alanya07
01.02.2011 11:56:32
Merhaba Arkadaşlar
İnşAllah hepiniz iyisinizdir. Benim bi kaçtane sorum var almanya da aile brleşimi hakkında. Bilgisi olan arkadaşlar cevaplayabilirlerse sevinirim.
şimdi öncelikle benim eşim Alman ve biz Türkiyede evlendik ve bir senedir Türkiyede yaşıyoruz. Ama bu sene Almanyaya yerleşmeyi düşünüyoruz. şimdi benim size sormak istediğim soru Almanyaya yerleşmek için işlemlere tam olarak nerden başlamamız lazım. Forum da bi arkadaşımız eğer eşiniz Alman ise Almanyada kendisini çalışıyo olarak göstermesine gerek yok veya Almanyada işi olmasına gerek yok diye yazmış. Biz zaten bir senedir Türkiyede yaşıyoruz ve eşim çalışmadı bu bir sene içinde. 2010 Aralık ayında beraber Almanyaya gitik aile ziyareti için. Yani bi kere vize aldım. Bana işlemlere nerden başlıycağımızı nasıl yapıcağımızı anlatabilecek bi arkadaş olursa sevinirim.. önce eşiminmi Almanyaya gitmesi gerekiyo yoksa önce benimmi izmiden başvurmam gerekiyo? Prosedür hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Hepinizi hayırlı günler.
İÇ ANADOLU-51
01.02.2011 13:10:48
arkadaşım ilk önce senden istenilen almanca bilgis.eğer almancayı çok güzel derecede konuşabiliyorsan ve bunu vize başvurusu sırasında ordaki memeurla almanca olarak akıcı bi şekilde konuşabilirsen ve kendini kanıtlayabilirsen ama çok güzel konuşman gerekir sınava girmene gerek yok.ama bilmiyorsan goothe enstitüsü ve alman kültür merkezinin sınavlarına girerek almanca a1 sertifiksını alman gerekir.ondan sonra eşin almanyadan sana bir takım evrakları gönderecek.vatandaşlık belgesi,kimlik fotokopisi,evlilik cüzdanı,boşanma gelgeler(varsa tabi,) usw.bu gibi evrakları alır sonra sendende istenilen evrakları tamamlayıp konsolosluktan randevu alıp vize başvurunu yapabilirsin.evrakların almanyaya ulaşınca ordan bi araştırma yaparlar ve eşini görüşmek için polise çağırırlar.eğer inceleme kabul edilir vizen onaylanırsa vizeni kargoyla eve gönderirler.ev ve çalışma konusuna gelince almanyadaki eyaletlerde çeşitli farklılıklar gösteriliyor.bazen alman vatandaşlarından kesinlikle ev kontratı ve gelir belgesi istenmiyor. ama bazende istiyorlar burasını kafana takma zatem senin eşin doğuştan almanmış sorun çıkmaz diye biliyorum.sen biran önce a1 sertifikanı almaya bak eğer dil varsa oda sorun olmaz.ben ocaık 18 de aile birleşimi vizesi için başvurdum .bekliyorum.
alanya07
01.02.2011 13:25:26
Merhaba çok teşekür ederim cevaın için. Almancam iyi seviyede sanırım sınava girmeme gerek yok.
O zaman ilk önce ben izmiri arayıp evraklar hakkında bilgi alıcam ve randevu alıcam. eşim almanyaya gidicek bana gereken evrakları göndericek ve bende randevu tarihinde izmire gidicem ve vize için başvuru yapıcam. Peki benim randevumdan kaç gün sonra eşimi görüşme için çağırırlar? çünkü eşim bana evrakları almanyadan gönderdikten sonra Türkiyeye geri gelmesi lazım. Almanyada anmeldung gösterebiliriz ama mağaş sorunumuz olur ama sanırım eşimden mağaş sormuycaklar. Bu arada inşAllah senin vizen en kısa sürede eline ulaşır.
İÇ ANADOLU-51
01.02.2011 13:40:04
o konu tamamen ordaki memurların elinde bana bugün 15 gün oldu hala eşime mektup gitmedi.ama bi arkadaşımın eşine dün mektup gitti.onada tam 16 gün olmuştu.yani hiç belli olmuyor.birazda gideceğin şehir önemli.ben berline gideceğim için berlin çok büyük bir metropol onun için iş yoğunluğu fazla oluyormu.ama küçük bi yerleşim yeri ise sıra çok çabuk geliyor ve 1 hafta içinde mektup gönderebiliyorlar.yani 8-25 gün arası değişebiliyor.gerçi evraklarım hemen anında e-mail olarak almanyaya gönderiliyormuş ama prdaki memurlar evrakların aslının posta yoluyla gelmesini bekliyorlarmış ondan sonra işleme başlıyorlarmış .dün eşim alman polisiyle konuştu ve öyle demişler.
mybird77
02.02.2011 14:23:46
Arkadaşım pek fazla kimsenin haberi omadığı için ben sana söylelyeyim en basit şeklini.Antalya da alman kosolosluğu temsilciliği var oraya gidiyorsun eşinle beraber ve orda evlilik yapılabiliyor izmire gitmene gerek kalmıyor ve fazla prosedürlende uğraşmıyorsun.istersen gitmeden önce ara orayı ve bilgi al ama en sağlıklısı oraya eşin ile gidip başvurunu yapman.hem zamandan hemde paradan kazanırsınız.saygılar.
İÇ ANADOLU-51
02.02.2011 14:40:32
sevgili mybird77 arkadaşın gönderisini sen iyice incelememişin sanırım arkadaş zaten evli olduklarını söylüyor.evlilikle ilgili herhangibir soru sormamışki zaten.arkadaşın sorusu aile birleşimine nerden başlayacağım olmuş biliginize arz ederim..
mybird77
02.02.2011 15:48:29
arkadaşım soruyu gayet iyi anladım ve benim demek istediğim şuki bu arkadaşın türkiyede yaptığı evlilik alman makamları tarafından kabul edilmediği için bu arkadaşın alman makamlarınca evlenmesinin kabul görmesi için ordada evlenmesi gerektiği ve bu evliliği yaptıktan sonra almanyada oturma ve çalışma izni alabilecek.saygılar.
c3t1n
02.02.2011 16:04:47
Alıntı yapılan: mybird77 - Şubat 02, 2011, 03:48:29 ÖS
arkadaşım soruyu gayet iyi anladım ve benim demek istediğim şuki bu arkadaşın Türkiyede yaptığı evlilik alman makamları tarafından kabul edilmediği için bu arkadaşın alman makamlarınca evlenmesinin kabul görmesi için ordada evlenmesi gerektiği ve bu evliliği yaptıktan sonra Almanya'da oturma ve çalışma izni alabilecek.saygılar.
almanyada tekrar evlenmesine gerek yok ve olmuyorda zaten sadece nufüstan alicagi uluslararasi evlenme kayit örnegi(Formül B) almanyadaki Einwohnermeldeamt/Standesamta gidip evliligi onaylatmasi gerek sonradan esi almanyaya geldiginde beraber gidip ilk önce oturumunu kayit ettirecek(orda her ikisde imza atiyor biz beraber surda oturuyoruz diye) sonrada saglik sigortasi yapilacak(eger yaptirilmadiysa) sonrada yabancilar polisine gidip oturma ve calisma müsadesi(1-3 senelik) alicak
bende evliligi burda onaylattim uluslararasi evlenme kayit örnegile ve bi problem cikmadi