ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanya'da evlilik için a1 almam gerekiyor mu?

Sayfa: [ 1 ]

netafim 07.03.2011 03:53:17

Selamlar,

Kafamı karıştıran bir konu var bir türlü içinden çıkamadım, konsolosluk sayfasında aile birleşimi vizesi için a1 belgesi gerektiği yazıyor, ben ise sadece orada nikahı yapıp geri dönmek istiyorum, bunun için hangi vize türüne basvurmalıyım sadece turistik alıp orada evlilik yapamazmıyım???

hakan hakan hakan 10.03.2011 21:16:31

turistik vize ile yapabilirsin . almanyaya giderken nüfus kayit örnegini evlenme ehliyet vbelgesi ;(formül b) türkiyedeki ikametgah in ve uluslar arasi dogum belgeni al tüm belgeleri apostill yaptir tercüme edilmesi gereken belegelerin nüfus kayit örnegi ve ikametgah. bu 2 belgeyi almanyada tercüme ettir. tr de ki tercümeleri konsolosluga tescil ettirmen lazim . unutmadan nikah olduktan sonra oturum almayi aklindan gecirme bana vermediler tr ye geri gelip aile birlesimi vizesine müracat ettim. diger bir yolda  almanyada e4vlenmek üzere vize bu vizeyi almak icin alman evlendirme dairesinden bir nikah tarihi gerekiyor o nikah tarihini alabilmeniz icinde sen esine vekalet vereceksin ve yukarida ki 4 belgenin orjinalini almanyaya göndereceksin . en önemliside a1 sertifikasi  sertifika olmadan almanyada evlenmek üzere verilen vizeyi alamazsin eger almancan yeterli ise bunu konsoloslukta ispat edebilirsen sertifikaya gerek kalmiyor.. diyeceklerim bukadart Allah yardimcin olsun

netafim 14.03.2011 09:31:10

Dostum çok detaylı yazmıssın Allah razı olsun, evet evlendirme dairesinden gerekli belgeler için mail göndermişlerdi nişanlıma, en iyisi turistik vizeye başvurmak olacak anlaşılan onuda verirlermi görücez..Allah hepimizin yardımcısı olsun, 30 yaşında işi gücü bıraktık nelerle uğraşıyoruz, sabah akşam almanca çalış yok onu istiyorlar yok bunu istiyorlar, 1 aydır kafayı yedim yiyeceğim, Türk'ün Türk'ten başka dostu yok çok güzel anlıyoruz..

netalmanca 14.03.2011 09:48:49

Merhabalar,

siz Almanya' da evlendikten sonra tekrar  Almanya' ya gidip orada yaşamak istemiyor musunuz? Eğer tekrar gidip orada yaşayacaksanız Türkiye' de konsolosluğa gidip Aile Birleşimi vizesine başvurmanız gerekiyor. Ben bir öğrencimin turist vizesiyle gidip evlenip ama Yabancılar Dairesine gidip oturum almak istediğinde kesinlikle toleranz göstermeyip Türkiye' ye dönüp AİLE BİRLEşİMİ VİZESİNE başvurmalısınız dediklerini biliyorum. Yine şu an bir öğrencimişler hızlı olsun diye mayısta turist olarak gidip evlenecek ama gelip burada Aile Birleşim Vizesine başvuracak. Öteki türlü herkes öyle yapardı. O zaman onların istediği şeyin bir esprisi kalmazdı.  Yani A1 Sınavını yapmalarının bir sebebi var. A1 sınavından hiç korkmayın. İşinizi siz sağlama alın, başınız boş yere ağrımasın.

netafim 14.03.2011 09:56:42

Alıntı yapılan: netalmanca - Mart 14, 2011, 09:48:49 ÖÖ
Merhabalar,

siz Almanya' da evlendikten sonra tekrar  Almanya' ya gidip orada yaşamak istemiyor musunuz? Eğer tekrar gidip orada yaşayacaksanız Türkiye' de konsolosluğa gidip Aile Birleşimi vizesine başvurmanız gerekiyor. Ben bir öğrencimin turist vizesiyle gidip evlenip ama Yabancılar Dairesine gidip oturum almak istediğinde kesinlikle toleranz göstermeyip Türkiye' ye dönüp AİLE BİRLEşİMİ VİZESİNE başvurmalısınız dediklerini biliyorum. Yine şu an bir öğrencimişler hızlı olsun diye mayısta turist olarak gidip evlenecek ama gelip burada Aile Birleşim Vizesine başvuracak. Öteki türlü herkes öyle yapardı. O zaman onların istediği şeyin bir esprisi kalmazdı.  Yani A1 Sınavını yapmalarının bir sebebi var. A1 sınavından hiç korkmayın. İşinizi siz sağlama alın, başınız boş yere ağrımasın.

Selamlar,

Benim önceliğim önce evlilik işlemlerini bitirebilmek, çünkü nişanlımın ailesi iş durumundan ötürü buraya gelemiyorlar, ben nikahtan sonra tekrar buraya döneceğim, artık sınavı gecene kadar buradyım aile birleşimi için tekrar başvuru sınavdan sonra nasipse, çok teşekkürler iyi dilekleriniz için.

netalmanca 14.03.2011 10:03:35

Rica ederim. Hakkınızda hayırlısı olur inşaAllah. A1 Sınavından da hiç korkmayın. Sınav hakkında yardıma ihtiyacınız olduğunda seve seve yardım edebilirim.

hakan hakan hakan 14.03.2011 12:10:53

alman konsoloslugu turistik vize icin sorun cikaririsa sana öneride bulunayim ben alman konsoloslugu ile hic ugrasmadim polonya konsoloslugundan schengen vizesi aldim varsovaya uctum ordan ayni gün frankfurt a gectim ic hatlardan gitmis gibi oluyorsun ordan da gider nikah islemlerini hal edersin nisanlin sana bir vekalet göndericek eger sen gitmeden nikah tarihi alacaksa. o vekaleti doldur belgeleri almanyada tercüme ettir oki . olurki turist vizesinde sorun cikar ona göre önlemini alirsin. birde eger nikah tarihini cok gec bir tarihe verecek olurlarsa evlendirme dairesinin yogunluguna bagli bu sana tavsiyem a1 sinavina gir sertifikani al ve ALMANYADA EVLENMEK ÜZRE  olan aile birlesimi vizesine müracat et . hakkinda hayirlisi

netafim 14.03.2011 15:09:55

çok sağol, polonya fikri süper  halayy:)

Sayfa: [ 1 ]