tugce_doerjer
24.12.2010 10:29:38
arkadaşlar ben de almanca kursuna gidiyorum ve aile birleşimine başvurucam ama benim eşim türkiyede benimle birlikte yaşıyor ve belki başka bir ülkeye gidicez yaşamaya. Sorum şu ki ben sertifikamı aldıktan sonra aile birleşimine başvurucam ama almanyada yaşamayı düşünmüyoruz. vize başvurumun sebebi tatil için almanyaya gittiğimizde sorun yaşamamak.
Aile birleşimine girdikten sonra almanyada yaşamak zorundamıyım?
almanyada okula gitmek zorundamıyım?
aile birleşimine girdikten sonra ne gibi zorunluluklarım var ?
yardımcı olursanız sevinirim.
kaan59
24.12.2010 10:56:48
hiç birşey yapma bence o bütün rezillikelri yaşama bence aile birleşimi oturum demek tatile gitmek içinse eşinle birlikte başvuru yaparsın alırsın vizeni 3 aylık istedin yere gidersin en iyisini yapıyorsun bence memleketinde yaşamayı seçtiğiniz için benim eşim alman olduğu için uğraşıyoruz hala türkçe bilmiyor alışamaz buraya senin durumun farklı bence hiç uğraşma...
tugce_doerjer
24.12.2010 11:33:16
arakdaşım benim eşimde alman tek kelime türkçe oda bilmiyor

sorun şu ki almanya turist vizesi vermiyor bana

geri döneceğime inanmadıkları için vizemi vermiyorlar. başvuru yaptık daha önce ama ret verdiler sebebide geri döneceğime inanmıyorlar. sırf tatile gidebilmek için aile birleşimine başvurucam. ama aile birleşimine girince orda yaşamak zorundamıyım, zorundaysam kaç yıl nasıl hiçbir fikrim yok.
yasemink
24.12.2010 12:01:15
arkadasım bıldıgım kadaryla yasamak zorundasınz oturum alana kadar orda kalman gerekıyor tabı kesıntısız degıl ama sanırım bes yıldan sonra tam oturum alabılıyorsun gerı dönus yaparsnz ve oturumnzn bıtmemesı ıcın 6 ayda bır almanyaya gırıs cıkıs yapmanz gerekıyor tam emın degılım tabı bu söledıklerımden...!
ilksen dede
28.01.2012 17:02:44
merhaba.ben aile birleşimi ile Almanya'ya gideceğim,ben orada en azından belli bir müddet çalışmayacağım için eşim maaşından ne gibi kesintiler yapılır,birde daima orada kalmak zorundamıyım,bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum lütfen bena cevap yazınız.teşekkür ederim.