ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: aile birlesimi icin gerekenler

Sayfa: [ 1 ]

cennetim 18.02.2011 01:00:44

merhaba ben 19 yasindayim ve almanayada yasiyorum esim türkiyede esimi buraya getirmek istiyorum alman vatanadasiyim ama calismiyorum arbeitslosengel2 aliyorum ama ausbildung ariyorum benim sormak istedigim ausbildung yaparkende esimi getirebilirmiyim esimi getirmem icin hangisi daha kolay olur ausbildungmu yoksa fest calismammi esim suan okuo ve 1 ay sonra falan kursa yazilcakbende islemlere ozaman baslatmak istiyorum ama simdiden bilgi edinmek istedim benim veya esimin yapmasini gerekenler neler. ben burda sadece evmi tutmam lazim gerisini esim trdenmi halledecek cevablarsaniz sevinirim

c3t1n 18.02.2011 02:19:03

merhaba,

sana elimden geldigi kadar bilgi vermeye calisicam...alman vatandasi olman iyi cünkü ozaman gelire bakmiyorlar(yabancialr dairesi gelir kagidi isterler ama vizeyi etkilemiyor normalde) eger fest bi is yeri bulursan unbefristete arbeitsvertragli tabi daha iyi isin garanti olur ev tutmana gerek yok eger annenlerin evinde ikinize ait bir odaniz varsa yeterli
esin a1 sinavini aldiktan sonra vizeye basvurucak randevu alip ozamanda bazi belgeler istiyorlar benim esimden sunlari istediler:
1.   [  ]  Müracaat şahsen yapılmak zorunda
2.   [  ]  ÖNEMLİ : Evraklar, mail gönderimindeki sıraya göre dizilmeli...!!!
3.   [  ]  3 adet Biometrik vesikalık resim
4.   [  ]  10 yıldan eski olmayan en az 12 ay geçerli Pasaport
5.   [  ]  Pasaport içerisinde, son medeni durum ve yeni soyad yazmalı
6.   [  ]  Eğer Çocuk var ise Başvuru formundaki çocuklar kısmı eksiksiz olarak doldurulmalı
7.   [  ]  2 adet İkamet Müsadesi vize başvuru formu
8.   [  ]  Temel Dil Bilgisi Sınav Sonuç Belgesi aslı ve iki fotokopisi (A1 - Start Deutsch Zertifikası)
9.   [  ]  Uluslararası Evlenme Kayıt örneği aslı ve fotokopisi (Formül B)
10.   [  ]  Almanyadaki eşin Tam Tekmil Vukuatli Toplu Nufüs Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi+Tercüme+2fotokopi
11.   [  ]  Başvurana ait Tam Tekmil Vukuatli Toplu Nufüs Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi+ Tercüme +2 fotokopi
12.   [  ]  AB vatandaşı eşin, Pasaport veya kimlik fotokopisi
13.   [  ]  Almanyadaki eşin oturum müsadesinin  fotokopisi
14.   [  ]  Başvuru sahibinin Nüfus cüzdanının aslı
15.   [  ]  AB vatandaşı kişiye yakınlık derecesini gösterir belgenin fotokopisi
16.   [  ]  AB vatandaşı kişinin kimlik veya pasaport fotokopisi

ve ayriyetten sonra posta geldi benim türkiyeye giris cikis kayitlarimi istediler onlarida esin alabilmesi icin burdaki(almanyadaki) türk konsolosluguna gidip vekalet veriyorsun esine onu faxla yollasan yeter esin ozaman havalimani polisine gidip o kayitlari cikartabilir....mavi kartin yoksa onu cikart öyle vekalet ver cünkü türkiyede mavi kart öyle isler icin gecerli benimkinde sormuslardi türk kimligi varmi diye mavi kartda türk nufüs cüzdanin yerine geciyor

sanirim nikahiniz oldu dimi??
evetse...sen evliligini burda anerkennen yaptirdinmi standesamtda??
Uluslarasi Evlenme Kayit Örnegini(Formül B) iste Esin yollasin orjinalini postayla ve pasaportun normal fotokopisini gidip kayit ettir yoksa vize basvururkene burda is uzun sürüyor daha gecende bi arkadasda öyle konustuk oda onaylatmamis daha kagitlar burda öte beri gidiyor...

umarim biraz olsun yardim etmis olurum

cennetim 18.02.2011 12:49:58

evet nikahimiz var ama anerkennen yaptirmadim onu nasil yaptircam nikahimiz trde kiyildi
mavi karti bir ay sonra alabilioymusum konsolosluk öyle dedi cünkü ben türk vatandasindan 1 ay önce cikdim ve cikdikdan iki ay sonra aliniyomus.
islemlere ancak sinavdan sonrami baslayabiliriz.
ben suan ailemle kaliyorum ama kardesimde var yani esim gelirse bize ait odamiz yok sanirim ailemin evini göstersem bile kendimize ait bi odamizin olmasi gerekiyo bu yoksa ev tutmam sartmi?

evlenme kayit örnegini nerden alicaz ben gelirken aile cüzdanini yanimda getirdim anerkennen yapmak icin o yeterli olurmu?

c3t1n 18.02.2011 12:59:41

Alıntı yapılan: cennetim - Şubat 18, 2011, 12:49:58 ÖS
evet nikahimiz var ama anerkennen yaptirmadim onu nasil yaptircam nikahimiz trde kiyildi
mavi karti bir ay sonra alabilioymusum konsolosluk öyle dedi cünkü ben türk vatandasindan 1 ay önce cikdim ve cikdikdan iki ay sonra aliniyomus.
islemlere ancak sinavdan sonrami baslayabiliriz.
ben suan ailemle kaliyorum ama kardesimde var yani esim gelirse bize ait odamiz yok sanirim ailemin evini göstersem bile kendimize ait bi odamizin olmasi gerekiyo bu yoksa ev tutmam sartmi?

evlenme kayit örnegini nerden alicaz ben gelirken aile cüzdanini yanimda getirdim anerkennen yapmak icin o yeterli olurmu?

anerkennen icin standesamta git normalde orda oluyor ben dortmunda kaliyorum beni einwohnermeldeamta yolladi kadin ...sen simdiden evlili anerkennen yaptir vize icinde sinavdan sonra baslarsiniz kagit toplamaya....almanyadaki gesetze göre bir alman vatandasinin bir yabanciyla evli olunca sadece oturacagi yeri göstermesi yeterli yani eger sizin ev bi kisiye daha yeterliyse bi sorun yok bi kisi icin 10m² ne hesapliyorlardi biyerde okumustum yani sormuyorlar size kendinize ait odaniz varmi diye sadece kac m² oldugunu soruyorlar okadar...

aile cüzdanini burda anerkennen yapmiyorlar icinde almanca yazdigi halde esin gidip nufüs müdürlügünden alacak evlenme kayit örnegini o zaten international oluyor übersetzung felan lagzim degil

ama eger esin kendisine güveniyorsa sinavi alacagina kagitlari simdidende topliyabilirsiniz

cennetim 18.02.2011 14:04:51

anerkennen yapdirmak yenimi kanunmu cünkü ablamda enistemi trden getirdi ve anerkennen yapdirmadi hemen vize cikdi 21 günde falan

c3t1n 18.02.2011 14:47:59

nein yeni kanun degil ama vize islemi sürüyormus ausländeramt bana öyle dedi...önce yaptir islem sürmez dedi
bi arkadasda simdik onun icin bekliyor iste anerkennen yaptirmamislar

Sayfa: [ 1 ]