herkese selam
çocuk üzerinden aile birleşimi icin 4 mayıs ta İstanbul konsolosluğundan randevu için telefon ettim 2 gün sonraya randevu aldım
6 mayıs günüde evraklarımı teslim ettim
istedikleri belgeler
1. [ ] ÖNEMLİ : Evraklar, mail gönderimindeki sıraya göre sunulmalıdır
2. [ ] Müracaat şahsen yapılmak zorunda
3. [ ] Eğer Çocuk var ise Başvuru formundaki çocuklar kısmı eksiksiz olarak doldurulmalı Çocuklar Türkiyede kalsalar dahi eksiksiz olarak doldurulmalı.
4. [ ] 10 yıldan eski olmayan en az 12 ay geçerli Pasaport Pasaportta vize basılması için VİZELER sayfalarında en az 2 boş sayfa olması gerekiyor.
5. [ ] 3 adet Biometrik vesikalık resim Resmin özelliği;* Son 6 ayda çekilip en son görünüşü yansıtmalı* 45 X 35 mm ebatlarında olmalı.* Kenarları çerçevesiz olması gerekmekte* Yüzü önden yansıtmalı, başınız açık ve gözlerin tümü gözükmeli
6. [ ] 2 adet İkamet Müsadesi vize başvuru formu Almanca olarak eksikiz, okunaklı bir biçimde doldurulmuş ve başvuru sahibinin kendi elyazısı ile imzalanmış 2 adet Ikamet Müsadesi Başvuru Formu. Forma başvurunuzdan önce vize bölümünün girişinden ücretsiz veya
www.almanya.org.tr sayfasından ulaşabilirsiniz.
7. [ ] Tüm çocuklara ait ayrı ayrı, İkamet belgeleri aslı ve iki fotokopisi Yeminli Tercümandan Amancaya tercümesi aslı ve 2 fotokopisi.
8. [ ] Başvurana ait Vukuatli Toplu Nufüs Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi + Tercümesi aslı ve 2 fotokopi Tam Tekmil Toplu Nüfus Kayıt örneğinin Yeminli Tercümandan Amancaya tercümesi aslı ve 2 fotokopisi.(Nüfus Müdürlüğünden temin edebilirsiniz)
9. [ ] Pasaport dairesinden eski pasaport bilgilerinizi içeren Pasaport protokolü aslı ve fotokopisi
10. [ ] Var ise eski Pasaportlar sunulmalı
11. [ ] AB vatandaşı kişinin kimlik veya pasaport fotokopisi
12. [ ] AB vatandaşı kişinin kimlik veya pasaport fotokopisi
13. [ ] AB vatandaşı kişiye yakınlık derecesini gösterir belgenin fotokopisi Eş için : Evlilik cüzdanı, Çocuklar için : Doğum Kayıt Örneği