öncelikle paylaşım ve samimiyetin için teşekkürler içinden geldiği gibi yazmışsın ve umarım her şey gönlünce olur. dil konusunda sana katılmamak mümkün değil bencede iyi bir almanca almanyada yaşamak isteyenler için büyük avantaj sağlayacaktır.Buna şöyle bir örnek verebilirim benim teyzem 30 senedir almayada ancak almanca bilmiyor polisde işi olduğunda bile türkçe bilen polis arıyor nasılsa türkiyeye döneceğiz diye öğrenmemiş çaba sarf etmemiş orda kendilerine küçük bir köy kurmuşlar yaşayıp gidiyorla onların hayatlarına baktığımda araya sıkışıp kaldıklarını görüyorum ne türkiyede yapabiliyorlar ne almanya ancak bu durum artık değişti Forumda okuduğum kadarıyla almanyaya gidecek olan bu kuşak,nesil en azından bu forumdakiler gayet aklı başında araştıran haklarını sonuna kadar arayan insanlar ve hepsi olayın farkında ve bu almanya yolculuğu işAllah herkes için hayırlı olur.
Okuduğum,duyduğum,izlediğim kısacası anladığım kadarıyla almanlar her müslümanı türk zannediyor dolayısıyla kendilerine müslüman diyen ama müslümalığı yaşamayıp kendi örf ve adetlerini müslümanlık gibi gösteren sıkıntılı insanların yaptıkları yanlışlar türklere mal oluyor dahada acısı müslümalığa mal oluyor.
küçük bir hatırlatma "PEYGAMBER EFEDIMIZ(S.A.V) VAR BU DÜNYA ONUN YÜZÜ SUYU HÜRMETINE YARATILMISTIR".bu cümleyi çocukluğum boyunca camilerde hadis diye dinledim ancak böyle bir hadis kaynaklarda yok bu cümle sonradan uydurmadır arkadaşım bu cümleye çok benzer bir cümle hz. isa için söylenmiştir onu alıp peygamber efendimize uyarlamışlar ve peygambere söyledi diye iftira atmışlardır.
ALLAH(c.c) cümlemizin yardımcısı olsun
Herseyden önemli hayata pozitif acidan bakman cok önemli. Önemli olan zaten zor olanlari asmak ve iyiye giden birseyleri paylasmak nasipde bu ayin 26.da benim 1 senem oluyor... hadi hayirlisi , nice mutlu yillara yeni hayatinda..