fotoadem52
09.06.2011 10:07:38
Yeşiller Partisi Ve Sol Parti Tarafından Aile Birleşimi Kapsamında Almanya'ya Geleceklere Uygulanan Almanca Dil Sınavının Kaldırılması Önerisi İle İlgili Önerge Federal Meclis İçişleri Komisyonunda Ele Alındı.
CDU'lu Wolfgang Bosbach başkanlığında biraraya gelen Federal Meclis İçişleri Komisyonunda farklı 6 kuruluştan 6 bilirkişinin görüşleri alındı.
Bilirkişi olarak katılan Frankfurt Goethe Enstitüsü'nden Prof. Dr. Thomas Gross, aile birleşimi öncesi Almanca dil sınavının, Avrupa yasaları ve Türkiye ile AB arasında imzalanan 1/80 Ortaklık Konseyi Kararı'na aykırı olduğu yönündeki endişelerini dile getirdi.
Thomas Gross, ayrıca hükümetin yasaya gerekçe gösterdiği gibi, dil sınavının zorla evlilikleri engellediği yönünde bir bilgi bulunmadığını belirtti.
Komisyonda görüş belirten İki Uyruklu Aileler Birliği üyesi Stöcker-Zafari ise, aile birleşimi kapsamında uygulanan Almanca dil sınavının aile düşmanı olduğunu belirtti. Zafari, zorla evliliklerin her ülkede ve her kültürde görülmediğini ancak yasanın tüm ülkeleri kapsadığını kaydederken, uygulamanın uyumu engelleyici olduğunu savundu.
Önregeyi meclise taşıyan Yeşiller Partisi Federal Milletvekili, Göç ve Entegrasyon Sözcüsü Memet Kılıç ise 2007 yılında yürürlüğe giren ve yurtdışında bulunan eşlerin Almanya'ya geliş koşullarını ağırlaştırılan düzenlemelerin kaldırılmasını umduğunu söyledi.
KopiL
09.06.2011 13:40:10
Güzel bir haber arkadaşım paylaşımın için teşekkürler. Zaten sahte evlilik yapan kişi sertifikayı alıp yine gidecek yine gidecek bu diğer masum insanları mağdur etmekten başka birşey değil çok kişinin keyfini kaçırıyor bu yasalar ve çok kişinin evliliği bitebiliyor bu yüzden bunları gözlemledim üzücü ama gerçek

İnşAllah kısa zamanda bu ağırlaştırıcı koşullar ortadan kalkar, manevi ve maddi yönden bu şartlar adamı zorluyor çünkü.
crazy_52
09.06.2011 23:30:50
inş kalkar arkadaslar ama almanyanın basında merkel gıbı bır baskan varsa zor bır kac ay oncede vızeler kalkıcak dedıler sonra hafıflesecek dedıler ama yapmadılar
fuk_18
09.06.2011 23:32:42
abicim temmuzda hafiflicek vizeler böyle bir çalışma varmış hani detaylı evrak istemicekler ve 1 hafdada sonuçlancak vize dediklerine göre şimdilik bu bile olsa yeter abi ya tabi turistik amaçlı vize için söylenen bu..
egerki o sinav kalkarsa.. Almanya'ya gelecek arkadaslarin buyuk cogunlugu cok az ucretlerle calisirlar.. veya yardim alarak yasarlar.. sonuctada cok mutlu olacaklarini zannetmiyorum.. bircok arkadas 20-30 yas arasinda.. burada yardim alarak yasamak, durumunu anlatamamak, issiz olmak sizi mutlu edecekse.. ok.. ama bu sinav oldukca basit bir sinav zaten,.. en basit cumle kurulusu uzerine.. bircok kisi sinavi hic calismadan sadece 1,5 aylik bir kursla, 80 uzerinde puanla kazandi.. hadi anlamadin diyelim.. biraz calisip, cabalasan yeter.. burada 10 yil yasayipda ucakda su istemek, bir problemi oldugununda yardimci olman icin pesinde kosup rica edenleri gorunce.. bu sinavin ne kadar onemli oldugunu anlayacaksiniz arkadaslar.. ve keske biraz daha calissaymisim diyede kendine hayiflanacaktir.. egerki iyi yasamak, iyi bir mevkide calisip, iyi para kazanmak istiyorsaniz.. MUTLAKA ALMANCA OGRENIN.. sakin Turkiye'de nasil ogreneyim.. Almanya'ya gelince nasilsa ogrenirim demeyin.. burada daha zor.. bircok yerde is arkadaslariniz Turk olacagini dusununce.. evde Turkce konusucaginizi dusununce.. size Almanca ogrenmek icin cok firsat kalmiyor.. bazi isletmelerde Almanca disinda konusmak yasak.. eger oyle bir sirkette calisirsaniz tamam.. tabi oraya girebilmek icinde.. yine Almanca mulakata girmeniz gerek.. soylediklerin 30 yas altindakiler icin bir abi tavsiyesi.. 30'lu yaslardaki arkadaslar icinde bir dost tavsiyesidir.. keske bizden once gelenler buraya daha fazla adapte olabilseydi.. simdi bizde bu sorunlari veya vize derdini yasamasaydik.. ama sonuc bu sinav var.. ve kalkacaginida pek sanmiyorum..
Maduri
10.06.2011 09:56:06
Aret Sana Harfiyen Katılıyorum
Bthnkdgn
10.06.2011 10:35:24
Ben sınavı geçtim sınavdan sonra bıraktım çalısmayı sadece radio dinliyorum
Daha oncede söylemiştim Eger gerekli kitap ve cd arşiviniz varsa burda bir ayda öğrendiğinizi orda bir haftada öğrenirsiniz tabi Türklerle takilmamak sarti ile
Bana gore en iyisi Almanya'da dil egitimi
Cogu profesyonel dil kursu yurtdışı egitimi öneriyor Türkiye'de günlük yasamda kullanılmadığı icin unutuluyor
Sinav kaldırılıp yerine almanyada egitim verilip sinav yapılabilir
Bende A1 kalkacak yetersiz geldigi icin A2 yi sart kosacaklarmıs. sadece duyum dogrumu bilemem
fotoadem52
10.06.2011 14:46:46
Bthnkdgn
aynen katılıyorum ögrendiklerinide insan zaten o ortamda bulunmadıgı için unutuyoo tamam sınavı kaldırmazlar bizde farkındayız ama bi umut

beklip görecegiz sonuçlarını inşAllah kalkar