ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: AÖF Öğrencilerine Vize

Sayfa: [ 1 ]

emre206 18.12.2010 22:55:55

Arkadaşlar açık öğretim fakültesinde okuyorum ve ocak ayı için almanya ya kuzenimin yanına gitmek istiyorum.Biraz araştırdım ve açık öğretim öğrencilerinin devam zorunluluğu olmadıgnan işsiz olarak görüp vize vermiyorlarmış bu doğrumu.Birde çalıştığım yerden kağıt alıcam gidip geliceğime dair onu da almanca yeminli tercümana cevirttirmem lazım mı.Bilgsi olan arkadaşlar varsa paylaşırsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler..

aret 19.12.2010 01:09:29

merhaba... evet dogru emre.. bende zorluk yasamistim.. askerligini yapmadiysan, bu sorun dahada buyuyor.. egerki uzun zamandir bir yerde calisiyorsan, calistigin isyeri koklu bir kurum ise.. ( global bir sirket veya  Turkiye'de koklu kuruluslardan biriyse) biraz daha avantajin var..  isyerinden alacagin belgeyi Almanca'ya cevirtmene gerek yok.. 2005 ve 2007'de gerek yoktu.. egerki sistem degismediyse, hala gerek yok..

emre206 19.12.2010 16:35:53

Çalıştığım yer İzmir Kuşadasında AquaFantasy Otel İnternational bir şirket..Dünyanın en iyi aile oteli falan seçildi elit bir yer fakat çalışma şekli sezonluk yani 4 senedir orda çalışıyorum fakat her yıl 6 ay sürüyor.iş yerinden kağıt almayı düşünüyorum askerliğimi ertelettim,okulumda aöf olduğu için sorun çıkabileceğini duydum.Aöf okuyupda vize alan arkadaşlar varmı acaba.Bilgilerni bizimle paylaşabilirlermi..

meltem14 20.12.2010 13:47:03

bende aöf okuyorum. ama çalışıyorum da aynı zaman da bayanım askerlik sorunum yok.. bende eylül ekim gibi basvurmayı düşünüyorum. iş yerim köklü bir şirket ordan da kağıt alacağım ama dil kursuna gitmek istediğim için 3 aylığına durum farklı olaiblir benim diye düşünüyorum aöf dilim almanca faydası olur belki. bakalım başvuracağım umaırm ikimizde alırız. hayırlısı.

aret 21.12.2010 00:42:58

merhaba.. bende aof ogrencisi olarak 2 kez davetiye ile gittim.. askerligimide yapmamistim.. hos hala yapmadim..  umarim maasini banka araciligi ile aliyorsundur.. cunki senden banka cuzdani filan isteyebilirler.. benden istemislerdi. surekli gelire sahip oldugumu belgeleyebilmek icin.. bunun disinda, gorusmede sakin  olursan sorun yasamazsin sanirim..

emre206 22.12.2010 01:54:16

Benim işim sezonluk fakat maaşımı banka üzerinden alıyoum ve oldukca da dolgun.Aynı zamanda üzerime birde araba war belki bununda bir avantajı olur.Aöf öğrencileri yurt dsnda neden işsiz sayılıyor bunuda anlamış değilim sonucta ögrenci kartmız war bitirince de diplomamz örgünle aynı.Aöf okuypda vize almak nekdar zormuş.

meltem14 22.12.2010 22:26:54

bende maaşımı banka üzerinden alıyorum. umaırm alırım aöf devam zorunluluğu olmadığı için işsiz sayılıyor normalde yanlış elbette ama kural bu. hakkımızda hayırlısı diyorum.

Sayfa: [ 1 ]