meraba kardesim.bende iki gün önce konsolosluktaydım ve cocuk üzerinden basvuru yaptım.bak benden istenilen evraklar sunlardı.
1-- hem cocugumun hem eşimin ikametgah ilmuhaberi ayrı ayrı ve fotokopisi.
2--cocugun alman vatandası olduguna dair resmi evrak vedoğum kagıdı.yani kimlik bilgileri.
3--cocuğumun pasaport fotokopisi.
4--benim pasaportum ve fotokopisi
5-- eger daha önce evlenip ayrıldıysan hamkeme kararı ama tastik yani kesinleşme şerhide
6--2 adet ikametgah müsadesi formu.almanca doldurulmuş ve biometrik resim yapıştırılmış olacak
7--pasaportunun en az 2 yıllık olmasına dikkat et .
8--tam tekmil vukuatlı aile nufus kayıt örneği.senin ailen.eşinin ailesi.ve eşin cocugun ve seninki olacak.yani 3 kısım olacak.
5. şıktakini şu şekil yapıyorsun.mahkeme kararını almanca yeminli tercümana ceviri yaptırıp adalet komisyonlugunda apostil yaptiracaksin.bu apostili valilik adalet sarayında adalet komisyonlukları var onlar yapıyor ucretsiz.cocugu ve eşi alman vatandaşı olanlardan 60 euroluk ücrettte alınmıyor.
sen fazla bekleme.cocuk üzerinden ne gelir ne ev sorarlar eşine.senden dil kursu a1 sertifikası bile istemezler.Allah yardımcınız olsun .yinede sorun merak ettiğiniz bir konu varsa ..