ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Vize Yardım..

Sayfa: [ 1 ]

Bthnkdgn 02.05.2011 00:11:27

Arkadaşlar 14 nisanda Alman Eşimle Evlendim.

şuan Aile Birleşimi Kursuna Gidiyorum. 20 Mayısta  Sınava Giricem 28 Mayıs Gibi Sertifikamı Alır 30 Mayıs Gibi Vize Başvurumu Yaparım. Size sormak istediğim birkaç soru var.

Gittiğim Kursta benden önceki  dönem Kursuna Gidenlerden bazıları 1 Hafta sonra vizelerini almışlar bu mümkünmüdür.  Hocamız cocugu olucakmış 1 hafta içinde almış vizesini dedi öğrencisi.  kurs hocamız 1 haftaya gidersin diyor.

Eşim alman ve Hamile

1600 euro maaşı var ve devlet memuru anaokul öğretmeni.
7-10 gün içersinde vize almayı dusunuyorum eşim hamile oldugu ve kimsesi olmadıgı için yanında acil gitmem lazım
ayrıca aof 4 yıllık sosyoloji okuyorum bu yıl 2. sınıfı bitirmeye calışıp 2 yıllık diplomamı aldıgımda almanyada bir faydasını görürmüyüm.

Cevaplarınız için şimdiden Vielen Dank

02.05.2011 02:52:14

Arkadaşım bişi demek mümkün değiil... sonuçta  istenen evrak ve izlenen prosedür var.. ama şahsi kanatim eşinin hamile olması ve imkanlarının olmasından dolayı fazla birzorluık yaşamadan en kısa sürede vizesini alan arkadaşlardan olacaksın... yinede sen hazırlıklı ol ve tavsiyem eşinle beyan ediceğin tanışma tarihinden sonraki giriş ve çıkış belgelerinide  elinde buluındur... kesin istenicek diye demiyorum ama fazla evrağın olsuın eksiğin olmasınnn.. Allah yardımncın olsuın kardeşim.....

Bthnkdgn 02.05.2011 16:01:40

Eşim ile Ağustos ayında otelde tanıştık. benim için 3 defa geldi türkiye ye.  Resimlerimiz var çekilmiş Yüzlerce Hemde.

Eşimin Almanya`da yaşayan eşe ait oturma müsaadesinin fotokopisi. Eş Alman vatandaşı ise, pasaportunun veya kimlik belgesinin fotokopisi ni göndermesi yeterlimidir.

Hamile olduguna dair hamilelik belgesi fotokopisini aldım. ayrıca evlilük cüzdan fotokopisinide verdim.

eşim salı günü yabancılar polisine giderek hamile oldugunu ve benim acilen almanya ya gelmem gerektiğini söyleyecek söylediğine göre onlar hamile oldugu için bir belge vericeklermiş. bana göndericek onu.  eşimin hamile olması  çapraz sorguya tutulma sorunundan kurtulmamaıza yardımcı olurmu.

benim gibi eşi hamile olan ve vize başvurusu yapan arkadaş varmı... cok sinir bir durum.  Allah hepimize sabır versin yardımcı olsun dostum . ayrıca eşimin türkiyeye geldiğinde giriş ve cıkış belgesi aldıgını sanmıyorum sadece kimlik ile gelip gidiyordu...

02.05.2011 16:23:31

Arkadaşım stekleri ne şekilde olur bilemem... sen başvurunu yaptınmı? yaptıysan geriye sadece beklemek kalıyor ama eşinin hamileliği nedeniyle pek bir sorun çıkacağını sanmıyorum... ama seninle aynı durumda olan arkadaşlar daha iyi ve net bilgi verebilir tabi.. birde eşinden alıcağın vekalet ile hava alanı polisinden yada bulunduğun şehirdeki yabancılar şubesinden eşinin tanışma tarihinizden itibaren türkiyeye giriş ve çıkışlarını isteyebilirsin.... ama istenicek demiyorm.. ben başvurumu yaptıktan 4 saat sonra arkamdan kargo ile bu belgeyi istediler ve vekaletim olmadiğindan 15 gün beklemk zorunda kaldım... vekaletin türkçe tercümesinide istiyorlar bilgine.... Allah yardımcın olsun kardeş ama fazla bir zorluk yaşayacağını sanmıyorum...

aret 02.05.2011 20:16:43

merhaba arkadasim.. ilk soruna tam yanit vermek zor olsada.. 2. sorun icin pek bir ise yaramayacagini soyleyebilirim..  eger lise mezunu isen.. burada ilkokul mezunu sayiliyorsun.. :) 2. yillik aof diplomasi, cok birsey degistirmez.. ama sinavlara Almanya'da girebilme sansin var.. 4 yillik olarak bitirirsen, burada universiteye devam  edemesende, yuksel okul diye tabir edilen okullara basvurabilirsin.. o konuya diploma denklik merkezi karar veriyor.. ama cokda umitlenmeni istemem..

Sayfa: [ 1 ]