hasanalanya
11.04.2011 15:02:09
Merhaba arkadaşlar
Aile birleşim vizesi için A1 sertifikası hakkında bilgi edinmek istiyorum. Benim zaten almancam var. Dün svt şirketini ve bugünde gothe 'yi aradım ve kendileri bana almanca konuşabiliyorsam sertifikaya ihtiyacım olmayacağını ve sertifikasızda başvurabileceğimi söylediler.
Daha önce a1 sertifikası olmadan aile birleşim vizesi başvurusu yapan arkadaşlar varmı? Eğer varsa ve bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.
Ben Alanya da yaşıyorum, alanyada a1 sertifikası verebilecek bi kurs yok sanırım.
a1 sertifikası olmadan başvuru yapabilirmiyim?
Hepinize hayırlı günler diliyorum
salmanASU
11.04.2011 15:07:19
sevgili arkadaşım sanırsam konsoloslukta onlara ispat etmen lazım almanca bildiğini ama aile birleşimi için illaki a1 sertifikası istiyolarsa onu bilemem sende kendine güveniyosan almanca biliyorum diyosan kursa gitme sana izmir yakındır ordan sınav günü al sınavına gir dostum bu kadar stres yapma sevgili dostum. benim düşüncem böyle umarım seni yanlış bilgilendirmemişimdir hoşçakal
hasanalanya
11.04.2011 15:13:37
Alıntı yapılan: salmanASU - Nisan 11, 2011, 03:07:19 ÖS
sevgili arkadaşım sanırsam konsoloslukta onlara ispat etmen lazım almanca bildiğini ama aile birleşimi için illaki a1 sertifikası istiyolarsa onu bilemem sende kendine güveniyosan almanca biliyorum diyosan kursa gitme sana izmir yakındır ordan sınav günü al sınavına gir dostum bu kadar stres yapma sevgili dostum. benim düşüncem böyle umarım seni yanlış bilgilendirmemişimdir hoşçakal
Güzel kardeşim Allah senden razı olsun değerli zamanını ayırdığın için. Benim almancam yeterli derece iyi, kendimede güveniyorum. Ama benim kafamı karıştıran yetkili makamların biliyosan gerek yok demesi. şimdi sertifika almadan izmire gidip başvururum sonra ordakiler kıllık yaparlar sorun çıkar. Sordum bu gün sınav ücreterini. bizim istediğimiz zaman sınav yapmıyolarmış ve kursa gitmeden, dışardan gelip sınava girmek istersem sınav ücretleride 150 TL ile 200 TL arasında.
Ne yapıcağımı bende şaşırdım inan
salmanASU
11.04.2011 15:23:27
paşam sen kimseyi dinleme yapacagın tek şey sınav hergün var bunu bil işbankasına gitcen 26.5 tl yatırıp pın kodu alcan sonra 1 iş günü sonra sana dekontta verilen numaraya telefon açacan sınav günü alcan en kısa zamanda dersin ama ben senin yerinde olsam ankarada girerim ben de ordan girdim neyse daha sonra gün aldıktan sonra akbanka onların verdiği hesaba 150 yatırcan hiç başını agrıtma paşam gelecegin söz konusu 200-300 liranın başı agrısın bende girdim 88 aldım sınavdan şimdi vizeye başvurcam
Serpil çiçek
11.04.2011 19:59:22
almanca biliyorsanız sorun değil derler demesinede sende kendine güveniyorsan oda tamam ama ola ki orda heyecanlanırsın işlemlerin stresi nedeniyle konuşurken bi aksilik çıkarsa sorun olur sertifikanın olmaması arkadaşım. sen biliyorsa benim gibi yap bende biliyorum almanca kursa gitme evden biraz destekle çalış gir sınavına al sertifikanı içinde rahat olsun belgende elinde bulunsun derim ben.
tayfun3697
11.04.2011 22:00:18
merhaba arkadasim. almancam yeterli seviyede demissin, eger gercekten kendine güveniyorsan randevunu al istenilen evraklari eksiksiz tamamla git konsolosluga. almanca bilgini siniycaklar yeterli görürlerse sinava veya sertifikaya gerek kalmaz. ama yeterli degilse almancan sinava girmen lazim. oda her ay oluyor her gün degil. ayda birkere sinav yapiliyor kaydini yaptirirsin girersin.
salmanASU
11.04.2011 22:11:55
tayfun bey sınav ankara goethe enstıtusunde hafta içi hergün var hafta sonu bilmiyorum iyi öğrenin ben öğrendim bizzat sınava girmeden önce
tayfun3697
12.04.2011 20:30:16
Ankara konusunda bisey diyemiycem ben Istanbulda gotheye gidiyorum. Sinavlar ayda bir yapiliyor.
salmanASU
12.04.2011 21:38:54
doğrudur
tugce_doerjer
12.04.2011 22:16:47
arkadasım sertıfıkan olmadan vızeye basvurulacagından emın ol bence... cunku randevu ıcın aradıgında sertıfıkayı muhakkak ıstıyorlar haberın olsun. madem almancan ıyı hemen bır sınava kayıt ol sertıfıkanı alırsın 10 gun ıcınde. goethe var ayrıca eger goethe yakın tarıhe gun vermıyorsa sınav ıcın telc var ben telc sertıfıkasını ıstanbul lısan merkezınden aldım. telc ankarada olması lazım. telcın sınavları her ayın son pazartesısı oluyor. goethe ıstanbul ayda bır yapıyor sınavı ve ıstanbuldan sınava gırenler ıcın baya bekletıyorlar sınavlar dolu dıye. bır tanıdıgım 1.5 ay bekledı gun alamadı sınav ıcın. madem almancan ıyı hıc dusunmene gerek kalmaz alırsın sınavı.
unutmakı, sınav hören, sprechen,lesen olarak bolumlere ayrılmıs durumda. bence sıteden bır kac tane sınav ornegını coz kendını bır dene sınava gırmeden once kı neyle karsılasacagından haberdar olarak gıt sertıfıka sınavına
crazy_52
12.04.2011 23:30:04
slm arkadasım syle bır durum var ben vıze basvurusu sırasında bır arkadasla tanıstım alman konsoloslugunun bahcesınde bıraz sohbet ettık 17 yasına kadar alman yada buyumus sonra suc ıslemıs turkıyeye gondermısler kacak yollarla almanyaya gırıs yapmıs ve orda bırıyle evlenmıs o gun yabancılar polısıne teslım olmus yabancılar polısı turkıyeden basvuru yapıcan bu aksama kadar turkıyeye gıt demısler bır kagıt vermısler turkıyeye gelmıs aıle bırlesım vızesıne basvuruda bulunmus bende sınavdan kac aldın dıye sordugumda ben sınava gırmedım dedı sonucda ben konusabılıyorum sonucda orda dogdum buyudum dedı ondan ıstemedıler konsoloslukdan cıkarken sordugumda bır sorun varmı dedım yok dedı sımdı sıra vıze beklemekde dedı .. ısıne yararmı bılmıyorum