ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: almanyada ehliyetini degistiren varmi arkadaslar ama yeni degistirenler

Sayfa: [ 1 ]

31.01.2011 22:39:12

ehliyetini degistiren arkadaslar varsa  yardimci olsun lutfen neler gerekiyor ne asamalardan geciyoruz.. tesekkurler

mybird77 02.02.2011 15:44:05

selam!arkadaşım ben 5 gün oldu geleli ve ilk yaptığım ADAC gidip ehliyetimi tercüme için vermek oldu ve bana bir hafta sonra alabileceğimi söylediler,orda sana ne apman gerektiği ile ilgili bilgi verecekler ehliyetini almaya gittiğinde.saygılar

ziyafettins 02.02.2011 23:44:13

Alıntı yapılan: bilal26 - Ocak 31, 2011, 10:39:12 ÖS
ehliyetini degistiren arkadaslar varsa  yardimci olsun lutfen neler gerekiyor ne asamalardan geciyoruz.. tesekkurler

Oldukça karışık ama halledilmeyecek bişey değil. ben almanyaya geleli 7 ay oldu ve herşey yoluna gitiyo yavaş yavaş.Onca sıkıntıdan sonra :)

Bence ehliyetinin çevirisini hiç yaptırma, boşuna 50 euro ödeme..
ben yaptırmadım mesela,Ehliyet değişimi için yapman gerekenleri yazıyorum sana...

İlk önce bi erste hilfe kursuna gideceksin ve kurs çıkışında aynı gün yani 25 euro karşılığında ilk yardım sertifikanı alacaksın...
sonra tamamlaman gerekenler
-1 adet biometrik foto
-pasaportun aslı
-ilk yardım sertifikası
-Ehliyetinin aslı ve almanca çevirisi
-sehtest (göz testi 8-10 euro)
- sonra bir fahrschuleye anmeldung yapacaksın ( ama dikkat et sadece sınav için ve kayıt için para ödeyeceksin, ben hemen ödemedim teroik sınavda para verdim fahrschuleye mesela; ayrıca tr de ehliyetin olduğundan derslere girmiyosun ve para ödemiyosun sadece teorik ve pratik sınava gireceksin)
-ehliyet için 43 euro ödemeyi baştan yapıyosun

bunları tamamladığında Zulassunstelleye gidiyosun ve hepsini makbuz krşılığında teslim ediyosun.Sonra posta gelmesini bekliyosun.bu zaman alıyo çünkü Tr ye soruyolar bu kişinin ehliyeti varmı diye..benim beklemem 6 hafta sürdü.Sonra Zulassungstelle senin evraklarını TÜV e yoluyo sana Tüvden posta geliyo Teorik ve pratik sınava girmen için.(Ayrıca Sınav ücretleri içinde makbuz yolluyolar) işin püf noktası iki makbuzu birlikte yatırma.önce 20 euro olan teoriği yatır geçiğinde pratiği yatırırsın...yoksa geçemezsen pratik sınvın ücreti olan 85 euro da yanıyo.. tüvdn gelen makbuzu teorik sınav için olanı yatırdıktan soonra tekrar fahrschuleye gidip sınav için gün alıyosun ve geçtiğinde de pratik sınava giriyosun.Bikaç kere fahr yap ama 45 dakikası 32 euroydu benimkinin. kendine güeniyosan fazla yapma.mesela benim şanssızlığım süücü kursum iyi değildi.sana antigüven empoze edip çok fahr yaptırmaya çalışıyolar ama biraz geç uyandım. sınavları geçince en son sınavda arkada oturan Prüfür sana sertifika gibi bişi veriyo,onla tekrar zulassungstelleye gidip ehliyetini alıyosun. Ben sınavdan 20 dakika sonra ehliyetimi cüzdana koyuştum.Çünkü sen sınavı başarıp geldiğinde ehliyetin orda hazır zaten.sadece imza karşılığı anında verip tr ehliyetini alıyolar ve aldığın ehlşyetin alt kısmında TR ehliyetinin seri nosu falan yazıyo tr de bunu kullanabiliyosun zaten...

Ayrıca takıldığın merak ettiğin bişi olursa yaz anlatırım...Ben toplam 700 euro harcadım ama dediğim gibi 8-9 saat fahr yaptım belki de daha fazla :) Unutmadan bide teorik sınava türkçe girebiliyosun, çalışma kitabı var 70 euro sanırım.ben hepsini bir defa çözdüm sadece ve sıfır hatayla geçtim...

03.02.2011 17:25:52

teşekkürler.. sen almayanın neresindesinn..ben biraz şey için bekliyorum yolları felan iyicene bi ezberliyim bilirsin burda farklı şeritlerde var onlara alışmak içinde 1 yada 2 ay daha beklicem zaten geleli 23 gün oldu inşAllah çok zorluk çıkarmazlar.. birde şeyden korkuyorum şuanlık almancam yok pek kursa başlıcam daha..türkiyede gitmedim hiç çocuk üzerinden geldiğim için kursa gitmeme gerek yoktu türkiyede şimdi burda başlıcam..en azından almanca da öğrenmiş olurum az çok..bu arada arabalar ucuz ya burda baya:))

c3t1n 03.02.2011 17:48:51

Alıntı yapılan: bilal26 - Şubat 03, 2011, 05:25:52 ÖS
teşekkürler.. sen almayanın neresindesinn..ben biraz şey için bekliyorum yolları felan iyicene bi ezberliyim bilirsin burda farklı şeritlerde var onlara alışmak içinde 1 yada 2 ay daha beklicem zaten geleli 23 gün oldu inşAllah çok zorluk çıkarmazlar.. birde şeyden korkuyorum şuanlık almancam yok pek kursa başlıcam daha..Türkiyede gitmedim hiç çocuk üzerinden geldiğim için kursa gitmeme gerek yoktu Türkiyede şimdi burda başlıcam..en azından almanca da öğrenmiş olurum az çok..bu arada arabalar ucuz ya burda baya:))

artik burdada(almanya) türk ehliyet kurslari var yani türkceylede girebiliyorsun yaziliyida türkce olarak verebiliyorsun annemin arkadasi öyle yapti pek almanca anlamadigi icin tabi sürüste adamin dedigini anlaman lagzim(saga dönün sola dönün felan)

Sayfa: [ 1 ]