Merhaba arkadaşlar …öncelikle hepinize Başarılar Dilerim…Ben Trabzondan Kadir YILMAZ
ALMANCAX sitesine bana olan katkılarını bir borç bilerek elime az önce geçen sonuç belgemin sevinci ile
28.06.2011 DE GIRDIGIM A1 AILE BIRLESIMI sınavını 85 puanla geçtiğimi sizlere yazmak ve mutluluğumu paylaşmak ısterken girecek arkadaslarada bilgi vermek istedim…
Öncelikle şunu belirtiyim…Çok kurs gezdım 3 alıgına 1 mılyardan aşağıya diyen olmadı..tam karamsarlığa kapılırken Halk eğitim kursuna muracat ettım 2,5 aylık almanca kursu açılacağını ogrendım 70 tl cok sevındım ..fakat bu kurs aıle bırlesımı sınavına yonelık değil daha cok müfredata gore egıtıme yonelıktı …2.5 aylık kursun aksaklıklar nedenı ıle 1.5 ayı haftada 8 saat kurs gordum ufakta olsa almanca mantığını kaptım …daha sonra almancax.com dakı dokümanları butun arkadaşların yazılarını okudum ısıme yarayan yazıları dokuman yaptım..sitedeki cd yi 8 9 tl yte sparıs ettım yardımıda oldu…aylar günler dıger konularda cok yardımı oldu…
Sınava girmeden önce Goethe ANKARA binasının içinde gırıs katında kütüphanede memleketlım TAHİR HOCA VAR yanına gitmenizi şiddetle tavsiye ediyorum mümkünse sınavın soN Gününe bırakmayın …orda size deneme sınavı yapıyor kasetten dinleme mektup yazdırma sınavda kının aynıları işte eksıklerınızı BAKIYOR ONA gore dokumanlar verıyor kendı yazmış olduğu kıtabı var ben son gun gıtmeme rağmen kitabındakı ısaretledıklerı yerlerı otelde goz gezdırdım cok ısıme yaradı..istersenız telefonla arayıp goetheden kıtabını sparis ettirebilirsiniz 15 tl ucretı
Sınavdan şöyle bahsedeyım ve dedıklerımı daha iyi anlamanız ıcın ve daha sonra verdıgım lınktekı ses dosyası ıle pdf yı cekerek sınav ın 1e 1 aynısı fıkır sahıbıolun benım gıbı son güne kadar kartlara varmış gıbı sadece kartlara caslımayın
Assagıdakı lınlker sınavın bıre bır aynısıdır Goethe enstusunun sıtesıdır ..bunları ındırın ve calısın
Start Deutsch 1 Modellsatz
https://www.goethe.de/lrn/pro/sd1/start%20deutsch%201%20modellsatz.pdfhttps://media.goethe.de/lrn/prf/sd1/modellsatz.mp3Start Deutsch Übungssatz 01
https://www.goethe.de/lrn/pro/sd1/start%20deutsch%201%20Übungssatz%2001.pdf
https://media.goethe.de/lrn/prf/sd1/sd1-ueb01.mp3Start Deutsch Übungssatz 02
https://www.goethe.de/lrn/pro/sd1/start%20deutsch%201%20Übungssatz%2002.pdf
https://media.goethe.de/lrn/prf/sd1/sd1-ueb02.mp31.HÖREN Dinleme Bölümü
35 KISIYDIK SINIFTA HOPARLOR VAR KOACAMAN ..ONDAN SESI VERIYORLAR KONUSMAYI DINLIYORSUNUZ 15 soru var bu bolumde 25 puan degerınde …a b c ve Richtig Falsch doğru yanlış seceneklı cevaplardan oluşuyor ..
Örnek :[sınavda çıkan )şıklarda balık salata patates var a b c olarak
Konuşmada …bayan garsonla menüde ne var dıyor garson salata balık patates var dıyor bayan balık sevmem dıyor garson ozaman sıze şefın salatından getırıyıom gıyor kadın tama dıyor
Sımdı orda fisch i duyan sazan gıbı atlıyor tabı ne dedıgını bılmeden yada pesıne salatayı duyan dıyorkı o mu bumu kelımeler sasırtmak ıcın birden cok kullanılıyor
bunu bol dınleme yaparak gelıstırmenız lazım goethenın sıtesınde calısma pdf dokumanı ve ses dosyası mevcut sıze tavsıyem onları yacızıdan cıktı alın pc ye bakarak çalışmayın kıtapcıgın sonunda konuşmaları yazı olarakda vermısler anlamadığınız yerı ordan bakabılırsınız
doğru yanlış kısmıda aynı kasette dınlenılene gore yazana doğrudur veya yanlıştır dıye cevap verıyorsunuz 25 puanda 18.26 almısım..
2. Lesen bölümü
Bu bölüm okuduğunu anlama bölümü
Örnek : (sınavda cıkmıs )ARKADASINIZa kıralık ev lazım aşşagıda 2 farkı kutucuk verıyor ve ıcınde bilgiler oluyor …birinde diyelim ev satılır araba satılır ıs yerı satılır falan yazıyor dıgerınde ıse
Uygun fıyata evler kıralık evler falan yazıyo tabıkı secenegımız bu olacak aslında kolay burda onenmlı olan zaten okuduğunu anlamak bır anlam cıkarabılmek 25 puanlık bu bolumden 16.60 almısım
3.schreiben yazı bolumu
Bu bolum 2 kısımdan oluşuyor
1.kısım yukarda birini tanıtıyor …Ahmet 11.11.2000. doğumlu trabzonda yasıyor.. almanca ıngılızce bılıyor 3 kardesı var falan fılan assagıdada abloda adı soyadı d tarıhı falan yazıyo bos yerler var onları tamalıyorsunuz mesela sprechen yerı bos Familienname, Vorname yerı bos bunun gıbı 5 bosluk dolduruyorsunuz
2. kısmı ıste tabibi meşhur mektup bolumu cok korkmuştum fakat ıyı gectı
Sınavda çıkan arkadasınız alinin d. Günü var ..evinde bir kutlama yapacak sızıde cagrıyor
1.teşekkur et .özür dile
2.neden gec kalacağını soyle
3.partinin ne zaman başlıyacagını sor
Bu mektubu belırlı kurallara gore yazmanız gerek o kadar ayrıntısına gıremıyecegım fakat su ipuyclarını verıyım
Mektuba başlamadan sag uste tarıhı atın
Hitap(Mektubun Başı)
1.ARKADAşSA (Freund)
Erkek : Lieber Hasan, (Sadece ismi yazılır)
Bayan : Liebe Ayşe, (Sadece ismi yazılır)
2.RESMİ (İsim Yoksa)
Sehr geehrte Damen und Herren,
VEDA (Mektubun sonunda)
1.ARKADAşSA (Freund)
Liebe Grüße
(Mektubu Yazanın Adı)
3.RESMİ (İsim Yoksa)
Mit Freundlichen Grüßen
(Mektubu Yazanın Adı Soyadı)
24.90 puanla gecmısım
Ve son bölüm
Sprechen buda 2 bolum kendınızı tanıtma ve kart çekme bölümü
Kendını tanıtmada : isim yaş ülke şehır konuştuğunuz dıller iş ve hobinie degineceksınız
Kart çekme bölümü 3 kart cektım 1 soru bir rica bir yasaklı kart
Bu bölüm içinde almancax sıtesınde arkadaşlarımızın paylaştığı kart orneklerı cok ısıme yaradı
şimdi bir konu var once risen :seyahat thema yanı konu bu kartı cekıyorsunuz araba resmı cıktı
Seyahat konusunda HABEN SİE EİNE AUTO DIYEMEZSINIZ KONULA ALAKASI OLMAZ ONDAN TATLİLE ARABAYLAMI GİDECEKSİN DERSİN… Haben Sie ein auto olmaz temaya uygun deil
KONUMALARI HAST DU ..BİST DU GİBİ SENLİ BENLİ SAMİMİ KONUSMA YAPMIYACAKSINIZ haben sie ..sind sie gibi kibar kalıpta cümle kuracaksınız
Ricalı kartlarda Bana 1 parca kek getirirmisin dedim
Arkadaşıma cep telefonu resmı cıktı telefon numaranı veya telefonunu bana verırmısın
Yasaklı bolumde sıgara ıcmek yasak yüzmek yasak cıktı
birde yazmayı unuttum bana trabzon ankara arası kac km dıye sordu bıde soyadını hecele dedı kız arkadasa kocasının adının sordu hecele dedı son olarak sunu belırteyım yanınnıza bır sey almayıon dıyor ben otlede bıraktım her seyımı ama yanınınzda getırecegınızı getırın sınav salonundda anahtarlı dopalplara koyduracaklar yazılı bolum bıttıkten sonra ordan calısma notlarınızı alın konusma ıcın odalara gırmeyı beklerkejn bakma sansınız olur ...Allah yardımcınıx olsun