cennetim
13.05.2011 23:55:31
esim sinava gircek sinava girmeden öncemi cikarmali pasaportu yoksa sinavdan sonrada oluyomu sinava girerken soruyolarmi? cevablarsaniz sevinirim:)
yok arkadasim.. sinavda pasaportla ilgili bir sorun yok.. ne zaman isterse o zaman cikartabilir.. pasaport sadece vize basvurusu icin gerekli..
Serpil çiçek
14.05.2011 10:16:34
aynen sınavda pasaportla alakalı hiç bir şey sormuyorlar vizeye bavuru yapmadan önce çıkartıyorsun çünkü randevu alırken pasaport numaranı soruyorlar çıkartmış olman lazım. ve sana tavsiyem eşine söyle 1 yıl değil 10 yıllık çıkartın aralarında fazla bir ücret farkı yok sizin içinde çok iyi olur ben öyle yaptım çünkü.
mehmet3348
14.05.2011 11:35:12
bencede pasaportu 1 yıl çıkartmasın...işlemlerde sorun çıkabilir...eğer ankaradan başvuru yapacaksa randevusunu 1 ay önceden alsın derim..çünkü randevuyu 35-40 gün sonrasına atıyorlar...sınav tarihini ve sertifikanın eline ulaşmasını hesap ederek randevu alsın derim...bu şekilde 1 ay gibi bi zamanınız kayıp olmaz...
gökhan38
14.05.2011 13:18:29
bende pasaportumu 10 yıllık cıkarttım.. 29 martta sınava girdim. 3 gün sonra sertifikam geldi. randevuya aradım şok oldum 19 mayıs dediler...yani 50 gün nerdeyse ileriye randevu verdıler.. sen biran önce pasaportunu cıkar sınava gırmeden hatta randevunu al. zaman kaybın olmasın derim....
eger kesin kazanacaksa esin sorun yok.. ama ben 3-4 kez girip kazanamayanlari gordum.. sonucta Almanca sinavi bircok kisi icin kolay olsada bazi arkadaslar Almanca konusunda sorun yasayabiliyor.. vize icin randevu aldin diyelim.. sinavi kazanamazsan.. masraflar cope.. tekrar basvuru parasi filan.. gec olsun guc olmasin demisler.. 20 gun erken yada gec.. Turkiye'nin ve gunesin tadini cikarsin bence..
Serpil çiçek
15.05.2011 20:02:25
Alıntı yapılan: aret - Mayıs 15, 2011, 12:05:40 ÖÖ
eger kesin kazanacaksa esin sorun yok.. ama ben 3-4 kez girip kazanamayanlari gordum.. sonucta Almanca sinavi bircok kisi icin kolay olsada bazi arkadaslar Almanca konusunda sorun yasayabiliyor.. vize icin randevu aldin diyelim.. sinavi kazanamazsan.. masraflar cope.. tekrar basvuru parasi filan.. gec olsun guc olmasin demisler.. 20 gun erken yada gec.. Turkiye'nin ve gunesin tadini cikarsin bence..
aynen katılıyorum sınavdan önce hiç bir şey yapmasın alsın eline a1 sertifikasını kazandığına emin olsun sonra pasaport ve ardından vize randevusu. Allah korusun heyecan yapar yada tahmin etmediği sorular çıkarsa kazanamazsa arkadaşın da dediği gibi bütün paran boşa gider.
gökhan38
15.05.2011 20:14:32
Değerli arkadaşlarım, a1 sınavı ıcın 26.50 tl ve sonrada 150 tl yatırdık.. vize basvurusu icin 45 tl kadar yatırdık. şimdi bu arkadasımız pasaportunu cıkarsa 45 tl bankaya yatırsa sonra vize randevusu icin arasa ve randevusunu alsa.. sınavı kazanırsa fazla beklememıs olur. sizde haklısınız gec olsun güc olmasın ama... sınavını kaybedersede 45 50 tl zararı olur ama o kadarda olsun.... yinede arkadasımız bilir biz burda bi aileyiz fikirlerimizi birbirimize sunuyoruz.. yanlıs bisey yazdıysam ifademde yanlıslık varsa özür dilerim...
yok arkadasim.. sanin fikrine saygiliyiz.. tabiiki beklememek en guzeli.. ama pasaport cikartma suresi maksimum 3 gun.. ben internetten ogleden sonra basvurmustum.. ertesi gun sabah erkenden gittim, pasaportumu cikarttim.. iks icin erekli odemeyi yapip aradim.. sonucta kaybim 1 gundu.. o 1 gun icinde o masrafa strese degmez.. simdi parayi yatirdik, sinavi kazanmaliyim filan diye ekstra bir stres olmasin.. rahat rahat sinava konsantre olsun diye.. yoksa senin fikrin en ideali beklememek icin..
cennetim
17.05.2011 13:29:53
cevaplarnizi icin cok tesekkür ederim arkadaslar esim yakinda sinav tarihi alcak haziranin 25inde sinava girebilir gibi gözüküo simdiden vize icin randevu alsinmi sinav kac günde aciklanio ve sinav icin yatirilcak parayi nereye yatircak??
cok soru sordum ama internetten bulamadim
esim sinava ankarada gircek vizeyide ordan cikarcak sinavtarihini aldikdan sonra vize randevusunuda alsinmi lütfen yardimci olun
gökhan38
17.05.2011 15:57:56
Merhaba cennetim,, bakın ben eşinizin yerinde olsaydım. su sekılde yapardım. önce sınav tarıhımı kesınlestırırdım. örnegın 25 hazıranda sınava gıreceksem arardım vize randevusu almak icin 25 inde sınava gırecegım ve 30 hazırana randevu ıstıyorum derdim(tarıhlerı tamamen kendin yazdım alakasızdır yani) 25inde sınava girsen sertıfıkan eline 2-3 güne gelir. tabii gecerseniz.... gecmezsenizde kaybınız en fazla 45-50 tl olacaktır. buda cok gün beklemekten dahada önemli degildir. bunlar tamamen benım fıkrım sen kendıne en uygun olanını yaparsın.... hayırlı vizeler sana ve bana ve bekleyen degerli arkadaslarımıza....
cennetim
18.05.2011 00:18:51
Alıntı yapılan: gökhan38 - Mayıs 17, 2011, 03:57:56 ÖS
Merhaba cennetim,, bakın ben eşinizin yerinde olsaydım. su sekılde yapardım. önce sınav tarıhımı kesınlestırırdım. örnegın 25 hazıranda sınava gıreceksem arardım vize randevusu almak icin 25 inde sınava gırecegım ve 30 hazırana randevu ıstıyorum derdim(tarıhlerı tamamen kendin yazdım alakasızdır yani) 25inde sınava girsen sertıfıkan eline 2-3 güne gelir. tabii gecerseniz.... gecmezsenizde kaybınız en fazla 45-50 tl olacaktır. buda cok gün beklemekten dahada önemli degildir. bunlar tamamen benım fıkrım sen kendıne en uygun olanını yaparsın.... hayırlı vizeler sana ve bana ve bekleyen degerli arkadaslarımıza....
cevabin icin cok tesekkür ederim cok yardimci oldun
Bthnkdgn
22.05.2011 15:43:43
bende 20 mayısta sınava girdim. bu aralar yogunmuş vize başvuruları geç tarih veriyolarmış pazartesi sınav sonucunu beklemeden randevu alıcam hatta geç bile kaldım.. umarım çok ileri tarihe atmazlar.
gökhan38
22.05.2011 15:56:51
walla kardeşim ben de 29 martta sınava girdim... sonucu bekledim ve nisanın 2sindemi 3 ündemi randevu almak icin aradım.. pişman oldum cünkü 19 mayıs verdiler... yani yaklasık 45 gün sonraya... ankara gec veriyor evet... bence zaman kaybetme hemen randevu almak icin bankaya paranı yatır ertesı gün ara.. randevunu al.. sınavının nasıl gectıgını bılıyorsundur en azından.... umarım gecmısındır.... selamlar
cennetim
22.05.2011 23:09:30
Alıntı yapılan: gökhan38 - Mayıs 22, 2011, 03:56:51 ÖS
walla kardeşim ben de 29 martta sınava girdim... sonucu bekledim ve nisanın 2sindemi 3 ündemi randevu almak icin aradım.. pişman oldum cünkü 19 mayıs verdiler... yani yaklasık 45 gün sonraya... ankara gec veriyor evet... bence zaman kaybetme hemen randevu almak icin bankaya paranı yatır ertesı gün ara.. randevunu al.. sınavının nasıl gectıgını bılıyorsundur en azından.... umarım gecmısındır.... selamlar
benim esim parayi yatirdi pinide aldi yarin sinav icin tarih alcak 15 temmuza almayi düsünüo yarin bide vize randevusu almak istiyo sinav sonuclanmadan alabilirmi telde sorarlarmi a1 belgesi varmi diye 20 temmuza vize randevusunu almak istiyo acaba bu mümkünmü
cevablarsaniz sevinirim