egitimci
22.02.2011 13:48:44
Merhabalar...Bilgisayar öğretmeniyim..Devlet okulunda görev yapıyorum ve Bundan sonra yaşamımı ALMANYA da geçirecem..Sorum lisan diplomam ve bölümle ilgili orada ne yapabilirim..Master yada yeniden okumak mı..? Açıkçası ne yapacagımı karıştırmış durumdayım..İsteğim orada vasıflı olabilmek..Yardımcı olursanız sevinirim..
universite diplomaniz'la beraber, burada diploma denklik ( zeugnisannerkenungstelle) merkezine basvuruyorsunuz, onlar diplomanizi ve denkligini inceleyip, size bir belge gonderiyor.. diplomanizin Almanya'daki denkligi konusunda.. ondan sonrasini diploma denklik merkezindeki personelle konusabilirsiniz.. ya tekrar okumaniz veya bir sinav yapmaniz gerekebilir.. son calistiginiz yerden bir referans yazisi alabilirseniz, is icin yardimci olabilir.. ( ama diplomaniz incelemesi sonrasi tekrar okumaniz gerekirse, egitiminiz bitene kadar, referansiniz bir ise pek yaramiyor, cunki vasifli bir is yapamiyorsunuz maalesef.. kesinlikle kucumsemiyorum ama ornek vermek icin yaziyorum, Almanya'da postaci olmak icin bile 3 yillik meslek okuluna gitmeniz gerekiyor.. bizdeki gibi al bunlar postalar.. al buda dagitilacak bolge.. hadi kolay gelsin olayi degil.. )