ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: vize müracaatı (ankara) 12 nisan

Sayfa: [ 1 ]

mehmet3348 20.04.2011 13:24:34

12 nisanda vize müracaatım vardı..neler yaşadığımı aktarmak istiyorum..öncelikle herkes gibi bende gözümde çok büyütmüştüm.aslında büyütecek bişey olmadığını anladım..konsolosluğun önünde beklerken çoğu kişi müracaat formunu yeni yeni dolduruyordu :) hoparlörden ismim anons edildi ve içeri girdim..önce bi üst araması..kemerime kadar çıkarttım tabi :) sonra bahçedeki ups ye pasaport kaydımı yaptırttım..15 tl ye.. sonra görüşme salonunda 2 görevli evrakların tam olup olmadıgını inceliyor..fotokopisi çekilmemiş evrak varsa fotokopisini çekiyor.. bu işlemden sonra sıra fişi veriliyor.. aynı bankadaki gibi.. sıran geldimi görüşme kabinine giriyosun.. görevlinin bana sorduğu sorular..ilk olarak kendini almanca tanıt dedi..kısaca tanıttım ..senin ve eşinin ilk evliliğimi? dedi ve bitti.. :) sonrasında bahçede beklememi söylediler..yarım saat kadar bekledim..geri çağırdılar ve işlemler tamam deyip gönderdiler :) yani bi sorun çıkarmıdılar..

birde şunu söylemek istiyorum.. konsolosluğa nasıl ulaşabilirsiniz.. ankara otogarında ücretsiz servisler var..kızılay otobüsüne binin..kızılaya geldiğinizde söför sizi zaten uyarıyor konslolosluğa gidecekler burda insin diye..konsolusluk, söförün indirdği yerden yürüyerek en fazla 10-15 dakika sürer.. yani yürüyerek gidilebilir nitekim ben yürüyerek gittim..kime sorsanız tarif ederler...indiğiniz yerdeki insanlara itibar etmeyin..işleminizi yapalım mı? taksi lazım mı gibi şeyler söylüyorlar..halbuki çok yakın.. herkese kolay gelsin.. bi nebze yardımcı olduysam ne mutlu bana :)

tugce_doerjer 21.04.2011 17:18:58

ınsAllah en kısa surede vızene ve esıne kavusursun arkadasım Allah yardımcın olsun  okey:)

Sayfa: [ 1 ]