ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanya Hakkında Sorular

Sayfa: [ 1 ]

ekremyaman 08.12.2010 19:37:32

Herkese merhaba
Ben aile birleşimiyle almanyaya yerleşmeyi düşünüyorum nişanlım almanya da yaşıyor ve alman vatandaşı olacak ışlemlerın kolaylaşması için
Benim sorularım
Burada muhendislik de okuyorum  mezun olup yerleşıcem almanyaya buradan aldıgım dıplomayla orada muhendıs olarak çalışamıyorum fakat aldıgım bu dıplomanın bana orada hiç bir faydası olmaz mı iş bulmam için
Sanırım orada meslek yapılıyormuş daha sonra ışe gırılıyormuş  ve bırçok dıploma ceşıdı var ış konusunda alınan. ış bulmak ıcın, ışın statusu, maaşı ıcın faydası olan dıplomalar bu gıbı durumlarda  TR den aldıgım dıploma ıle muhendıs olarak calışamasam da en azından bellı bır sevıyeyle ış bulmam mumkun olur mu ... yne iş konusun da askerliğimi yapmamış olmam almanyada ış bulmam ıcın bır sorun oluştururmu TR de sorun olabılıyor askerlıgın yapılmamış olması
Bilgisi olan arkadaşlar  yardımcı olurlarsa çok sevinirim

Yakamoz76 11.12.2010 01:12:43

Almanya genelinde geçerli olması hedeflenen yasal düzenlemelerin 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle hayata geçirilmesinin hedeflendiği açıklandı.
Umarim böyle bir yasa yürülüge girerde, sende bundan yararlanabilirsin.

https://www.hurriyet.de/haberler/gundem/458394/almanya-diplomalarin-taninmasi-icin-ilk-adimi-atti

ekremyaman 11.12.2010 19:34:45

teşekkür ederim umarım hakkımızda hayırlısı ne ise o olur

Sayfa: [ 1 ]