emregul01
26.05.2011 10:40:32
Merhaba arkadaşlar
Daha öncesinden üç kere 3 aylık schengen vizem olmasına rağmen 23.06.2011 tarihindeki son başvurumda red aldım
Gerekçe olarakta
*öngörülen seyahatin amacı şartları gösteren kanıtlayıcı belgeler inandırıcı değildir
*vize geçerlilik süresi bitiminden önce üye devlet topraklarından ayrılma niyetinde olduğunuz tespit edilememiştir
şimdi benim nasıl bir yol izlemem lazım itiraz etmek isitiyorum ama ne yapacağımıda tam olarak bilmiyorum
yardımcı olursanız çok sevinirim.
mehmet3348
26.05.2011 11:17:48
1. Bu karara karşı, bildirimden sonra bir ay içerisinde, kararı veren konsolosluğa yazılı olarak itiraz
edilebilir. Bu itirazda bulunurken, itirazın gerekçelendirilmesi ve kanıtlayıcı belgelerin sunulması
gerekir. Vize başvurusu ile birlikte zaten ibraz edilmiş olan belgelerin tekrar sunulmasına gerek
yoktur.
2. Bunun üzerine vize talebi, tekrar incelendikten sonra, konsolosluk tarafından yine reddedilirse, tekrar
yazılı olarak red kararı bildirilir (itiraza cevap). Bu aşamadan sonra bu cevaba karşı da Kirchstraße 7,
10557 Berlin adresinde bulunan Berlin İdare Mahkemesi'ne dava açılabilir. Bu dava yazılı olarak,
mahkeme özel kalemine başvurarak veya elektronik posta yolu ile açılabilir (bkz. Berlin Eyaleti adli
konularda adli makamlarıyla yapılacak elektronik muhabere yöntemine ilişkin 27 Aralık 2006 tarihli
yönetmelik (Resmi Gazete S.1183) ve 9 Aralık 2009 tarihli yönetmelikle (Resmi Gazete S. 881)
yapılan değişiklik). Dava dilekçesi sadece Almanca olarak kabul edilmektedir. Bu dilekçe, dava eden,
dava edilen (Almanya Federal Cumhuriyeti adına hareket eden Federal Dışişleri Bakanlığı;
Werderscher Markt 1, 10117 Berlin) ve dava konusunu içermelidir. Dava dilekçesinin somut bir
talebi olmalıdır. İtiraza dair gerekçeler ve deliller konusunda bilgi vermeli. İtiraz dilekçesi ve ekli
belgelerin tüm taraflara birer adet gönderilmesi gerektiğinden, yeteri kadar fotokopinin dilekçe ile
birlikte gönderilmesi gerekmektedir.
3. İlgili konsolosluğa karşı itirazda bulunmak yerine, red kararının bildirilmesini takip eden bir ay
içerisinde 2. maddede açıklanan yöntemle doğrudan da dava açılabilir.
ayse86
26.05.2011 23:57:33
arkadaşım aynı durum babamın başına geldi benim düğünüm için gelecekti gitme durumu belli değilmiş bizde açıklayıcı dilekçe yazdık eklere gerekçeleri sunduk düğün davetiyesi gidiş dönüş bileti mail ve faksla gönderdik sonra 19 mayısta vize görüşmesi vardı aynı gün vizesi çıktı şimdi vize elinde