şinasi
07.05.2011 17:57:25
Arkadaşlar ben 2002 yılında Almanyaya kız kardeşimin yanına turist olarak gittim.Bu arada ben o zamanda emekliydim.
3 aylık vizenin bitimine yakın doktora gittim.kalp rahatsızlığından dolayı gözetim altında olmalıdır raporu aldım.doktor müsadesi olmadan seyahat yapamaz diye .
vizeyi uzatmaya gittiğimizde neden bizim doktora muayene olmadınız,birdaha olmasın diyerek bizi uyardılar.2 ay daha uzattılar vizeyi.
şimdi tekrar gitmek istesem bu durum problem çıkarırmı? Bilgisi olan arkadaşlar cevap verirlerse çok sevinirim.şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
Merhaba Sinasi bey.. emekli oldugunuz icin emekli maasi almaktasiniz ve sizi Turkiye'ye baglayan bir neden.. bu yuzden maddi ve Turkiye'ye geri donme konusunda Konsoloslugun negatif bir dusuncesi olmaz.. diger taraftan baktigimizda, ilk once gecmis olsun diyerek.. saglik nedenlerinizle zorunlu olarak vizenizi uzatmak zorunda kalmissiniz.. bu cok dogal bir neden.. sadece size yardimci olmak ve diger ziyaretlerinizde sorun cikmamasi icin bir tavsiyede bulunmuslar.. bu durum cok buyuk bir sorun yaratmaz vizeniz icin.. fakat sizden daha kapsamli bir saglik kontrolu veya saglik sigortasi talep edebilirler.. ( zaten zorunlu saglik sigortasi yaptiriyorsunuz bu durum icin..)
şinasi
08.05.2011 11:33:51
Aret kardeşim verdiğiniz bilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.