Alıntı yapılan: orhaner - Nisan 11, 2011, 02:11:54 ÖS
ilk olarak başvurunu burdan sen yapıcaksın.eşinde basvuru sırasında Almanya'da olması işlemlerınızı takıp etme acısından ıyı olacaktır.benım eşimde alman vatandası ev ve çalistıgına dair belgeleri istiyorlar biz verdık yabancılar polisine bu evrakları.a1 sertıfikasından pek emın değilim burdakı alman konsoloslukları bıraz kıl ısterler yada ıstemezler dıyemyorum bunu konsolosluktan öğrenırsen senın için daha faydalı olur.
Orhaner kardeş cevabın ve zamanın için teşekürler. Bu iş ve maaş olayını biraz araştırdım sanırım eşi alman olanlardan istemiyolar. mesajımdada yazdığım gibi. o sorumun cevabını hayırlısıyla eşim almanyaya gittiğinde alıcağız. Vize başvuru için de senin de dediğin gibi ilk olarak benim başvurmam gerekiyomuş.
şimdi 2 soruya daha cevap bulmam gerekiyo. birinci sorum bu a1 sertifikası olmadan başvurabilirmiyim? A1 sertifikası başvurursam kıllık yaparlarmı? Bu arada izmirden başvurucam.
Daha önce A1 sertifikası olmadan başvuran arkadaşlar varmı?
Birde eşim almanyadan gelirken bu evrakların haricinde bir evrak getircekmi yada almanya yapması gereken başka bir işlem varmı?
Getirmesi gerek evraklar bunlar sanırım:
1.Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
2.Uluslararası Doğum Kayıt Örneği
3.Uluslararası evlilik başvurusunun yapıldığına dair teyid.