ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: ve bekleyenler kervanındayım...

Sayfa: [ 1 ] 2

kaleli 15.12.2010 19:48:35

arkadaslar dün ankara konsoloslugunda vize basvurum vardı.çok sukur bı sorun cıkmadan atlattık onu da.insAllah bundan sonra bı problem cıkmaz.gayet sakın bı sekılde gırdım ıcerıye.bılındık klasık soruları sordu:ne zaman tanıstınız,elenmeye ne zaman karar verdınız?evlenme teklıfını kım yaptı?eşiniz kac defa geldı turkıye ye?esınızın dogum tarıhı nedır?bunları sorduktan sonra dısarıda bekleyın cagırıcam dedı cıktım 20 dk sonra cagırdılar onume ıkı sayfa almanca ve turkce karısık soru koydu bunları tercume edın dedı yazarak.yaptım cok sukur hepsını sora tekrar cıkın cagırıcam dedı.bı 15-20 dk sonra tekrar cagırdı ve sertıfıkamı verdı.işiniz bıttı gıdebılırsınız dedı bende tesekkur ettım ve cıktım.ben almanca soru beklerken onume kagıt kalem koydular.şaşırdım bayaaa.haktan hayırlısı artık cumlemz ıcın cofe:) cofe:)

hilal_gh 15.12.2010 20:37:51

hadi hayırlısı artık beklicen sende,vize gelirse beklemeye deger...sen daha önceden sertifika almadınmı ki sana kagıt kalemle soru sordular yada sertifikanı alalı 1 seneyi geçti mi?

kaleli 15.12.2010 22:55:13

Alıntı yapılan: hilal_gh - Aralık 15, 2010, 08:37:51 ÖS
hadi hayırlısı artık beklicen sende,vize gelirse beklemeye deger...sen daha önceden sertifika almadınmı ki sana kagıt kalemle soru sordular yada sertifikanı alalı 1 seneyi geçti mi?
aldım tabiki hemde ıkı ay bıle olmadı.87 aldım:).sanırım kafalarına gore denıyolar mılletın almancasını

camoline 15.12.2010 23:24:41

mrb bende 03/12/2010 cuma günü istanbuldan başvurumu yaptım banada bu şekilde sorular soruldu nerde nasıl tanıştınız,ne zaman evlenme teklifi etti vs.vs.vs. sonra şimdi sıra almanca sorularda dedi ve ilk olarak adımı sordu sonra yaşımı sordu,istanbula ne ile geldiğimi sordu,nerede doğduğumu ve nerde oturduğumu sordu bunları sakin ve yüksek sesle cevapladım sonra bana geldiğim şehri alfabe ile kotlamamı söyledi,işte o an film dondu bende bildiğim soruya cevap veremedim tekrar edermisiniz lütfen dedim tekrarladı sonra hafif gülümseyerek başımı iki yana salladım, sonra bana nüfus kagıdım olduğu fotokopiyi uzattı ve buraya bildiğiniz almanca kelimeleri yazın lütfen dedi,bende kagıda kısa bi öz geçmiş yazdım adım soyadım ,yaşım nereden geldiğim ,nerede doğduğum ev adresim kaç kardeş olduğum kardeşimin adı yaşı almanyadaki ev adresim bunların hepsini almanca yazarak geri verdim bana başaka hiç birşey sormadı ama çıkarken belki sizi tekrar çağırabiliriz ama bu benim kararım değil müdürün kararı olacak, o zaman kadar biraz almancaya çalışın dedi bende kursa gidip sınavı kazananlardanım 75 almıştım sertifikam orda kaldı .... acaba benim şansım ne olur sizce almanca yazım iyidir bi yanlış olmadığını tahmin ediyorum ama bu şekilde bi sorgulamadan geçen varsa benimle paylaşşsın lütfen ... bu arada bende bekleyenler kervanına hoş buldum  halayy:)

kaleli 15.12.2010 23:40:04

Alıntı yapılan: camoline - Aralık 15, 2010, 11:24:41 ÖS
mrb bende 03/12/2010 cuma günü istanbuldan başvurumu yaptım banada bu şekilde sorular soruldu nerde nasıl tanıştınız,ne zaman evlenme teklifi etti vs.vs.vs. sonra şimdi sıra almanca sorularda dedi ve ilk olarak adımı sordu sonra yaşımı sordu,istanbula ne ile geldiğimi sordu,nerede doğduğumu ve nerde oturduğumu sordu bunları sakin ve yüksek sesle cevapladım sonra bana geldiğim şehri alfabe ile kotlamamı söyledi,işte o an film dondu bende bildiğim soruya cevap veremedim tekrar edermisiniz lütfen dedim tekrarladı sonra hafif gülümseyerek başımı iki yana salladım, sonra bana nüfus kagıdım olduğu fotokopiyi uzattı ve buraya bildiğiniz almanca kelimeleri yazın lütfen dedi,bende kagıda kısa bi öz geçmiş yazdım adım soyadım ,yaşım nereden geldiğim ,nerede doğduğum ev adresim kaç kardeş olduğum kardeşimin adı yaşı Almanya'daki ev adresim bunların hepsini almanca yazarak geri verdim bana başaka hiç birşey sormadı ama çıkarken belki sizi tekrar çağırabiliriz ama bu benim kararım değil müdürün kararı olacak, o zaman kadar biraz almancaya çalışın dedi bende kursa gidip sınavı kazananlardanım 75 almıştım sertifikam orda kaldı .... acaba benim şansım ne olur sizce almanca yazım iyidir bi yanlış olmadığını tahmin ediyorum ama bu şekilde bi sorgulamadan geçen varsa benimle paylaşşsın lütfen ... bu arada bende bekleyenler kervanına hoş buldum  halayy:)
oncelıkle sızede gecmıs olsun.dedım ya bunlar kafalarına gore insiyatif kullanarak karar verıyorlar butur şeylere.banada hıcbır sekılde almanca soru sormadılar sozlu olarak.bı kagıda almanca ve turkce sorular yazmıslar bunları sadece tercume edın dedı bayan gorevlıcok sukur hepsıne cevap verdım ama sasırmadımda degıl.Allah hepimizin yardımcısı olsunnnn:)

kaan59 15.12.2010 23:49:37

evet bende katıldım kervana hadi bakalım 06 aralık ta başvurdum eksik evrak var dediler onuda verdim 14 aralıkta artık bende bekliyorum inşAllah hepimizin vizeleri erken gelirde kavuşuruz sevdiklerimize....

kaleli 15.12.2010 23:52:06

Alıntı yapılan: kaan59 - Aralık 15, 2010, 11:49:37 ÖS
evet bende katıldım kervana hadi bakalım 06 aralık ta başvurdum eksik evrak var dediler onuda verdim 14 aralıkta artık bende bekliyorum inşAllah hepimizin vizeleri erken gelirde kavuşuruz sevdiklerimize....
gecmıs olsun kardesım hadı bakalım hayırlısı artık bundan sonraaa cofe:)

camoline 15.12.2010 23:54:28

Allah hepimizin yardımcısı olsun hayırlısınla inşAllah

kaan59 17.12.2010 12:10:50

şimdi evraklarımız daha doğrusu teslim ettiğimiz kağıtlar almanyaya gidicek artık istanbuldaki konsoloslukta birşey kalmıyor değilmi almanyada eşim şimdi görüşmeye gidicek ve vize onaylanınca istanbul vize ile pasaportumuzu kargoyla gönderiyor değilmi sıkıntı yok yane :D inşAllah alırız ve çağırmazlar inşAllah tekrar 2 kere gittim eksik evrak için gittim 2 cniye sadece

kaleli 17.12.2010 19:59:50

Alıntı yapılan: kaan59 - Aralık 17, 2010, 12:10:50 ÖS
şimdi evraklarımız daha doğrusu teslim ettiğimiz kağıtlar almanyaya gidicek artık istanbuldaki konsoloslukta birşey kalmıyor değilmi Almanya'da eşim şimdi görüşmeye gidicek ve vize onaylanınca istanbul vize ile pasaportumuzu kargoyla gönderiyor değilmi sıkıntı yok yane :D inşAllah alırız ve çağırmazlar inşAllah tekrar 2 kere gittim eksik evrak için gittim 2 cniye sadece
kardes benım esımı cagırmadılar bıle gorusmeye.evralarım geldıgı gıbı onayı verıp yollamıslar gerı ankaraya.neden dıye soracak olursan?evlendıkten sonra esım yabancılar polısıne gıderek ıstedıklerı tum evrakları verdı oraya.onlarda bazı belgelerı ıstemıslerdı esım gıttıgınde onlarıda verdı daha sonra.artık sızden ıstedıgımız bısey yok esınızın basvurusu geldıgı anda ters bır durum yoksa ondada bız onayı verır yollarız gerı demıslerdı.dedıklerı gıbı de oldu.basvrduktan bır gun sonra evraklarım ulasmıs.ıkıncı gunde onayı verıp yolamıslar ankaraya.sımdı sıra ankarada ordan haber beklıyorum bundan sonra cofe:) cofe:)

hilal_gh 18.12.2010 14:31:55

hadi hayırlısı inşAllah ankarada bir sorun çıkarmaz gidersin bol bol dua et. bizim içinde et olurmu:))))))))

kaan59 18.12.2010 16:27:21

haydi almanya bizler vizelerimizi bekliyoruz onayla artık eşimi çok özledim herkeze sabır diliyorum... ( GERÇEKTEN ÇOK ZOR )

musty-tülay 28.12.2010 03:01:15

bende bu kervandayım 30.11.2010 da basvurumu yaptım beklemedeyım normak bı gorusme gecırdık almanca konusunda fazla bısı sormadı 5 tane soru sordu sadece. gerısı bılındık klasık sorular ıste halen beklemedeyım hayırlısı.

az once esıme almanca meıl attırdım hem almanyadakı polıse hemde ıstanbuldakı konsolosluga bakalım ne olcak offf offf gecmıyor gunler.....  offoff:) offoff:) offoff:)

28.12.2010 09:21:10

kaan 59. verdiğin evraklar almanyaya gitmiyorki!!! burda bakıyolar bilgileri almanya yabancılar dairesiyle fax ve telefon vasıtasıyla kontrol ediyolar.zaten eşinin yaşamı almanyada onu orda araştırıyolar.evrak gitmesi diye bişi yok  telefon ve fax birde onlıne bilgisayardan işleri yapıyolar

kaan59 29.12.2010 11:59:02

sağol bilal 26 bilmiyorum işte her ne gidiyor ama gitmemiş daha 06 aralıkta başvurdum araya noel girdi diyemi aceba 23 gün oldu...

Sayfa: [ 1 ] 2