batan
12.06.2011 18:50:31
sa arkadaslar ben dun almanya ya geldim cocuk uzerinden simdi burda neler yapmam lazim acil yardimci olursaniz yada formda böle bi konu varsa liink atarsaniz sevinirim baktim ama bulamadim yardim edenlere simdiden tskrler
tugce_doerjer
12.06.2011 23:50:53
arkadasım, ılk ısın yabancılar subesınden randevu alıp oturum ıznını cıkarman olcak. oturum ıznın calısma ıznınıde kapsıyor. sonra almancan yeterlı degılse almanca okuluna yazılacaksın. cunku senden B1 sertıfıkasını ıstıycekler.
eger bulabılırsen bır ıs bul.parasına gelırıne bakma. ısını bulkı sıgortan baslasın. hem devletten yardım almadıgın ıcın daha ıyı olur. adresını belırtmen gerekıcek sanırım. esının ustne kaydolcaksın. bunun dısında baska bısey varmı bende bılmıyorum. Allah yar ve yardımcın olsun. ınsAllah kısa surede alısır duzenını kurarsın.
Baybars
12.06.2011 23:56:02
tugce'nin de söyledigi gibi, yabancilar dairesinden hemen randevunu alip, oturum iznine basvur, 3 ayin dolmasini bekleme.. tabiki bir is bulman ve sigortani baslatman da snein hayrina.. ehliyetin ilk 6 ay gecerli, eger alman ehliyetini ucuz'a yapman icinde 6 ay'in var, 6 Ay sonra sifirdan ehliyet aliyormus muamelesi görüp 1.000 € 'nun üzerinde paran gider.. eger süreni gecirmeden yaparsan en fazla 400€ 'ya mal edebilirsin..
Bthnkdgn
12.07.2011 14:44:34
İlk once ikameykaydi yaptiriliyo bugun yaptırdım
Perşembe gunu yabancilar polisine gidicem
Sonra esimin kimligi degistirilicek
Sonra vergi dairesine gidiliyo evlenince daha az vergi veriyosunuz
Sonra diploma denkliği yaptiricam ausbildung yani meslek okulu icin
Yabancilar polisinin verdigi listeden bir kurs seçip başlıyorsa
Esimin sigortasından yararlanmak icin sigortaya gidicez
Turk ehliyetin 6 ay gecerli... 6 Aydan sonra ehliyetin gecersiz... Ama Turk ehliyetini, Alman ehliyetine 2 yil icinde cevirirsen 400€. Yani kendini kasmana gerek yok.. Araba ihtiyacin yoksa ve maddi olarak sikintiya gireceksen, 2 yil icinde yaptirabilirsin..
fotoadem52
14.07.2011 18:19:58
arkadaşlar ben şimdi tr den e sınıfı ehliyet aldım bunu almanyada alman ehliyetine cevittircem peki bana bunun ne gibi kolaylıkları var yani yine sınavamı giriyoruz yoksa sadece paraylamı oluyo sizden istedigim burdan ehliyet alım mı yani ne gibi kolaylıkları var yazarsanız sevinirim şimdiden tşkler