ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Tam Tekmil Vukuatlı nüfus kayıt örneği

Sayfa: [ 1 ]

hasanalanya 03.03.2011 14:47:53

Arkadaşlar merhaba. Bugün aile birleşimi için gerekli evrakları incelerken bu madde dikkatimi çekti. şimdi biz eşimle türkiyedeyiz. benim  Tam Tekmil Vukuatlı nüfus kayıt örneğini alabiliriz fakat eşimde benimle beraber Türkiyede . onunkini nasıl alıcaz? illa kendisininmi almanyaya gitmesi gerekiyo? Yada onunkine gerek yokmu? Bana bu aşşağıdaki maddeyi tam açıklıyacak bi arkadaş varmı?

Tam Tekmil Vukuatlı nüfus kayıt örneği (her ikisi için) (Alman eşin daha önce Türk
uyruklu olması durumu için de geçerli). Nüfus kayıt örneğinde özellikle ,,Düşünceler"
bölümünün eksiksiz doldurulmuş olduğuna ve bütün nüfus olaylarının (ör.: önceki
evlilikler, boşanmalar, çocuklar, anne-baba, vatandaşlık olayları ) yazılı olduğuna
lütfen dikkat ediniz

c3t1n 03.03.2011 14:58:04

esin türkmü almanmi?? türkse türkiyeden alacaksiniz bende öyle yaptim yani esime söyledim aldi nufüs dairesinden ama esin almansa tam nasil bilmiyorum ama sanirim annes yada babasi almanyadan cikartabilir nufüs kayit örnegini

hasanalanya 03.03.2011 15:18:59

Alıntı yapılan: c3t1n - Mart 03, 2011, 02:58:04 ÖS
esin türkmü almanmi?? türkse Türkiyeden alacaksiniz bende öyle yaptim yani esime söyledim aldi nufüs dairesinden ama esin almansa tam nasil bilmiyorum ama sanirim annes yada babasi Almanya'dan cikartabilir nufüs kayit örnegini
Eşim alman. onu eklemeyi unutmuşum.

crazy_52 03.03.2011 15:50:56

mrb arkadasım syle bı durum var eger esın sonradan alman vatandaslıgına gecmısse nufusdan sende alabılırsın ama esınse nıgaha gecmedıgsen vermıyorlar cunku kendımden bılıyorum benım esımde alman vatandası ama sonradan gecme oldugu ıcın ben aldım ama dogma buyume almansa zaten trde kagdı yokdur (alman kokenlı ıse )

hasanalanya 03.03.2011 16:00:45

Alıntı yapılan: crazy_52 - Mart 03, 2011, 03:50:56 ÖS
mrb arkadasım syle bı durum var eger esın sonradan alman vatandaslıgına gecmısse nufusdan sende alabılırsın ama esınse nıgaha gecmedıgsen vermıyorlar cunku kendımden bılıyorum benım esımde alman vatandası ama sonradan gecme oldugu ıcın ben aldım ama dogma buyume almansa zaten trde kagdı yokdur (alman kokenlı ıse )
Merhaba
öncelikle cevabın için teşekür ederim. Eşim dogma büyüm alman. Ve biz bir yıldan fazla süredir evliyiz. Türkiyede evlendik ve şu anda türkiyede yaşıyoruz.

f_tuba26 04.03.2011 20:23:44

arkadaslar alman esten tam tekmil nufus kayit örnegi istemek cok sacma..ben 3 yil önce sasirmistim bu belgeyi nasil alcam diye konsoloslugu arayip söledim esim alman bu belgeyi alamam burda yok demistim
konsolosluktaki görevlide bana olmayan birseyi saten isteyemeyiz gerek yok demisti...

nitekim alman es ister sonradan alman olsun ister dogustan trde ki onun nüfus kaydina (kapali kütük,yada kütügü kapali )deniyor yani anne yada babanin nüfusu üzerine geciyor dogunca..alman oluncada kütük kapaniyor...bu belgeyi illa al getir demediler bana izmir konsoloslugundan...zaten giriste evrak kontrolünde de görevliye esim alman bu yüzden bu belge yok dedim ha evet tamam dedi gecti..

kapali kütük oluyormus nasilmi ögrendik...nüfüs müdürü tanidikti...esimde tr ye yanima gelmisti nikahtan önce gittik konustuk...gayet acik bir sekilde anlatti...ktügün kapali oluyor senin dedi esime..

ve esimin babasinin nüfus kayit bilgilerinden kapali kütügü buldu gösterdi yani..
ama esime tam tekmil vukuatli nüfüs kayit örnegi diye bir sey vermedi..istemedik yani...

c3t1n 04.03.2011 23:43:06

bende alman vatandasiyim 13 yasinda ailece alman vatandasi olduk ve esime nufüsdaki memur demiski 18 yasina kadar bilgiler devam kayit ediliyor yani 18 yasimdaki durumum neyse onu cikartabildi ve konsolosluga verdi bisey olmadi belki dedigin dogrudur o belge gerekmiyor ama ters memura catinca illa getir der...

crazy_52 04.03.2011 23:47:36

belkı haklısın arkadasım ama sonucda nufusa cıkdıgında ıstedınmı verıyorlar benım esım sonradan gecdıgı ıcın ben aldım sonucda 1 dksını almıyor evt haklısın kapalı kayıt yazıyo ama oncesı var mesala turk vatandaslıgından cıkıs tarıhı fılan gıbı belkı vızedekı memur cıns cıkar randevusu yanar alma ıhtımalı varsa alsın derım ..

kurucu52 05.03.2011 00:23:02

hasan arkadasım.benım esımde alman...Başvurana ve Eşine ait ayrı ayrı Tam Tekmil Vukuatli Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi ...burda sadece sen vereceksın tam vukatlı nufus kayıt orengını.esın vermıcek.sorun etme.bırde sunun fotokopısı gelmesı lazım almanyadan dogum belgesı.meldebestatigung.ordan aılesınden bırısı alır.tarayıcıdan taratıp meıl olarak yollar cıkartırsınız.konsolot verırsınız

f_tuba26 07.03.2011 21:14:13

Alıntı yapılan: crazy_52 - Mart 04, 2011, 11:47:36 ÖS
belkı haklısın arkadasım ama sonucda nufusa cıkdıgında ıstedınmı verıyorlar benım esım sonradan gecdıgı ıcın ben aldım sonucda 1 dksını almıyor evt haklısın kapalı kayıt yazıyo ama oncesı var mesala turk vatandaslıgından cıkıs tarıhı fılan gıbı belkı vızedekı memur cıns cıkar randevusu yanar alma ıhtımalı varsa alsın derım ..
tabiyki alma ihtimaliniz varsa alin arkadaslar herkeste farkli evrak isteniyor kiminden giciklik olsun diye istenebilir...
yada gerekli olabilir...sonucda ben 3 yil önce geldim hersey degisiyor zamanla...
kolay gelsin vizeye gidcek arkadaslara...

berivan.. 19.03.2011 22:59:17

benmde eşimin kız kardeşini bildirmedikleri için burda nufüs kayıt örneginde cıkmadı adı bizde ordan formül a cıkardık ama yanlızca anne baba ve dogum yeri yazıyo umarım bi sorun olmaz :(:(

mehmetdemirkaya 29.10.2014 14:03:51

arkadaşiar benim eşim türk vatandaşi almanyada konsoloslukta tam tekvil vukaatlı nüfus kayıt örnegi vermediler bende burdan eşim adına alamıyorum ne yapmalıyız??

Sayfa: [ 1 ]