay olan yolu soyleyim.. simdiden erasmus degisim programini biraz arastir.. erasmus'la Almanya'da devam edebilecegin okullari ve Turkiyede'ki denkliklerini arastir..

Ama Almanya'da okumanin kolay oldugunu hic zannetme.. yillik universite harclari, kira, yemek, giyecek vb. seyleri dusununce.. cok cok zor olabilir senin icin.. bu konulari iyice arastir.. bir hevesle kalkip, sonra buyuk kalp kirikliklari yasama..  simdiden kolay gelsin sana..

Kleine.Träumerin [♥] 19.11.2010 19:14:57

Hmm.. tesekkur ederim :) korktum simdi evlenmeden zor olmasindan. ama erkek arkadasimin maddi durumu iyi ve alman vatandasi , en azindan evlenirsek rahat edebilirim belki o zaman. ve ailemle hesapladim 20 milyar kadar tutuyo yillik. simdi onu biriktirmek icin cabaliyorum. ama 1 yil dil kursu zorunluymus diye soylemisti almanca hocam. ben dil kursuna giderken diger zamanlarimdada calisirsam sonra universitede rahat edebilirim diye dusunuyodum. ama bi yerde dil kursuna giderken calismaya izin verilmiyo diye okudum. bu dogru mu ?

yasemink 20.11.2010 14:03:35

üniversıte ögrencılerınn part tıme calısma ımkanı varmıs ama dıl kursuna gıdenlerın var mı bılmıyorum

Kleine.Träumerin [♥] 20.11.2010 19:05:16

Alıntı yapılan: yasemink - Kasım 20, 2010, 02:03:35 ÖS
üniversıte ögrencılerınn part tıme calısma ımkanı varmıs ama dıl kursuna gıdenlerın var mı bılmıyorum

Hm yinede sağol :) Dil kursuna gidenlerin çalışma imkanı var mı bilen ?

Sayfa: [ 1 ]