ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: ALMAN VATANDAşI İLE TÜRKİYEDE EVLİLİK HAKKINDA

Sayfa: [ 1 ]

Rodolfo 22.12.2010 15:25:11

Merhaba Arkadaşlar

Almanvatandaşı ile türkiyede evlilik yapmak için araştırdım fakat net bilgi bulamadım. Yakın zamanda nikah yapan birisi varsa Almanyadan alınması gereken hangi evraklara ihtiyaç duyulduğunu söyleyebilirmi?
şimdiden herkese teşekkürler.

c3t1n 22.12.2010 15:37:39

ben(almanvatandasi ve daha önce evlenmemis) 26.04ünde evlendim benden istenilen evraklar bunlardi:

- Uluslararasi Evlenme Kayit Örnegi (Standesamtdan aliniyor)
- Uluslararasi Dogum Kayit Örnegi (Standesamtdan aliniyor)
- Ikamet Ilmuhabiri (Einwohnermeldeamtdan aliniyor)

Evlenme Kayit örnegini alinabilmesi icin sunlar lagzimdi esimden:
- Noter tasdikli Pasaport fotokopisi
- Ikamet Ilmuhabiri
- Uluslararasi Dogum Kayit Örnegi (Formül A)
- Nufüs Kayit Örnegi

bunlar olunca nikah icin bi problem cikmaz

ama istersen bi nerde nikah yapicaksaniz oranin memurunu ara sor neler lagzim diye ben öyle yaptim...türkiyenin her ülkesi degisik belgeler istiyormus diye duydum ben kastamonuda evlendim

c3t1n 22.12.2010 15:38:44

burdada yaziyor aynisi
https://www.istanbul.diplo.de/Vertretung/istanbul/tr/04/Rechts__und__Konsularservice/Eheschliessung__Scheidung__S

Rodolfo 22.12.2010 18:02:00

Sağolasın

tugce_doerjer 22.12.2010 23:07:07

eger esın daha once evlenmıs ve bosanmıssa bosandıgına daır evraklarıda ısterler. benden esımın bekar oldugunu yada daha oncekı evlılıgını bıtırdıgıne daır evrak ıstedıler.

Rodolfo 23.12.2010 15:57:18

doğum kayıt, evlenme ehliyet belgesi ve ikametgah almanyadan international olarak aldı. İnşAllah Türkiyede sorunsuz evlilik yapılır.

Birşey daha sormak istiyorum, nikah yapıldıktan sonra herhangi bi yere evrak bildirim gerekiyormu Almanyada onaylansın diye? yoksa direk sistemde görüyormu

Hepinize teşekkürler arkadaşlar.

tugce_doerjer 23.12.2010 16:05:49

nıkah sırasında sana verılcek olan evrakın bırını almanyaya gonderıceksın almanyada kayıt edılmesı ıcın .

c3t1n 23.12.2010 17:09:45

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Aralık 23, 2010, 04:05:49 ÖS
nıkah sırasında sana verılcek olan evrakın bırını almanyaya gonderıceksın Almanya'da kayıt edılmesı ıcın .

bize evrak vermedi evlendirme memuru esim kendisi gidip nufüs müdürlügünden uluslararasi evlenme kayit örnegi aldi(formül b) ve pasaportunun noter tasdikli fotokopisini cektirip bana yolladi bende evliligi burda kayit ettim(pazartesi günü verdim kagitlari carsamba günü tamam bi sorun yok medeni durumunuzu evli yaptik dediler)

@rodolfo ikametgahi gercekten uluslararasi olarakmi aldi?? bizim burda(Dortmund) almanca olarak verdiler ve ben bunu türkceye tercüme ettirdim
belgeler tamasa nikahda sorun cikmamasi lagzim
bide eger esin senin ismini alicaksa onu ya türkiyede kosnoloslukta yapicaksiniz yada sen almanyaya geldiginde(öyle duydum) ama evliligi kayit ettirebiliyor ve eger calisiyorsa maas vergi kartida degisiyor

Rodolfo 27.12.2010 16:17:45

Alıntı yapılan: c3t1n - Aralık 23, 2010, 05:09:45 ÖS
bize evrak vermedi evlendirme memuru esim kendisi gidip nufüs müdürlügünden uluslararasi evlenme kayit örnegi aldi(formül b) ve pasaportunun noter tasdikli fotokopisini cektirip bana yolladi bende evliligi burda kayit ettim(pazartesi günü verdim kagitlari carsamba günü tamam bi sorun yok medeni durumunuzu evli yaptik dediler)

@rodolfo ikametgahi gercekten uluslararasi olarakmi aldi?? bizim burda(Dortmund) almanca olarak verdiler ve ben bunu türkceye tercüme ettirdim
belgeler tamasa nikahda sorun cikmamasi lagzim
bide eger esin senin ismini alicaksa onu ya Türkiyede kosnoloslukta yapicaksiniz yada sen almanyaya geldiginde(öyle duydum) ama evliligi kayit ettirebiliyor ve eger calisiyorsa maas vergi kartida degisiyor

İkametgahı normal verdiler. uluslararası vermediler.1 hafta sonra Doğum kayıt ve evlenme ehliyet belgesini ve ikametgah belgesiyle nikah için başvuru yapacağız. inşAllah sorunsuz hallolur.

herşey için teşekkürler.

c3t1n 27.12.2010 17:47:36

sorun cikmamasi lagzim almanyadan baska istenilen belge yok

Rodolfo 06.01.2011 13:32:17

Çok şükür kazasız belasız nikah kıyıldı bilgilendiren arkadaşlara tekrar teşekkür ederim :)

bdrm62 06.01.2011 15:59:55

hayırlı olsun rodolfo arkadaş.Allah mesut etsin.asıl şimdi gerçek işlemler başlıyor.sabırlı olun :) en kısa zamanda vizenizi almanız dileğiyle... bol şans..

musty-tülay 06.01.2011 18:34:46

EVLILIK VE VIZE ISLEMLERININ HER ASAMASI AYRI BI SIKINTI YAPIYOR INSALLAH HERKEZ SONUNDA ISTEDIGI VIZEYI ELINE ALIR. CUNKU DISARDAN BAKILDINDA KOLAY GORUNEN BU ASAMALAR YASAYAN TARAFINDAN DAHA IYI BILINIYOR  byby:) BENIM ALMANYADAN ONAY VERMISLER BENIMDE ESIM ALMAN VATANDASI HADI HAYIRLISI BAKALIM IST KONSOLOSLUGU NE DICEK.

Rodolfo 16.01.2011 18:13:44

Evrakları halledip sabretmekten başka birşey gelmez elden :) ben nikahı halletim şükür, başvurular için biraz zamana ihtiyacım var 3-4 ay sonra başvurmayı planlıyorum. inşAllah Allah herkesi dilediği gibi kavuşturur=)

Sayfa: [ 1 ]