ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: geçmiş gelecegin aynasıdır

Sayfa: [ 1 ]

salmanASU 14.04.2011 21:35:04

evet almancax forumun degerli üyeleri herkese ulaşmak istedikleri hedefte rabbim kolaylıklar versin. başlığım geçmiş gelecegin aynasıdır ama istisnalar hariç.  şimdi konuya geçeyim bu kadar genç veya insanımız aile birleşimi yolunda maddi manevi çaba sarfetmekte  herkese bu çabalarının karşılıgını alma dileği diliyorum. forumda çok geziyorum herkesin konularını okumaya calışıyorum. dikkatimi çeken genel kesim vizeden zorluk çekmekte ve ben bu konu hakkında şöyle düşünüyorum geçmişte bizden önceki vatandaşlarımız bir umut için almanyaya gittiklerinde umutları için bazı kolaya kaçmalar yanıltmacalar yaptılar gelecekleri için malum türkiye cumhuriyetinde insana gereken deger verilmiyor bunu üzülerek söylüyorum şimdi bu mesajımı okuyacaksınız sakın bana milliyetçilik duygularınız kabarmış şekilde spekülasyon yaratacak konuşmalar yapmayınız ben şahsım adına ülkemi ve insanımı çok ama çok seviyorum kısmetse almanyada evlendikten sonra ülkeme dönmek istiyorum..evet konuyu fazla dağıtmadan her ne sebeb olursa olsun kendi hayatımız için olsa bile dogruluktan şaşmayalım bugun bizlerin konsolosluk kapılarında çektiğimiz çilenin suçu yine bizim kadeşlerimiz abilerimiz ablalarımız olaya lütfen objektif tarafsız yaklaşalımşimdi diyceksiniz çözüm ne o kadarına kafam ermez aslında ererde bura o düşünceleri paylaşçak yer değil tek diyecegim dürüstlük insanlık her ne dinden mezhepten olursak olalım dürüstlükten şaşmayalım elin avrupalısının askerinin tırnagı kanar yer yerinden oynar bizde VATAN SAOLSUN vatanım 100 kerede 1000 kerede milyonlarca kezde saolsun ama ben bu alman konsolosluguna gittiğimde bana beni inandır demeleri zoruma gidiyor ben seviyorum ya ben gelecek hayallerim var tabiki sevgimi ispatlarım ama bu düşünce ve sorulara cevap için ispatlamak agrıma gidiyor bunu yapan bana alman veya vs değil kendi vatandaşım beni bu duruma sokuyor geçen eşimle konuşuyorum almanyada kendisi ve işyerinde bi türk vatandaşımız tabi orda çalışıyor eşiminde iş arkadaşı bi kurnazlık yapmış işle ilgili ama işyeri için kötü kurnazlık sadece kendi iyiliği için ama ne olmuş alman patronu faketmiş ve dediği lafa bak sen türk değilmisin sizin aklınız sadece kendi menfaatinize çalışır demiş gelde ölme gelde öldürme cok agır bi laf amaaaaaaaaa malesef gerçek dimi arkadaşlar malesef malesef...  neyse bakmayın bana belki yanlış düşünüyorumdur ama kimseyle tartışmak için bu konuyu açmadım keşke dogru düşünmesem  yalancı olsamda bu düşündücelerimin tam tersi bir toplum olsak sözüm sevenlere değil sözüm sevipte ayrılanlara ayrılırkende  YIKIP GİDENLERE.  ülkemi seviyorum ülkemin insanlarını seviyorum ne olursa olsun ALLAHA EMANET OLUN HERKESE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM tanımadıgınız bir insan olarak bugunümüzü düşünürken yarınımızı ve yarınlarımızıda düşünelim belki sizin bugun geçtiginiz yolada bi sevdiğiniz çolugunuz çoçugunuz çoçuklarınızın çoçukları geçecek kim bilir... geçtiğimiz yolları geçerken yolları temiz bırakalım. KALBİNİZİN GÜZELLİĞİ YÜZÜNÜZE VURSUN HOşÇAKALIN SAGLICAKLA KALIN..

berivan.. 14.04.2011 23:33:50

Güzel bi konu kesinlikle katılıyorum bizlerin bu yolda bu kadar zorlanmasında ki en büyük sebep ne yazık ki bizden önce gidenler Almanlara da hak vermiyor değilim aslında mantıklı düşünücek olursak benim devletimde milletimden daha çok yabancı varsa ve bunların çoğu çalışmak yerine devletten geçiniyorsa bol bol çocuk yapıyorsa sırf cocuk parası var diye ben olsam bende bu derece zorlaştırırdım işi öyle çok kaçak gidenler anlaşmalı evlilik yapıp gidenler var ki insanların bize güvenmemesi gayet normal diye düşünüyorum. Ne yazık ki bu gerçek bizim insanımız diye gerçeği görmemezlikden gelemeyiz...

salmanASU 15.04.2011 00:05:41

hayatımda keşkeleri sevmiyorum ama keşke berivan keşke ama keşke kardeşim yanlış düşünseydik katılmasaydık hak vermeseydik. konumu begenmişsin keşke begenmeseydin keşke böyle konu açma düşüncem olmasaydı keşke konsolosluga gittiğimde şüpheli gözlerle süzülmeseydim keşke konsolosluğa gidildiğinde doğrular konuşulsa keşke ama keşke türkiye cumhuriyetinde bu devlette bu toprakta yaşayan her vatandaş çok mutlu olmasa bile mutlulugun tadına baksa keşke ülke olarak okur yazar sayımız artsa okumakla adam olunmaz ama bir nebzede olsa cahilliği azaltır keşke nüfus dairesine gittiğimde önümdeki gence nüfus memuru bir şüphesinden dolayı sorular soruyor teyit etmek için genç dediğim 23-24 yaşlarında ve nüfus memuru diyoki kaç teyzen var teyzelerin isimlerini say diyo ve o genç cevap veremiyor agzından çıkan kelime şudur: TEYZE NE DEMEK offoff:) offoff:) offoff:) trajikomik orda nüfus dairesindeki o ortamda olan herkes gence gülüyor işte biz bu toplumuz ben orda sesimi yükselttim ve tek dediğim kelime yazık dedim hepimize yazık gülün bakalım bu bizim suçumuz bu bizim eserimiz herkes sustu sonra zaten ben işlerimi hallettim çıktım neyse demem o ki  keşke  İNSAN OLMAYA DAHA FAZLA ÇALIşSAK ÇABALASAK.....  hoşçakalınız... düşünmeyle konuşmayla dinle inançla insan olunmuyo herkesi çok seviyorum amacım yıkmak degil amacım yıkık parçaları tekrar düzeltmek. rabbim herkesi kolay bir geçitten geçirsin... 

berivan.. 15.04.2011 00:51:21

malesef ki öyle keşke dediğin gibi kardeşim...

salmanASU 15.04.2011 01:10:47

az önce ne düşündüm berivan yav dedim böyle konu açtık şimdi millet diyecek bak helee şu vatan hainlerine bak burda doğ burda büyü burda oku sonra ülkeni insanını kötüle ama dikkatli okunursa öyle bir düüşüncem kesinlikle yok ama insanlarımız anlatılanları anlatılmak istenildiği gibi değilde anlamak istedikleri gibi anladıkları için bazen tartışmalar yaşanablir ben fizik ögretmeniyim  bitirdim şimdi ne durumdaım neyse bu konuyu okuyan arkadaşlarımıza sesleniyorum bu bir milletimi küçültme büyüdüğüm toprakları aşağılama gibi algılanmasın ben sadece herşeyin dört dörtlük olmadığı dünyada bari dört ikilik olsun istiyorum. bazen ben bile bu düşüncelere sahip oldugum halde yeri geliyor menfaatim için hak yiyorum bunu övünerek söylemiyorum ama bilirmisiniz insanlar bizler herşeyin doğrusunu biliriz ama uygulamayız bir hırsız bile emin olunki yaptığı şeyin suç oldugunu yüz kızartıcı bir şey oldugunu biliyordur amaaaaaaaaaaaaaaa YAPIYOR YAPTIRIYOR......  YAPMAYA DEVAM EDİYOR SAYGILATIMLA...

Serpil çiçek 15.04.2011 09:47:15

yok canım daha neler kimse vatan haini gibi bir tanımlama yapamaz burda özgürce sınırlarını aşmadan paylaşım yapabileceğimiz bir yer, kaldı ki sen düşüncelerini ifade ediyorsun...
ayrıca bunu kabul etmek lazım çünkü üzücüde olsa bunlar doğrular.
ben mesela vizesiz ellerine kimliklerini alıp gelenlere ve burda üzlü olup yaşayanlara yada kaçak yollardan gelip tr de yaşanlara arada bir sitem ediyorum. almanya ne yapsın yaniii....

salmanASU 15.04.2011 13:58:43

ah serpil ablacım doğruları gerçekleri çok severim ama ben bu doğruları gerçekleri hiç sevmedim...

tugce_doerjer 21.04.2011 17:34:03

cok dogru bır sorun hakkınd ayazdıklarını okudum ve sonuna kadar katılıyorum arkadasım. almanların gozunde turkler tembel yaygaracı ve duzenbazlar ne yazık kı... bunun sebebıde ne yazık kı oraya gıdıp yerlesen turkler. kım olsa kendı memleketınde asalak gıbı yasayan ınsanları ıstemez. ben olsam bende ıstemem. zaten adamlar gelmeyın yada cıkın gıdın demıyor kı sadece kurallara uygun yasanmasını ıstıyorlar. bızımkıler bulmus kolay yolu evde yattıgı yerden para kazanıyor bıde ustune almanları ırkcılıkla sucluyorlar. bu sekılde yasayıp almanları alman devletını kotuleyen ınsanlar acaba turkıyede ne yapardı cok merak edıyorum. baya oldu tv de ızledık adam turk 36 senedır orda yasıyormus ve hıc utanmadan yuzu kızarmadan tvde 36 senedır burdayım Allahıma sukur tek kelıme almanca ogrenmedım dedı. sımdı bunu duyan almanlar ne dıyor o adam demıyor turk dıyorlar. bunlar gıbı ınsanların yanında gercekden duzgun yasayan calısan turklerde ne yazık kı aynı kefeye konuluyor. yazık vAllahı ne dıyelım... ınsAllah bundan sonra almanyaya gıden turkler yuzumuzu kara cıkartmazlar.

salmanASU 21.04.2011 19:38:03

ne tuhafki bana katıldığın için mutlu olmadım arkadaşım keşke bunlar olmasaydı ben yanlış düşünseydim ama ne yazıkki bıu düşüncem değil ben sadece olanları anlattım tabiki güzel olan olaylarda var ama istisnalar kaideyi bozmuyomuş neyse güzel dileklerine katılıyorum ama inanmıyorum ilk öne kendi ülkemizdeki vatandaşlarımızın toplumumuzun zihniyetlerini değiştirmesi gerek buna bende dahilim neyse herkese mutluluklar güzel ülkemin güzel insanları birazcık hoşgörü birazcık Allah korkusu degil sadece birazcık kendi insanlığımızdan korkalım yaptıklarımızı Allah rızası için degil sadece insan oldugumuz için yapalım saygılar...

Sayfa: [ 1 ]