ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Turist Vizesi

Sayfa: [ 1 ]

ekremyaman 13.12.2010 17:57:40

merhaba Arkadaşlar TR de üniversite  öğrencisiyim turist vizesi alıp 2-3 haftalığına almanyaya gezmeye gitmeyi düşünüyrum acaba turist vizesi almam içinde orada yaşıyan birinden davtiye almam şartmı direk başvuru yapsam öğrenci olmam nedeniyle davetiyesiz çıkmaz mı vizem ....? ve bu tatil içinde olsa almanca bilgisi isterlermi benden A1-A2-B1... gbi bir mülakat yapılır mı vize için

CooLDeMoN 13.12.2010 19:55:43

Öncelikle sen belli bir amaç için oraya gitmeyi planlıyorsun sanırım. çünki akraban olsaydı davetiye isteyebilrdin ve kolay bir şekilde gidebilirdin. farzedelim akraban yok gercekten turist olarak gitceksin, ama o zamanda yabancı dilin yok sanırım.. almanyada herkes ingilizce bilmez. mülakatı sorun ediyorsun herhalde.
bildiğim kadarı ile davetiye olmadan gitmen imkansız gibi görünüyor.
kusura bakma ben böyle düşünüyorum cünki konsolostuktakilerde böyle düşünücektir. işin acığı vize alamaayacaksın herhalde.

ekremyaman 14.12.2010 05:12:06

cvp verdıgın ıcın teşekkur ederım

davetıye alamamamın nedenı  kız ark ımı gormek ıcın gıdıcem ve henuz soz nışan olmadan aılesıne benı davet ettırmesı pek mumkun degıl  turıst olarak vıze almak ıcın gerı donecegıne ınanmaları gerekıyor demışlerde bu yuzden ogrencılıgın yeterlı olabılır demışlerdı ben aslında bunu sormak ıstemıştım muhendıslık fakultesınde okuyorum bunu goz onunde bulundururlar mı acaba  dıl olayınıda sormamın nedenı nereye baksam yanı ne tur vızeye baksam dırek dıl yeterlılıgı ıcın mulakat yapıldıgı yazıyor almak ıstedıgım trıst vizesi içinde  ıcınde gereklı olup olmadıgını öğrenmek ıstemıştım

CooLDeMoN 14.12.2010 18:29:50

anlıyorum seni.
buradaki genel muhabbet, evlilik yolu ile gitmek isteyen arkadaslar için yapılan sınavdan bahsediliyor.
ben bu ayin 7 sinde döndüm almanyadan davetiye ile turistik vize almıstım mülakat gerekmedi.
ama sana bi kac tavsiye edeyim.
üzerine bulunan mal beyanına0 bankada bulunan parana cok dikat etmelisin. bunları yüksek tuttuğun zaman öğrenciliğinde göz önünde bulundurularak gitme şansın var.
hem davetiye ile gidenler, hemde davetiyesiz için gidenlerden sanırım bunlar isteniyor.
istersen bir göz at.
google ye ankara diplo yaz vize bölümünden istenilen evraklar ve şartlarını tekrar bir gözden geçir.
ama sana tavsiyemi unutma, eger dediğim seyler var ise, gitme oranın fazlalasır. simdiden kolay gelsin.
bu mevsimde gitme derim. orası cok soğuktu ben gelirken ucaklar iptal oluyordu sürekli.
ha birde sakın ha sakın sun expresle gideyim deme rezil olursun. en iyi lufthansa hava yolları.. tavsiyemdir.. başarılar arkadaşım.

ekremyaman 14.12.2010 21:47:11

teşekkur ederım arkadaşımmm  tavsıyelerıne uyucam umarım ıstedıgım gbı olur mutlu hayatlar

Sayfa: [ 1 ]