ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: kimler yesil pasaport alabilir

Sayfa: [ 1 ]

cennetim 01.03.2011 12:04:13

arkadas kimler yesil pasaport alabilir ve napmak lazim?

crazy_52 01.03.2011 15:23:59

TBMM Eski Üyeleri ve Eski Bakanlar
1.,2. ve 3. derece kadrolarda çalışan ve çalışmakta iken emekli olan devlet memurları
1.,2. ve 3. derece kadro karşılığı çalışan ve bu derecelerde sözleşmeli olarak çalışmakta iken emekli olan devlet memurları
Kadro karşılığı olmaksızın çalışıp emekli kesenekleri 1.,2. ve 3. derece üzerinden kesilerek T.C. Emekli Sandığına yatırılan çalışanlar ve bu durumda çalışırken emekli olan sözleşmeli devlet memurları
Büyükşehir, İl, İlçe ve 1. Kademe Belde Belediye Başkanları (Görevleri süresince)
Özelleştirme kapsamına alınan T.C. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Emlak Bankası çalışanlarından;
Özelleştirilmeden önce hususi pasaport alma hakkını elde etmiş bulunmak,
Kuruluş sermaye payının en az %51'i devlete ait kamu kuruluşu olmak,
Sosyal Güvenlik yönünden T.C. Emekli Sandığına bağlı olmak,
Kamu görevlisi olmak,
4603 Sayılı İş Kanununa tabi olmak yanı arkadasım bıraz zor yesıl pass almak :)))

kaleli 01.03.2011 15:50:03

Alıntı yapılan: cennetim - Mart 01, 2011, 12:04:13 ÖS
arkadas kimler yesil pasaport alabilir ve napmak lazim?
yesil pasaportu almak icin oncelikle 657 sayili devlet kanununa tabii olmaniz lazim yani devletin kadrolu memuru olmalisiniz.buda yetmiyor tabi devlet dairelerinde en az 10 yil kadar calisip kademe ve derecenizin yuksek olmasi gerekiyor.su anda hatirlamiyorum ama dedigim gibi derece kademenizin yuksek olmasi gerekiyor...

cennetim 01.03.2011 16:09:19

benim kuzenimin nisanlisindada yesil pasaport var kendisi 20 yasina girdi  ve 10 yil biyerde calisamaz heralde  o nasil almis ozaman???:S ??? ??? ??? ??? ???

Baybars 01.03.2011 18:07:47

Alıntı yapılan: cennetim - Mart 01, 2011, 04:09:19 ÖS
benim kuzenimin nisanlisindada yesil pasaport var kendisi 20 yasina girdi  ve 10 yil biyerde calisamaz heralde  o nasil almis ozaman???:S ??? ??? ??? ??? ???

...birinci derecede memurlarin cocuklarida yesil pasaport alabilirler.. erkek cocuklari eger rakami yanlis bilmiyorsam 18, kiz cocuklari evlenene kadar anne veya babalarinin birinci dereceden memur olma hasebiyle yesil pasaport sahibi olabilirler

cennetim 02.03.2011 19:12:02

memurlarin cocuklari nasil alabiliyo kuzenimin nisanlisin ailesi hocaymis cami hocasi odami memur olarak oluyo tam bilmiyorum almanyada oldugum icin ama biraz kafa karisdiriciS:

kaleli 02.03.2011 20:41:33

Alıntı yapılan: cennetim - Mart 02, 2011, 07:12:02 ÖS
memurlarin cocuklari nasil alabiliyo kuzenimin nisanlisin ailesi hocaymis cami hocasi odami memur olarak oluyo tam bilmiyorum Almanya'da oldugum icin ama biraz kafa karisdiriciS:
evet arkadasim cami imamlari da devletin memurudur.bu yuzden kuzenin nisanlis da babasinin sayesinde almistir o pasaportu.burda sana yalan yada yanlis bilgi veren kimse de yok bu arada.soracaginiz sorulari tam olarak anlatamazsaniz aldiginiz cevaplar da sizi tatmin etmeyebilir.....

cennetim 02.03.2011 21:01:11

ben yalan yanlis bilgi veriyosun demedim sasirdim dedim iyi okursan anlarsin tam olarak sormamis olabilirim cünkü sordugum soru geneldi KIMLER YESIL PASAPORT ALABILIR memurlar ve cocuklarida yazsan olurdu yada hic cevap verme rahatsiz ettik sizi kusura bakmayin ALMANAYADA YASAYIP TÜRKIYEDE KIMLER MEMUR KIMLER DEGIL BILMEDIGIM icinde ayriyetten özür IYI AKSAMLAR... :angel:

Baybars 03.03.2011 01:18:24

Alıntı yapılan: cennetim - Mart 02, 2011, 09:01:11 ÖS
ben yalan yanlis bilgi veriyosun demedim sasirdim dedim iyi okursan anlarsin tam olarak sormamis olabilirim cünkü sordugum soru geneldi KIMLER YESIL PASAPORT ALABILIR memurlar ve cocuklarida yazsan olurdu yada hic cevap verme rahatsiz ettik sizi kusura bakmayin ALMANAYADA YASAYIP TÜRKIYEDE KIMLER MEMUR KIMLER DEGIL BILMEDIGIM icinde ayriyetten özür IYI AKSAMLAR... :angel:

..cennetim buraya kimse tartismak icin girmiyor, ya yardim almak yada yardim etmek icin.. arkadasimin sana vurguamak istedifi uslübun dikkat et verilen hic bir cevaba tsk etmiyorsun saol bile demiyorsun onun yerine sanki yargilyormus gibi sormaya devam ediyorsun.. konu acarken bile simdiden tsk ler ibi bir ibare yazma geregi duymuyorsun.. baska bir konu acmissin ondada aynen öyle.. kimse tabiki bir tsk icin yapmiyor bunu burda parasz resmen arkadaslARIMIZ danismanlik yapyor ama karsiliginda bu tip uslüb yanlisligi olursa, bunu karsi tarafa iletmelerinide mazur gör..

cennetim 03.03.2011 08:05:01

Alıntı yapılan: Baybars - Mart 03, 2011, 01:18:24 ÖÖ
..cennetim buraya kimse tartismak icin girmiyor, ya yardim almak yada yardim etmek icin.. arkadasimin sana vurguamak istedifi uslübun dikkat et verilen hic bir cevaba tsk etmiyorsun saol bile demiyorsun onun yerine sanki yargilyormus gibi sormaya devam ediyorsun.. konu acarken bile simdiden tsk ler ibi bir ibare yazma geregi duymuyorsun.. baska bir konu acmissin ondada aynen öyle.. kimse tabiki bir tsk icin yapmiyor bunu burda parasz resmen arkadaslARIMIZ danismanlik yapyor ama karsiliginda bu tip uslüb yanlisligi olursa, bunu karsi tarafa iletmelerinide mazur gör..

ben dier yazdigim seylerde tesekkür etmisdim ama böyle sinirli bi tavirla cevab yazarlarsa tesekkürü haketmiyoki ben aldigim cevaba karsilik tekrar bi soru soruyosam anlamamisim demektir iyice okursaniz anlarsiniz kimler yesil pasaport alabilir karsiligina memurla falan gibi seyler geldi cvb olarak sonra kuzenimin nisanlisini sordum cünkü memur olmadigini biliyorum tek sordugum hocalardami memur demek diye cünkü almanyada yasiyorum ve bilmiyorum bunlari ve bunuda sakince sordum bilmek hakkim diye burasya istedigimiz sorulari yazabiliriz diye düsünmüsdüm kimseye yardim ederken kizilmiyodasinirlenmiyoda bana gelince nedne oluyo onuda anlamadim bu siteyede yeni üye oldum sayilir belki cok sorularim olmusdur ama yeniyim sonucda sorularima tamamen cevab alamazsamda yani kafamdaki sorular kalkmadiysa tesekkür nasil edicem bundan sonra bikere soruyumca sinirlendirmiyim bari millet 100tane konu acarken..

kaleli 03.03.2011 16:47:36

bak arkadasim senin bana hitafen vermis oldugun cevapta sanki insani alaya alir gibi bi hava vermissin ben ona yonelik yazdim.burda kimse sana soru soruyorsun diye de kizmaz ( benim kuzenimin nisanlisindada yesil pasaport var kendisi 20 yasina girdi  ve 10 yil biyerde calisamaz heralde  o nasil almis ozaman???:S  ) madem kuzeninin nisanlisinin yesil pasaportu varmis ona sorsaydiniz keske.hem yanlis anlasilmazdin da   

cennetim 03.03.2011 17:29:00

kusura bakmayin yazis tarzim böyle yanlis anlasilmisim

Sayfa: [ 1 ]