Allah razı olsun kardeş herkez ailesine bir an önce kavuşsun.
Soruya gelince.
Ben burdan giderken hem iks nin bana gönderdiği e-maili hemde ankara konsolosluğun sitesinden indirdiğim çocuk üzerinden aile birleşimi pdf dosyasını inceledim onda da yazıyor ne lazım olduğunu ben tedbirli gittim fazla evrak götürdüm lazım olan ne varsa , fakat orda ups kargo dan zarf aldıktan sonra içerde başka bir masaya yönlendiriyorlar orda lazım olmayan evrakları size geri veriyorlar mesela ben ikametgah belgesi götürmüştüm nüfustan onu istemediler.
Benden aldığı evraklar KIZIMIN PASS FOTOKOPİSİ , ANNESİNİN PASS FOTOKOPİSİ (ALMAN KİMLİK FOTOKOPİSİ,DE OLUR) , KIZIMIN FORMÜL A (DOĞUM KAYIT ÖRNEĞİ) , EVLENME KAYIT BELGESİ FORMÜL B , NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ (NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN), ALMANYADAKİ İKAMET BELGESİ (BELEDİYE KAYDI OLABİLİR) BANA AİT TAM TEKMİL VUKUATLI NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ AÇIKLAMALI fotokopileriyle beraber.
2. Sorun
Benim eşimin annesi alman olduğu için eşim,den dolayı kızımda alman vatandaşı olmuştu kızım tr de doğduğu halde onada pass verdiler ve onun üzerinden başvuru yaptım ama senin çocuğun almanyada doğdu ise ne olursa olsun ister trük ister alman aynı haklara sahipsin sonuçta çocuğun alman vatandaşı eğer şu anda almanyada ikametleri varsa başvurmadıysan hemen başvur derim ben sana kolay gelsin kardeşim..............