İsmetÇağrı
06.03.2011 18:05:58
Esımle 24 subatta TURKIYEDE EVLENDIM ESIM ALMAN BENSE TURKUM ESIMIN ALMANYADA SOYADINI NASIL DEGISTIRECEZ BILMIORUM EVLIYIM VEDE VIZEYE BAS VURACAM NE YAPACAM BILşMIORUM SADECE BILDIGIM ESIMIN ULUSLAR ARASİ FORMUL B EVLENME KAYIT ORNEGINI AL1P ORADA BELEDIYEDE DEGISTİREBILECEGI AMA BENI NASIL ORADA KENDINLE EVLI OLDUGUNU KAYIT ETTIRECEK YARDIM EDIN NE OLUR KAFAYI YICEM !
kaan59
06.03.2011 18:49:38
standerstamda gıdıcek yapıcak ama orjinal bişi isterse 30 euro verıor ve yapıyorlar ama ona gerek yok sen gittiğin zaman 30 euro verıp birlikte yaparsınız kısaca sen almanyaya gitmeden senin soy adını alamaz
c3t1n
06.03.2011 19:01:18
Alıntı yapılan: kaan59 - Mart 06, 2011, 06:49:38 ÖS
standerstamda gıdıcek yapıcak ama orjinal bişi isterse 30 euro verıor ve yapıyorlar ama ona gerek yok sen gittiğin zaman 30 euro verıp birlikte yaparsınız kısaca sen almanyaya gitmeden senin soy adını alamaz
aynen soyadini almasi icin seninde imzan gerekiyor sadece ne yapabilir einwohnermeldeamt yada standesamta gidip evliliginizi kayit ettirebilir onun icin senin pasaportund fotokopisi ve formül b lagzim...
kurucu52
06.03.2011 19:26:33
evet arkadasım kaan dahaıyı bılır daha cok tecrubelı:):)esın sımdı soy ısmını degıstıremez.sen gıttıgın zaman ımzanla degıstırecek.bırdaha sımdı degıstırıpde ısınızı ugrasmayın:kanka kaaan ne oldu :)sonuc yokmu halen.gel orduya senı fındık tırlarıyla yollım
İsmetÇağrı
06.03.2011 19:45:24
EYVALLAH EVLILIGIMI KAYIT ETTIRSE PEKİ VİZEDE SORUN CIKMAZ DIMI ALMAN VATANDASI ESIM ! YANE SOYADIMI ALMASA VIZEDE SORUN CIKMAZ DIMI ARKDSLAR NE YAPMAMIZ LAZIM ! BU KONUDA O MU BANA BELGE YOLLUCAK YADA ALMANYADAN VİZE ISLERI ICIN YOKSA O ORDA BULUNDUGU EMNIYETTEMI GORECEK ISLERINI BENSE BURADAN MI HAZIRLICAM EVRAKLARİ NASI YAPACAZ ?
a-k-a-y
06.03.2011 20:08:29
A1 SERFİTİKANI ALDIN MI???
kaan59
06.03.2011 20:24:33
artık sen istesen bile bayanlar kendi soy adlarını taşımak istiyorlar vize ile alakası yok benim eşimde alman ama alacak soy ismi seve seve

)))
İsmetÇağrı
06.03.2011 20:42:49
war sertifikam dostum ama ben vize icin randevu alacam ve dedıgım qibi alman vatandası ıle evlıyım ama ne yapacam orda esım evlılıgı kayıt ettırdıkden sonra mı vizeye basvurayım ve esımın dogum kagıtlarını felan bana mı yollaması lazım kaan arkds yada ordan o mu baglı oldugu yere evraklarını verecfek 1 yardım edermısın bana
kurucu52
06.03.2011 22:37:56
kaan arkadasım sen bu yoldan gectın.ısmet arkadasımıza yardımcı ol.bılgılerını paylas sırasıyla.tecrubelerınden yaralandır yol goster.bız burda bırlık ve berabeklık ıcındeyız :)lutfen banada özelden meıl at.gelısmelerden
kaan59
07.03.2011 01:25:58
ismet sen önce bir başvur vizeye gerisi gelir yavaş yavaş sen bütün evraklarını hazırla rabdevuya gitmeden önce eşine ait türkiye giriş çıkışlarını gösteren kağıdıda al emnıyetten eşin vekalet vermesı lazım yada senı zıyarete geldığınde alsın çünkü istiycekler senden o belgeyi randevu yaptında sana zaten ne hazırlaman gerekenler yazılı olarak gelicek hepsini hazırla eksiksiz bır sekılde ve yapabılırsen durumun varsa avukat ıle görüş o halletsin işlerini daha uzun sürer biz yapamdık pişmanız hala bekliyoruz,sen vizeye başvur sorun değil ama eşinle konuş bian önce yapsın senden sadece eşinin pasort fotokopısı kımlık belge fotokopıs 2 şer tane yaptırt yeter sana gönderdığı aile birleşim davetınıde hazırla yollamadıysa onu alsın yollasın sana 25 euroya alıcak eşine ait birşey istemezler senden dediklerimi isterler sadece sonra senın kağıtların almanyaya gıdınce eşinden sadece son 3 aylık maaş bodrosu sıgorta verschiherung ve bu 25 euroluk kağıt dedım onu alırken polis oraya not düşsün evim yeterlı düzeyde dıye durumu ıyı dıye en azından benım isteğimde yazıyordu bana gelen evrakta bu kadar en zor olan beklemek 3 ay 6 ay bende bılmıyorum ama ımkanın varsa mutlaka avukat tutun... hayırlısı olsun
yasar_4040
08.03.2011 18:47:21
ben bugun gittim esimle standesamta esinle birlikte gidiyorsun 20 euro veriyorsun orda kagita imza atiyon tamamdir
İsmetÇağrı
08.03.2011 20:52:22
Dostum ben turkıyedeyım ve vızeye basvurmadım arkdsm benım oraya qıtmem ıcın soyadı degısmesı sartmı esımın yada evlılıgımızımı kayıt ettırmelı orda nasıl yapacak bu isi esım annatın banada 1 rahatlasın kafam ! esım alman ben turkum ben tr deyım esım suan almanyada calısıor dostum ! ve orda o ne yapmalıkı ben vızeye bas vurayım !
kurucu52
09.03.2011 21:22:44
ismet kardesım.sen bızı anlamıyormusun yoksa anlamamakmı ıstıyorsun.kaanın benım esım alman.hıc bır sorun teskıl etmıyor .esın senın soy ısmını alması.alsın veya almasın.konsolosluk kabul edıyor.benım esım soy ısmımı almak ıstedı ama nufusdaıresındekıler sımdı alma dedıler bosu bosuna 30 euro verme dedıler.esın almanyaya geldıgı zaman ımza atar soy ısmını alırsın dedıler.kaanda bende konsoloslukda hıc bır sorun yasamadık.sende yasamıcaksın %100.kendını kasmana gerek yoooooooook.