ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Babam alman vatandaşı..

Sayfa: [ 1 ]

batuu 22.07.2011 03:19:34

Merhaba
Arkadaşlar 1996 yılında almanyada doğdum ve 2003 yılında annem ve babam boşandığı için annemle birlikte türkiyeye geldm..Babam türktü ama alman vatandaşı oldu..babam alman vatandaşı olduğu için acaba beni yanına alabilir mi?? (velayetim annemde) okuluda almanyada okumak istiyorum..yardımcı olursanız sevinirm..

netalmanca 23.07.2011 00:15:52

Merhaba,

babanız isterse, anneniz razı olursa alabilir ama uzun bir liste hazırlamanız gerek. Muvafakatname, velayetname vesaire vesaire vesaire.

Baybars 23.07.2011 01:51:13

Alıntı yapılan: batuu - Temmuz 22, 2011, 03:19:34 ÖÖ
Merhaba
Arkadaşlar 1996 yılında Almanya'da doğdum ve 2003 yılında annem ve babam boşandığı için annemle birlikte Türkiyeye geldm..Babam türktü ama alman vatandaşı oldu..babam alman vatandaşı olduğu için acaba beni yanına alabilir mi?? (velayetim annemde) okuluda Almanya'da okumak istiyorum..yardımcı olursanız sevinirm..

- eger 18 yasini doldurmadiysan, ki duruma göre doldurmamissin, baban seni direk yanina alabilir. yasasi vardi onun simdi numarais aklima gelmiyor niyetin ciddiyse onuda buluruz... ama birgün bile kaybedecek vaktin yok, baban yabancilar dairesine gidip türkiyedeki 18 yasini altindaki cocugumu buraya getirmek istiyorum diyecek, belki ayir bir davetiye bile cikarabilirler.. ama dedimya senin hic vakit kaybetmemen lazim..

Sayfa: [ 1 ]