ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Alman Vatandaşlığı ve Aile birleşimi

Sayfa: [ 1 ]

03.02.2011 12:01:17

Eşimle 1 hafta önce resmi nikah yaptık o döndü almanyaya.Orada doğdu ve çalışıyo beni rahat götürmesi için Alman vatandaşlığına başvurmak istiyo bu hafta başvurucak ondan sonra işlemlere başlayacaz.bu süre uzun sürermi acaba?Tecrübesi yada önerisi olan varsa cvplarınızı bekliyorum..şimdiden tşkler..

c3t1n 03.02.2011 12:04:51

alman vatandasligina gecmesi sürebilir cünkü basvurduktan sonra türkiyeden cikis kagidini aldiktan sonra alman vatandasligini verecekler yani konsolosluga gidip orda demesi lagzim türk vatandasligindan cikmak istiyorum diye sonra türkiye kontrol ediyor herhangi bisey varmi diye cikmasini engelleyen yoksa OKlerini veriyorlar sonra burasida alman nufüs cüzdani ve pasaportunu verecekler en fazla 8 hafta sürüyor onlarin gelmesi

03.02.2011 12:07:08

Eşimde hemşire orda zaten heralde geçişte bi sıkıntı olmaz..Alman vatandaşlığına geçince sorunsuz götürebiliyormuş artık bizde bekleyen yol gözleyenlerden oldukk :)) cvp için tşkler Çetin

c3t1n 03.02.2011 15:13:42

Allah tüm bekleyenlere sabir versin gercekten cok kötü oluyor insAllah herkezin bir an önce vizesi cikarda herseyi gönlünce olur...

kaan59 03.02.2011 16:22:01

hayırlısı olsun benim eşim de alman doğma büyüme hemde ama bekliyoruz o biçim sorunlu :)))

04.02.2011 16:47:03

eyvAllah kardeş.eşime orda pasaport için 4 ay qün vermişler ya :) bende tr.ye ucak bileti aldım bi ay sonra gelcek burda değişicez pasaportu üstelik 2 qünde veriyolar pasaportu..resmen ordaki işler can sıkıcııı...

berivan.. 19.03.2011 12:20:03

malesef ki uzun sürüyor biz evlenmeden önce basvurmuştu eşim 6 ay falan sürdü sonra tc vatandaşlıgından çıkmak için 3 ay ayrıca bekledik sonra yemin töreniyle veriyoruz diye 3 ay da öyle bekledik neyseki ilk 6 ay evlenme niyetimiz yoktu böyle beklemek cok zor malesef ki

netalmanca 19.03.2011 12:46:19

Merhaba,

en kısa, en hızlı halde bile yaklaşık 1 sene sürüyor. Maalesef ama işlemler tek taraflı işlemiyor. Türkiye Almanya  kurumları arasında gidip geleceksiniz.

hakan hakan hakan 19.03.2011 16:03:55

arkadasim esim müracat edince alman  makamlari en az 3 ay kadar esinin durumunu inceliyorlar sonra esine bir kagit veriyorlar esin o kagitla bagli bulundugunuz türk konsolosluguna gidip türk vatandasligindan cikmak istedigini belirtiyor. daha sonra kagitlari nüfus vatandaslik genel müdürülügüne geliyor . nüfus vatandaslik genel müdürlügü esinin belgelerini teröröle mücadele asal  ve esinin kütügü nerede ise oaraya gönderiyor bu saydigim yerlere ayni anda gönderilmiyor birinden gelince digerine gidiyor en basidinden nüfus vatandaslik genel müdürlügünden cok üst düzey bir tanidigimizi ve emniyet genel müdürlügünden ayni sekilde tanidiklarimizi devreye soktuk esim toplamda 8 ay icinde einburgerungsurkunde aldi  torpil bulursan iyi olur

berivan.. 19.03.2011 16:24:59

torpile gerek yok zaten ortalama 9 ay sürüyor pek bi yararı olmuyor yani torpilin falan zaten aşağı yukarı aynı süre o kadar bekleyen 1 ay daha bekler

hakan hakan hakan 19.03.2011 17:36:16

berivan esim in askerlikle birt alakasi olmamasina ragmen belgeleri ASAL  (asker alma daire baskanligi)  a tahkikat a gitti eger bir hata olurda  arkadasin kagitlarida oraya  giderse   bak bakalim 9 aydami bitiyor 1 senede mi bitiyor her kurumda dayi sart :) 

berivan.. 19.03.2011 19:17:46

benim eşime yemin töreniyle vericez diye tutturmasaydılar daha erken alıyorduk ama ben pek bu işlerde torpilin işe yaradıgını duymadım helede bu konsolosluklar insanın ömrünü tüketiyo herkes nasibini yaşıyo umarım herkes sevdiğine kavuşur ... amin.

hakan hakan hakan 19.03.2011 19:25:14

torpil almanyadan  olmadi gerci almanyadan da sansliydik esim o ara amerikaya egitim icin gidecek oldu ucak bileti filan göndermisti cagiran hastahane esimde onlari gösterdi acil gitmem lazim  dedi einburgerungsurkunde 10 günde geldi :) . tr konsoloslugunda da bir tanidigimiz vardi vatandaslik tan cikis islemleri icin yardimci oldu  nereen baksan 2 ay erken bitti bizim islermler

berivan.. 19.03.2011 20:12:22

o süreç cok zor hatta cabuk yaparlarsa onlar için tüm sülale alman vatandaşlığına geçicez ilerde diye ama malesef yine gec verdiler  :):)

Sayfa: [ 1 ]