ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanya vize reddi

Sayfa: [ 1 ] 2

aysuu 12.05.2011 21:20:58

arkadaşlar merhaba ben daha yeni üye oldum siteye vize reddi ile ilgili konu ararken bende vize mağdurlarındanım ben 10 eylülde vize başvurusu yaptım aile birleşiminden sertifikamıda aldım ama 4 ay vize bekledim en sonunda bana ret geldi oysa ki mülakat çok güzel geçti yabancılar şubesi eşime hiç bir sorun olmadığını söyledi evraklar konusunda gelen karar şu eşimin 2. evliliği çocuklarıda var çocuklarına düzenli nafakada ödüyor eski eşi sosyal yardım alıyor diye aile birleşimi kurulamaz diye ret verdiler şubedeki kadın sosyal yardımdan vazgeçerse eski eşin vize çıkar demiş geçeceğinide sanmıyorum kadın çalışmıyorda havadan para geliyo 7 aydır psikolojim bitti sürekli ağlıyorum eşim orda ben Türkiyedeyim avukatada verdi avukat bişey yapılmaz dedi konsolosluğada itiraz ettim çok üzgünüm perişan durumdayım :(

Baybars 12.05.2011 21:32:11

Alıntı yapılan: aysuu - Mayıs 12, 2011, 09:20:58 ÖS
arkadaşlar merhaba ben daha yeni üye oldum siteye vize reddi ile ilgili konu ararken bende vize mağdurlarındanım ben 10 eylülde vize başvurusu yaptım aile birleşiminden sertifikamıda aldım ama 4 ay vize bekledim en sonunda bana ret geldi oysa ki mülakat çok güzel geçti yabancılar şubesi eşime hiç bir sorun olmadığını söyledi evraklar konusunda gelen karar şu eşimin 2. evliliği çocuklarıda var çocuklarına düzenli nafakada ödüyor eski eşi sosyal yardım alıyor diye aile birleşimi kurulamaz diye ret verdiler şubedeki kadın sosyal yardımdan vazgeçerse eski eşin vize çıkar demiş geçeceğinide sanmıyorum kadın çalışmıyorda havadan para geliyo 7 aydır psikolojim bitti sürekli ağlıyorum eşim orda ben Türkiyedeyim avukatada verdi avukat bişey yapılmaz dedi konsolosluğada itiraz ettim çok üzgünüm perişan durumdayım :(

arkadasim durumu tam olarak aktardigina eminmisin. Eski esin hicbir hali size etki edemez.. Senin esin sakin sosyal yardimdan geciniyor olmasin, su sana konsolsoluktan gelen yazi suan senin elindeyse ne yaziyor almanca buraya yzarsan bi iyi olur..

aysuu 12.05.2011 23:01:42

tam olarak aktardım eşim asla sosyal yardım almıyor bir fabrikada işçi 1800 euro civarında maaş alıyo 380 çocuklara veriyor bütün evraklarımızı düzgün buldular  gelen kağıt bende tabi aynen yazayım size Nach der Auskunft der Auslanderbehörde liegen die Voraussetzungen zur Familienzusammenführung nicht vor.Einer Erteilung steht 27 Abs. 3 AufenthG entgegen, da die Kinder Ihres Ehemannes Sozialleistungen bezihen Der Antrag muss daher abgelehnt  werden.

sonuç olarak eşim bu kağıtla yabancılar şubesine gitti ve ordaki kadın ilk önce konsolosluğa suç attı ora onaylamadı biz onayladık eşiniz itiraz etsin dedi ben itirazımı ettim tabi sonuç alamadım konsoloslukta yabancılar şub onay vermedi dedi en son eşim tekrar gitti eski eşin sosyal yardım almaktan vazgesin dedi ozaman vize alabilirsiniz dedi avukatlada görüştü avukatta bu şekilde eşin vize alamaz dedi ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız vize vermemek için çeşitli bahaneler kurs stresi yaşadım sınavı geçtim ama sonuca bakın eşimi çok seviyorum eşiminde psikolojisi orda bozuldu neyapacağımızı şaşırdık

Baybars 12.05.2011 23:11:18

Alıntı yapılan: aysuu - Mayıs 12, 2011, 11:01:42 ÖS
tam olarak aktardım eşim asla sosyal yardım almıyor bir fabrikada işçi 1800 euro civarında maaş alıyo 380 çocuklara veriyor bütün evraklarımızı düzgün buldular  gelen kağıt bende tabi aynen yazayım size Nach der Auskunft der Auslanderbehörde liegen die Voraussetzungen zur Familienzusammenführung nicht vor.Einer Erteilung steht 27 Abs. 3 AufenthG entgegen, da die Kinder Ihres Ehemannes Sozialleistungen bezihen Der Antrag muss daher abgelehnt  werden.

sonuç olarak eşim bu kağıtla yabancılar şubesine gitti ve ordaki kadın ilk önce konsolosluğa suç attı ora onaylamadı biz onayladık eşiniz itiraz etsin dedi ben itirazımı ettim tabi sonuç alamadım konsoloslukta yabancılar şub onay vermedi dedi en son eşim tekrar gitti eski eşin sosyal yardım almaktan vazgesin dedi ozaman vize alabilirsiniz dedi avukatlada görüştü avukatta bu şekilde eşin vize alamaz dedi ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız vize vermemek için çeşitli bahaneler kurs stresi yaşadım sınavı geçtim ama sonuca bakın eşimi çok seviyorum eşiminde psikolojisi orda bozuldu neyapacağımızı şaşırdık

..bak sana red edilme nedenini kim almancaya cevirmis bilmem ben sana cevireyim..

- da die Kinder Ihres Ehemannes Sozialleistungen bezihen Der Antrag muss daher abgelehnt  werden -
- Esinizin cocuklari sosyal yardim aldigindan dolayi, basvurunuzu red etmek zorundayiz -

Yani dedigim gibi eski esten doalyi red etme, birak yasayi mantiga bile ters.. Red edilme sebebin eski esten degil.. Senin esinin cocuklarinin yardim almasindna kaynaklaniyor.. yani ya esin gereken parayi vermiyor yada aldigi maas yetmiyor.. bu para verme isinde birsey var gibi duruyor.. esin cocuklarin nafakasini vermiyor demektir bu...

- Tabi önemli olan simdi senin isin, bir avukatla isini acikliga kavusturabilir vizeni alirsin..

simdi birazdan bir msj daha yazacagim sana, seni red ettikleri maddenin almancasini ve türkcesini ve ne yapilabirli onu yazicam.

Baybars 12.05.2011 23:19:44

Senin vizenin iptaline nedne olan yasa: Die Erteilung der Aufenthaltserlaubnis zum Zweck des Familiennachzugs kann versagt werden, wenn derjenige, zu dem der Familiennachzug stattfindet, für den Unterhalt von anderen Familienangehörigen oder anderen Haushaltsangehörigen auf Leistungen nach dem Zweiten oder Zwölften Buch Sozialgesetzbuch angewiesen ist. Von § 5 Abs. 1 Nr. 2 kann abgesehen werden.

Türkcesi: Aile birlesim vizesi su nedenle iptal edilir; Aile birlesimi icin, almanyaya birini getirmek isteyen kisinin, birinci dereceden yakinlari Sosyal yardim aliyorsa..

Yani madde sunu diyor, Almanyaya birini getirmek isteyen kisinin cocuklari devlet yardimi aliyorsa, getirmek istedigi kisinin vize basvurusu iptal edilir.

simdi eger hala forumdaysan ve konuyu okuyorsa. bu duruma karsi neler yapilabilir elimden geldigince birkac yol gösterebilirim..

aysuu 13.05.2011 00:12:34

anlıyorum ama yabancılar şubesindeki kadın eşime öyle söylemiş eşim çocuklarının nafakasınıda düzenli ödüyor 380 euro nafaka ödüyor eşim eğer maaşım yetmiyosa ek iş yapayım demiş ordaki memura oda yok yeter demiş eşimde orda zor durumda orda büyük ev tuttu vizeden dolayı şimdi kocaman eve kira ödüyor birde pasaportuma red vurdular turist olarak gitmeyi denedim oda olmadı başka ülkeden ayrıca eşime bugün avukat kağıt gönderdi sosyal yardım kalkmadığı sürece onunda yapabileceği bişey yokmuş avukatlada görüştü ona olumlu yanıt vermedi eşine bundan dolayı vize vermezler demiş of neyapacağımı şaşırmış durumdayım 8 aylık evliyim 7 aydır vize sorunuyla psikolojim bitti sağlığımdan oldum

aysuu 13.05.2011 00:19:46

sağolun Allah razı olsun yardımcı olduğunuz için bana konsolosluk itiraz ettiğimde dilekçe verdim bana şunu söylediler yabancılar şub onay vermediği sürece bizim vize vermeme yetkimiz yok eğer mahkeme açacaksanız size bir kağıt verelim ama mahkemeniz uzun sürer dediler eşimde avukatla görüştü avukat sosyal yardım konusu kalkmadığı sürece benimde yapabileceğim birşey yok dedi acaba dedim eyalete göre değişirmi kimi memur daha ılımlı oluyor bu sorun düzelmezse neyapıcaz bilmiyorum kafayı yedim uyku uyuyamıyorum ya turistte gitmeyi denedim başka ülkeden oda olmadı

Baybars 13.05.2011 00:22:39

Alıntı yapılan: aysuu - Mayıs 13, 2011, 12:12:34 ÖÖ
anlıyorum ama yabancılar şubesindeki kadın eşime öyle söylemiş eşim çocuklarının nafakasınıda düzenli ödüyor 380 euro nafaka ödüyor eşim eğer maaşım yetmiyosa ek iş yapayım demiş ordaki memura oda yok yeter demiş eşimde orda zor durumda orda büyük ev tuttu vizeden dolayı şimdi kocaman eve kira ödüyor birde pasaportuma red vurdular turist olarak gitmeyi denedim oda olmadı başka ülkeden ayrıca eşime bugün avukat kağıt gönderdi sosyal yardım kalkmadığı sürece onunda yapabileceği bişey yokmuş avukatlada görüştü ona olumlu yanıt vermedi eşine bundan dolayı vize vermezler demiş of neyapacağımı şaşırmış durumdayım 8 aylık evliyim 7 aydır vize sorunuyla psikolojim bitti sağlığımdan oldum

- Bak simdi senin isin olacka bir is ilk önce buna emin ol kendi icinde.. o su bu diye birsey yokki.. Senin vizenin red edilme isi sadece Esinin cocuklari'nin sosyal yardim almasi, eski esinin alma durumu yok ortada.. Söylenen sözler degil esas olan yazidir, Sana bir yazi göndermisler ve bunda acikca yasa siyla beraber söylemisler..

- Simdi bu ahval üzerine duruma bak.. yapilmais gereken su, ilk önce su soruya cevap bul .. Esinin cocuklari hangi nednele sosyal yardim aliyor ne kadar ve ne nedenle aliyor.. bak simdi diyelim, esinin eski esi, size gicik böyle birseyi ögrendi.. gider 20 euroluk bile olsa sosyal yardim alir cocuklar adina, Devlet yardimin miktarina bakmaz 1 euroda olsa yardim der yasa böyle iptal der.. o halde ne yapmak  gerekli sordugum sorunun cevabini bul.. Neden sosyal yardim aliyorlar ve ne kadar aliyorlar..
- diyleim ögrendin ne kadar aliyor cocuklar diyleim 200 € esin sosyal yardim kurulusuna gider ve derki cocuklarima daha fazla yardim etmeyin cünkü ben onlara ayda sizin onlara verdigniz parayida artik gönderiyorum, devletten gecinmek istemiyoruz der.. bu devletin isine gelir nedne babalari para ödüyorken yardim etsinler.. esin banka dekontunu götütürür iste yaptigim yardimlar, siz neden enayi gibi yardim ediyorsunuz der devlete..
.. bunu yapmak icin ilk etap sorularin cevabini alin , NEDEN, NiCiN ve NE ALTINDA yardim aliyorlar ..

simdi hepsini ayni msj'a yazmayim bibirne girmesin konular diye ayri ayir yaziyorum.. istersen birkac cözümü daha ek olarka yazabilrim.. eger okuyacaksan

aysuu 13.05.2011 00:31:26

boşandıklarından beri alıyormuş kadın çocuklar için istemiş sırf çalışmamak için bunu biliyorum eşimden şube çocuklara ödediği nafakaya dair avukattan kağıt istedi oda gitti o kağıdıda aldı şubeye götürdü şubedeki kadın mahkeme kararı için bu eski karar demiş kadın hem sosyal yardım alıyor nafaka alıyor çocuklardan çocuk parasıda alıyor sırf çalışmamak için eşime toplam 900 euro para kalıyor

Baybars 13.05.2011 00:41:32

Alıntı yapılan: aysuu - Mayıs 13, 2011, 12:31:26 ÖÖ
boşandıklarından beri alıyormuş kadın çocuklar için istemiş sırf çalışmamak için bunu biliyorum eşimden şube çocuklara ödediği nafakaya dair avukattan kağıt istedi oda gitti o kağıdıda aldı şubeye götürdü şubedeki kadın mahkeme kararı için bu eski karar demiş kadın hem sosyal yardım alıyor nafaka alıyor çocuklardan çocuk parasıda alıyor sırf çalışmamak için eşime toplam 900 euro para kalıyor

bak aysu kardes, sunu bir sabitleyelim, kafan cok karismis cünkü.. olay su; sana yukarda yasayi aynen yazdim tekrar yazmayim.. Esinin birinci deredecen akrabasi yani senin durumunda cocuklari sosyal yardim aliyorsa vize iptal olur.. o halde eski esin kendi adina ne aliyorsa önemi yok..

- önemli olan esinin adini tasiyan cocuklari, sosyal yardim olarak ne aliyor bunu ögrenin.. her zaman bir cözüm vardir, aglamayla kendi yipratmayla ugrasma, sunu acikliga kavusturun.. cocuklar adina Alman devletinden ne yardim aliniyor? ögrenin ona göre hareket edin yada yazrarsin tekrar burdan konusurz tekrar..

- SiMDi sana bir cözüm daha söyleyim..

bu senin vizeni iptal ettikleri yasa yabancilar icin gecerli yani yabanci uyruklu kisiler icin iste yasanin basligi;

Die Aufenthaltserlaubnis zur Herstellung und Wahrung der familiären Lebensgemeinschaft im Bundesgebiet für ausländische Familienangehörige (Familiennachzug) wird zum Schutz von Ehe und Familie gemäß Artikel 6 des Grundgesetzes erteilt und verlängert

senin icin öenmli olan kismi kirmizi ve büyük yazdim.. yasa Yabanci uyruklu kisielr icni gecerli.. yani burda cözüm ne Esin alman vatandaslgiina basvurur, en fazla 6 ay sürer.. sonrada sen esinin üzerinden tekrar vizeye basvurursun.. o saatten sonra isterse esinin eski esi devletten ayda 1 milyar euro alsin.. bu senin vizeni etkilemez..

simdi oaly sizde pesine düserseniz ilk söylediigm sekilde veya ikinci sekilde isnizi cözersiniz..

aysuu 13.05.2011 00:47:24

bugün avukattan gelen kağıttada eşime aynı şey yazıyormuş yasa ile iglili çözüm arıyoruz konuşuyoruz eşimle ya kendisi buraya dönecek yada gidip eski eşiyle konuşacak eğer işe girerse sosyal yardım olayı kalkar diyorlar yada diyor gidip onunla konuşayım çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun bir çok hukuk sitesine bu konuda yardım istedim sizin gibi açıklayıcı davranmadılar Allah razı olsun sizden kaç aydır bekliyoruz bir ay turist vizesi için uğraştık çıktı çıkacak derken oda çıkmadı hep bekleme sürecindeyiz acaba benim gibi aynı sorunu yaşayanlar varmıdır

Baybars 13.05.2011 00:51:32

Alıntı yapılan: aysuu - Mayıs 13, 2011, 12:47:24 ÖÖ
bugün avukattan gelen kağıttada eşime aynı şey yazıyormuş yasa ile iglili çözüm arıyoruz konuşuyoruz eşimle ya kendisi buraya dönecek yada gidip eski eşiyle konuşacak eğer işe girerse sosyal yardım olayı kalkar diyorlar yada diyor gidip onunla konuşayım çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun bir çok hukuk sitesine bu konuda yardım istedim sizin gibi açıklayıcı davranmadılar Allah razı olsun sizden kaç aydır bekliyoruz bir ay turist vizesi için uğraştık çıktı çıkacak derken oda çıkmadı hep bekleme sürecindeyiz acaba benim gibi aynı sorunu yaşayanlar varmıdır

..dedigim gibi mesele eski esin calismasi felan degil.. cocuklar adina ne kadar ve neden yardim aliniyor bu.. bunu cözün probleminizi cözersiniz..
..söyledigim ikinci yol, alman vatandasligi yedeginizde olsun, bana kalirsa simdiden, esin su vatandaslik isini baslatsin simdiden bir yandan da o yürüüsn.. bak eylül diyorsun o zamandan bu yana baslamis olsadi simdi alman vatandasiydi..

- ama dedim ya, kendi üzecegin birsey yok, cözülmeyecek bir problemle ugrasmiyorsunuz, isterseniz cözersiniz sadece cözümle ugrasin, hal edersiniz..
Allah yar ve yardimciniz olsun..

aysuu 13.05.2011 00:53:57

avukatta böyle fikir vermrmiş eşime zaten almanyada avukatlar baya yüklü para alıyormuş buda tanıdık bir avukatmış boşuna masraf yapmayın demiş çok zor demiş ama sizin dedikleriniz gibi şeyler söylememiş Allah razı olsun hakkınızı helal edin yordum sizi

Baybars 13.05.2011 01:04:15

Alıntı yapılan: aysuu - Mayıs 13, 2011, 12:53:57 ÖÖ
avukatta böyle fikir vermrmiş eşime zaten Almanya'da avukatlar baya yüklü para alıyormuş buda tanıdık bir avukatmış boşuna masraf yapmayın demiş çok zor demiş ama sizin dedikleriniz gibi şeyler söylememiş Allah razı olsun hakkınızı helal edin yordum sizi

- Avukatlar bu tip islerde sadece yardimci olurlar, ama ellerindne geldigince yardimci olmazlar aradaki fark bu.. yani yüzeysel ugrasirlar.. cünkü diger davaalra göre getirisi düüsktür, devlet gözünde de vize isleriyle ugrasan almanyaya devamli göcmen sokmaya claisna insna konumuna düsmek istemezler, davalarinin atesli savunuculari olmazlar bu nedenle.. isinin hakkini verenler vardir onlar msütesna.. ama fazla degiller buna emin olun..
- isinizin olmasini istiyorsaniz, esin simdiden alman vatandasligina basvursun, bir yandanda ne kadar yardim aliniyormus cocuklar adina ögrenin..  cocuk yardimini bir sekidle kestiniz diyelim vizeye tekrar basvurursunuz, basvurduktan sorna esin yabncilar dairesine bir yazi yazar.. bahsettiginiz yasada cocuklarimin yardim almasindan dolayi vizeyi iptal ettiniz, ama o yardim artik verilmiyor, vizemizn verilmesini rica ederiz seklinde..

- est. sadece birkac yazi yaziyoruz, hepsi bu.. ama siniz olur bundan emin olun..

aysuu 13.05.2011 02:09:32

inşaAllah bu sıkıntılardan kurtuluruz tekrar çok teşekkür ederim Allah razı olsun yardımcı olduğunuz için

Sayfa: [ 1 ] 2