mikail
06.04.2007 23:34:59
Sevgili Mucizemsin; sen herhalde adın gibi bir mucizesin, dil konusunda.Yeteneğin var. Bunu iyi değerlendir bence. Dilleri öğrenme yolunda üstün başarılar diliyorum.Her şey gönlünce olsun.Selamlar.
mucizemsin
10.04.2007 11:07:34
Hocam insaAllah oyledir,biseyi okudugum zaman iyi anliyorum ama biraz tembellik edip bazen calismiyorum kotu tarafim buda benim.
Butun iyi dilekleriniz icin sagolun sizde cok kivrak zekali ve anlayisli bir egitmensiniz.Sevgiler.
mikail
11.04.2007 19:17:39
Teşekkürlerimi, sevgilerimi sunar, el atacağın her işte üstün başarılar dilerim.
hayalet_ girl
12.06.2007 19:48:46
bnmde cok fazla olmadı bu sıtede bulunmam ama yenı gordum bu sayfaları yenı kesfedıorum gercekten pısman olmustum 3. bir dil olarak almancayı secmemde ama gercekten bu sıte cok gusel iiki burdayım yaz tatılındede baya işime yarıcak umarım bn bu fırsatı degerlendırebılırım
traumerisch
14.12.2007 21:11:24
Merhabalar,
Siteyi yeni kesfettim umarım faydasını görürüm

benim durumum biraz umutsuz gibi ama

Almancayı gercekten sevmiyorum ve maalesef öğrenmek zorundayım. İngilizce biliyorum ve pekcok benzerlik olmasına karsın ingilizceden sonra almanca cok karmasık geldi. ingilizce gibi net bir dil değil, bir sıfat cekimlemesi bile ömrümü yedi resmen

Ama almanca bilen bir insan için kesinlikle ingilice öğrenmek cok kolay olacaktır. yanlıs dille baslamısım..
hilal_gh
15.12.2007 00:31:50
güzel omuş bunada anca şöyle cevap düşündüm bilmem uyarmıı.gümbür gümbür değil mizimkiii yani almanca:)))
ich sprache Türkisch ein bisschen Engisch bisschen Deutsch.PAYLAşIMINA TEşEKKÜR:
mikail
15.12.2007 16:22:56
"ich spreche Türkisch, ein bisschen Engisch, bisschen Deutsch.PAYLAşIMINA TEşEKKÜR"
Sevgili Sevdiğim_sin; o ein bisschen'ler zamanla "gümbür gümbür" olacak. 
İnan bana! 
Selamlar, başarılar.
yücel
15.12.2007 16:27:08
"ich spreche Türkisch, Gümbür gümbür Engisch, Gümbür gümbür Deutsch. 
Yani böyle olacak diyorsun dimi Hocam...
yücel
15.12.2007 20:52:16
hilal_gh
16.12.2007 00:25:30
ya inşAllah birgün gerçekten gümbür gümbür olur benim ve tüm umud edenlerin gerçekten morel verdiniz saolun danke schön
Ben ilk önce almanca öğrendiğim için ,daha sonra ingilizce öğrenirken bazı kelimelerin aynı oldugunu yada çoğu kelimelerin yakın oldugunu gördüm. Bu açıdan ingilizce ve almanca aynı anda bilmek dahada kolaylaşıyor.
FakaT önce almanca öğrenip ingilizce sonraya bırakılırsa ingilizce kelimelerin okunmasında büyük sorunlar çıkıyor.Her ne kadar ingilizceyi yazı yada okuma olarak bilsemde konuşurken almancaymış gibi teleffuz edince sıkıntı oluyor. Almancanın okunusu türkçeye daha çok benzediği için Almanca öğrenmek daha kolay geldi bana.
Ve seçimimi yaptım Almancamı ilerletmeye karar verdim.. İngilizceyi herkes biliyor.. Farkımız olsun ...
nachtigall
05.01.2008 03:00:50
bu üc dil ana dilden baska olacak,
yani almanca+arapca+ingilizce
nachtigall
05.01.2008 03:04:59
Alıntı yapılan: de.ali - Mart 04, 2007, 04:51:04 ÖS
ich kann 6 sprache sprachen 
Turkisch, Serbisch ................................(Muttersprache,Ana dil seviyesi)
English, Kroatisch .................................(Gut stuffe ,iyi)
Bulgarisch.............................................(Mittelstuffe, Orta seviye)
Deutsch ..............................................(Grundstuffe, Baslangic-Genel seviye)
yanlis anlama ama kardes senin bildiign 3 dil zaten ayni
sirpca.hirvatca.bulgarca
bunlara zaten slav dili deniyor.
cok az bir fark var.
ona bakarsak butun türkler azerice. türkmence. kazakca,
vb gibi dil bilioyr olur.
vsslm
Eslao
05.01.2008 03:12:46
2 dili zor öğrendim 3.cüsü hayal