ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: askerlik yapmak zorundami?

Sayfa: [ 1 ]

cennetim 13.03.2011 14:47:09

esim türkyiede üniversite ögrencisi vize islemlerine baslarken ögrenci olmasi sorun olurmu askerligini yapmadi ögrenci oldugu icin okul tescil etti bu konuda bana yardimci olurmusunuz ek evrakmi isterler yoksa hic bi sorun cikmazmi? cevablarinizi bekliyorum

saskin64 13.03.2011 17:06:52

Alıntı yapılan: cennetim - Mart 13, 2011, 02:47:09 ÖS
esim türkyiede üniversite ögrencisi vize islemlerine baslarken ögrenci olmasi sorun olurmu askerligini yapmadi ögrenci oldugu icin okul tescil etti bu konuda bana yardimci olurmusunuz ek evrakmi isterler yoksa hic bi sorun cikmazmi? cevablarinizi bekliyorum
cennetım arkadasım bende askerlıgımı yapmadım acıkogretımde okuyorum benden herhangı bır ek evrak ıstemedıler.esının tecılı almanyaya cıkıs suresınden onceyse cıkısta problem yaratılar.sonraysa onemlı degıl almanyaya gıttıgı zaman oturumunu calısma musadesını aldıgı zaman uzatır....

batan 14.03.2011 16:35:57

Alıntı yapılan: saskin64 - Mart 13, 2011, 05:06:52 ÖS
cennetım arkadasım bende askerlıgımı yapmadım acıkogretımde okuyorum benden herhangı bır ek evrak ıstemedıler.esının tecılı almanyaya cıkıs suresınden onceyse cıkısta problem yaratılar.sonraysa onemlı degıl almanyaya gıttıgı zaman oturumunu calısma musadesını aldıgı zaman uzatır....
saskın64 arkadasım bende askerlıgımı yapmadım 2 yıllık unı arkasına 4 yıllık acıkögretıme kayıt yaptırmıstım bu senekı harc ucretını ödemedım tecılım bıtmıstır herlade yada acık ögretım bı kerede ne kadar sure tecıl edıyo bılmıyorum ama halen kacak görunmuyorum cocuk uzerınden aıle bırlesımıne basvurdum ıns tez zmanda vıze gelırse almanyaya gıdıcem havaalanında bı sorun cıkarmı sizce kacak felan görunmuyorum ....

netalmanca 14.03.2011 16:57:37

merhabalar

1. si öğrenci olması hiç sorun değil, tecil ettirmiş olması gerekiyor. Almanya' ya gittikten sonra süresi bitince Türk Konsolosluğu' na gidip 38 yaşına kadar tecil ettirebilirsiniz.

2. si Öğrencilikten çıkış belgenizi alıp askerlik şubesine gidip ben artık okumuyorum ve  Almanya' ya  gidiyorum bu yüzden tecil ettirmek istiyorum diyip tecili uzatabilirsiniz. İnanması güç gibi ama, doğru.  Askerlik şubesini gitmeden önce emin olmak için arayabilirsiniz.

Bir çok öğrencime şahit oldum. şimdi Almanyadalar.

batan 14.03.2011 17:48:21

Alıntı yapılan: netalmanca - Mart 14, 2011, 04:57:37 ÖS
merhabalar

1. si öğrenci olması hiç sorun değil, tecil ettirmiş olması gerekiyor. Almanya' ya gittikten sonra süresi bitince Türk Konsolosluğu' na gidip 38 yaşına kadar tecil ettirebilirsiniz.

2. si Öğrencilikten çıkış belgenizi alıp askerlik şubesine gidip ben artık okumuyorum ve  Almanya' ya  gidiyorum bu yüzden tecil ettirmek istiyorum diyip tecili uzatabilirsiniz. İnanması güç gibi ama, doğru.  Askerlik şubesini gitmeden önce emin olmak için arayabilirsiniz.

Bir çok öğrencime şahit oldum. şimdi Almanya'dalar.

2. sık bana uyuyo ama yınede arayıp net bılgı almak gerek bıde gıderız orda asker etmesınler bızı cvbınız ıcın tesekkurler

cennetim 15.03.2011 08:50:02

Alıntı yapılan: netalmanca - Mart 14, 2011, 04:57:37 ÖS
merhabalar

Bir çok öğrencime şahit oldum. şimdi Almanya'dalar.

cevabiniz icin tesekkürler ::)

netalmanca 15.03.2011 09:14:31

Rica ederim.  byby:)

Sayfa: [ 1 ]