cemilmeridol
16.01.2011 23:42:20
ARKADASLAR MERHABA BEN BADEN WÜRTÜNBERG EYALETİNDE YİM BURAYA GELELIM 7 AY OLDU VE SUAN ZORUNLU OLARAK INTEGRASYON KURSUNA GIDIYORUM.
EşİMLE ANLASAMIYORUZ VE SIKINTILI GUNLER YASIYORUM. EşİMİN SİGORTASINDAN FAYDALANIYORUM EşİM 3 AYLIK HAMILE OTURUMDA BIR SORUUN YASAMAYACAGIMI DÜSÜNÜYORUM AMA YINEDE BİR AN ÖNCE SİGORTAMIN BASLAMASINI İSTİYORUM ONUN ICINDE GEREKIRSE SIGORTA UCRETIMI KENDIM ODEMEK ISTIYORUM. 1 YIL FULL SIGORTALI GÖRÜNÜRSEM HEM OTURUMDA HEMDE SINIRDISI EDILME SORUNU OLMADIGINI DUYDUM. 1 YILLIK SIGORTALI GÖRÜNMEM NETICESINDE OTURUMDA DAHA DOGRUSU şÖYLE ANLATAYIM EşİMDEN AYRILSAM BİLE BİR SORUN YASARMIYIM AYRI BIR EV TUTABILME VE IKAMETIMDE SORUN OLURMU MUHARREM KARDESIM BU KONUDA BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM
NOT : AYLIK SIGORTA UCRETI NE KADARDIR ORTALAMA.
CEVAPLARINIZDAN DOLAYI SIMDIDEN TESEKKUR EDERIM
HamzaD
18.01.2011 04:46:52
SeLamm KaRdes,
Ben Hamza Ben de thüringen den, bende geleli 2 ay oldu esim orenci bide benim sigorta halen yatirilmmammis bide ben halen vize almadim uzatmadim yani cunku sigorta yatirmami istediler onu bekliyoz bende esimden faydalanicam.NEDEN sen esininkinden rahatsizmisin bide saten senin sigortan yatiriliyo ikincisi Sigorta :benimmle esimin ki 68 € biz oduyoz diyecigimm bu kadar haa bide sen 1 yil alman yada olursan ister esinden ayril ister ayrilma seni kimse yurt disi edemez 1 yil almanyada olursan.bunu cok net biliyorum
basel
18.01.2011 11:59:32
arkadas yanlis yapiyorsun isin aslini bilemem ama 7 aylik evliyim esim 3 aylik hamile diyorsun ve bunlar yetmezmis gibi ayrilik lafini ediyorsun. neyse herkes kaderini yasar diyelim ve konuya donelim... kursa gidiyorsun kursun muhtemelen 9 aylik bir kurs oturum vb.. seylerde sorun yasamak istemiyorsan aushilfe de olsa bir yerde calis eline en fazla 400€ gecer ama devletten hic bir kimse sana zorluk cikarmaz herhangi bir konuda yeterki calis. mesela DPD firmasina git hemen ise alirlar.