ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Aile Birleşimi İstanbul

Sayfa: [ 1 ]

Bthnkdgn 21.05.2011 18:20:12

Arkadaşlar 20 mayısta sınava Girdim. Eşim Hamile ve acil gitmem gerekiyor birkaç sorum olucak.  zaten Bu gidişle yakında  halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) Kafayı sıyırıcaz stresten :)

1. Eşim Hamile  Bir arkadaşımız Mutterpass ve doğum kartını aldıgını söylemiş eşinin. Ben Eşimden doktorun verdiği bir dogum takip kartının 2 sayfasının fotokopisini almıştım ama doktorun adı var imza yada kaşe yoktu sorun olurmu ?

2. Eşimden Acilen Mutterpass ve doğum Kartını yeniden mühürlü imzalı ayrıca Giriş - Çıkış Kağıtlarını  İstedim. Başka İstemem Gereken Belge varmı ?

3. eşimin Kimliği Eski   soyisim Değişikliğini Ben oraya gidince yapması gerekiyormuş öyle söylemişler. Başvuruda İstanbul Kons. sorun Yaratırmı ?

4. Yeni E-Pasaportlarda Medeni Durum Yok. Ben Evlendim Gidip Yeni Pasaport mu Almam gerekiyor yoksa şerh Koydurmak yeterlimi  şerh için 3 fotograf istiyorlar diye duydum doğrumu

5. Vize için kimi 2 güne kimisi 1 ay sonrasine Randevu Alıyor benim Acil gitmem lazım 30 mayısta Arıyıcam Randevu için Erken Almamın bir yolu Varmı ?

6. Eşim 22 Haftalık hamile bir arkadaş eşi 29 haftalık hamileymiş A1 sertifikasız gitmiş ben Sertifikasız gitmeyi bıraktım erken gidebilirmiyim ?

7. İstanbuldaki Başvurularda Belgelerin Tercümesi ve Noter Tastik istiyorlarmı  İstiyorlarsa Yandık çok para :)

8. Yurtdışına Cıkış Yaparken Neleri Yanımıza Götürebiliyoruz

Örneğin : Sport aletim , Saç ilacım , Kitaplarım bazıları korsan :) ,  gibi eşyaları götürebilirmiyim

Hayatım boyunca bu kadar stres altında yaşamadım.  Açıköğretim üniversitesi sınavlarım var stressten çalışamaz oldum.

Aramızda bu olaylar arasında psikolojik ilaçlar kullanmaya başlayan varmı  :)  Gerçekten tam bunalım  yuppi:) alkis:) dance:) offoff:) halayy:) hiihi:) tickoff:) :zopa:

mehmet3348 21.05.2011 20:34:45

stres mi... bu vizeyi beklemek 10 sene götürdü sanki benden...herkes ne oldu diyor sana :):)

Bthnkdgn 21.05.2011 20:42:29

ben  onlarca psikoloji kitabı ve kişisel huzur ve başarı vs. üzerine kitap okudum. acıköğretimden sosyoloji bölümünü okuyorum. ama niyede ne yaparsam üzerimdeki stres kalkmıyor.   eşim hamile  ve çalışıyor ev arıyor onla ugrascak. 4 ay kalkdı doguma ya erken dogum yaparsa yada vize yi geç alırsam diye insan düşünmeden edemiyor. almanlarda bi konuda haklı olabilir ama  bazı durumlara özel uygulama olmalı.

mehmet3348 21.05.2011 20:51:48

bence doğumdan dolayı vizeni erken verirler... inşAllah kısa sürede vizeni alır çocugununun doğumuna yetişirsin ....

gökhan38 21.05.2011 20:55:19

arkadaslar ben 19 mayısta girdim vize randevu görüşmesine. benım elimde hamile eşimin dogum kagıdını verdim imzali ve mühürlü olarak.. evrakları kontrol ettiler sonra almanyaya evraklar gidecek siz pasaportunuzu bekleyin dedi... bu iyiyemi işaret bilmiyorum ama....bekleyip görecegız.. peki arkadasım 30  mayısta arayacam demişsin neden 30 mayıs??? bende zaman kaybetmeden ara al randevunu... birde ben tr de evlendim.. eşim alman vatandası eşim ben olmadan benım soyadımı aldı orda butun belgelerınıde degıstırdı...  suanda butun belgelerınde benım soy ismimi tasıyor... yanı ben gitmeden oldu sizinki neden öyle bilmiyorum... umarım cocuklarımızın dogumlarında bizde yanlarında oluruz... gidemezsek bi baba olarak zorumuza gider elbet... Allahtan hayırlısını dileyelim....

Bthnkdgn 21.05.2011 22:39:04

eşime öyle söylemişler orda bugun tekrar sölüyücem gitsin tekrardan sorsun belki ordaki memur başından atmak için öyle uydurmuştur. ayrıca randevu bir kaç güne veriyolardı kışın bu aralar yogunmuş bugun bende baktım kons. sitesinden pazartesi randevu alıcam. sınava yeni girdiğim için elime geçtiğinde belgeler başvururum diyordum ama sanırım zaten yakın zamanda vermeyecekler randevu

Bthnkdgn 23.05.2011 21:46:35

Başka Yardım Edicek yokmu ?

fuk_18 25.05.2011 03:50:29

DOSTUM ÖNCE ÇOK İYİ BİLDİGİM SORULARDAN BASLAYIM :d

7:) NUFUS KAYIT ÖRNEKLERİNİ YEMİNLİ TERCÜMELERİNİ İSTİYORLAR NE NOTER NE APOSİTİL GEREKMİYOR

8:) YURT DIşI ÇIKIş HARCINI YATIRMAN GEREK VE DÖKÜLE BİLEN EşYALARINI (SIVI TÜRÜ) POşETE KOYUP VEYA BAVULA YERLEşTRİP İSDEDİĞİN EşYANI GÖTÜREBİLİRSİN SANA KALMIş

6:) BU SORU TAMAMEN BİZA BAGLI DEĞİL KONSOLOSLUGU BAGLI şİMDİ SANA ERKEN GİDERSİN DERİZ GİDEMEZSEN YALANCI ÇIKARIZ TAMAMEN KONSOSLUKDAKİ MEMURA BAGLI.

5:)RANDEVUYU ERKEN ALMA GİBİ BİR şANSIN YOK MALESEF NE ZAMANA VERİLİRSE O ZAMAN BASVURABİLİRSİN.

4:)BU KONUYU PASPORT şUBEYE SORMAN GEREK AMA BİRİ BURDA YAZMIşTI YİNE SADECE DEFTER BEDELİ YATIRILARAK YENİSNİ ALMIşTI 54 TL YANİ

3:)EGER BURDA EVLENDİKDEN SONRA 1 AY İÇİNDE KONSOLOSLUGA GİDİP EVLİLĞİ BİLDİRDİYSENİZ SORUN YOK DERİM EşİN ORDA KENDİ PASAPORTUNU KİMLİGİNİ DEĞİşTİREBİLİR SENN FORMUL B BELGEN GEREKLİ AYNI ZAMANDA EşİNDE ANCAK O ZAMAN İSTEMEZLER SENİ

2:)DOGUM KAGIDI HEPSİ TMM DA GİRİş ÇIKIşI SENMİ İSDEDİN KONSOLOSLUKMU EGER İSTEMEDEN BEN VEREYİM DERDİNDEYSEN BELLİ OLMUYOR O

1:)ALAMAMYADAKİ HASTANEDEN TAM TETBİKATLI RAPOR ALSA DAHA İYİ OLUR DİYORUM AYRINTILI şEKİLDE YAZICAK İÇİNDE.

KAFANA TAKILAN OLURSA SORABİLİRSİN..

Sayfa: [ 1 ]