tugce_doerjer
19.08.2011 19:54:30
bugun ehlıyet ıcın esım arkadasını aradı kadın dıreksıyon hocası.. turkıyeden alınan ehlıyetın 6 ay gecerlı oldugunu soyledı. soyle bır tavsıyede bulundu: zaten 6 ayda bır turkıyeye gıdıyorsan hıc burdan ehlıyet alma turk ehlıyetını kullan sonucta turk ehlıyetını pasaportunla gosterıyorsun son gırıs tarıhın 6 ayı gecmedımı sorun olmaz dedı. yanı ben sımdı turkıyeden ehlıyet alsam her 6 ayda bırde zaten turkıyeye gıdıcem o zaman almanyadan ehlıyetımı onaylatmama gerek yok oylemı ? bana bıraz sacma geldı bılgısı olan varmı? bu arada turkıyede ehlıyet butun masraflarla 950 lıraya cıkıyor. burda sıfırdan ehlıyet almak 1300 ıle 1500 € arasında degısıyormus.
fuk_18
19.08.2011 21:25:45
evet 6 ay gecerli dogru onaylatmanada gerek yok ve tugce bence sacma bir fikir sen her 6 ayda bir turkiyeye gitceginin garantisini verebilirmisin. bence hic ugrasma turkiyeden ehliyet almakla burdan al bikere al heryerde geciyor nasilsa turkce olarak ders verenler var onlardan alirsin en fazla 2000 euro cikar buda burda normla fiyat yani gercekten turkiyeden alipda ugrasma yaninda birde pasaportmu gezdirceksin devamli dusun yani
tugce_doerjer
19.08.2011 23:18:45
sureklı gıdıp gelıcem turkıyeye orası ayrı. bılmıyorum napıcam dedıgın dogru 1 kere burdan al her yerde kullan. bende sasırdım acıkcası. bakalım zaten ehlıyete basvurmak ıcın 6 ay burda yasıyor olmam lazım. daha buraya gelelı 3 ay oldu sanırım.
fuk_18
19.08.2011 23:20:27
kim dedi onu sana 6 ay orda yasaman gerektigni
Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ağustos 19, 2011, 11:18:45 ÖS
sureklı gıdıp gelıcem turkıyeye orası ayrı. bılmıyorum napıcam dedıgın dogru 1 kere burdan al her yerde kullan. bende sasırdım acıkcası. bakalım zaten ehlıyete basvurmak ıcın 6 ay burda yasıyor olmam lazım. daha buraya gelelı 3 ay oldu sanırım.
tugce_doerjer
19.08.2011 23:22:00
ehlıyet ıcın aradıgımızda 6 aylık ıkametgahımın olmasıgerektıgını soyledıler.dogrumu bılmıyorum.
fuk_18
19.08.2011 23:25:00
ya tugce bende bilmiyorum suan ne odlugnu benim ehliyetim var onu degistircemde once vize oturmu falan halletik ikamtgah vizemi uzattim sigorta isini halletim ehliyete gecmedim ama p.tesi sorcam bende bakayim varmi oyle birsey
Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ağustos 19, 2011, 11:22:00 ÖS
ehlıyet ıcın aradıgımızda 6 aylık ıkametgahımın olmasıgerektıgını soyledıler.dogrumu bılmıyorum.
tugce_doerjer
19.08.2011 23:38:14
bı bak bakalım ne dıycekler belkıde burada ehlıyet ıcın kurallar farklıdır ne bıleyım sasırdım artık bı yerın kuralları obur yere uymuyo ne bıcım ıs anlamadm
fuk_18
19.08.2011 23:44:55
tmm bakcam yarin kapali sanirim p.tesi kesin sorcam ama bakalim birde sen ilk ne kadar vize aldin ne kadar verdi yani
BARTTT
20.08.2011 04:08:17
fuk_18 merhaba
Almanyadaki oturmunu almışsın hayırlısı olsun.Ülkeye girdikten sonra bir kere uzatma hakkın var.Ülkeye ilk girdiğin tarihten itibaren 6 ay geçerli ehliyetin.
Bu süre dolmasına yakın Burgeamte gidip ben ülkede kalmaya devam edicem diyen bir dilekçe yazıyorsun.Bu dilekçe karşılığında sana vercekleri belge ile toplam 1 yıl araç kullanabiliyorsun.
Türkiye ehliyeti olanların zorunlu hiç bir derse girme mecburiyeti yok.Eğer bunlara katılıcam dersen 2000 eıro çıkar cebinden.
Flash dısc al.Ordan sorulara çalış.Burdaki sınav Türkiyedekine oranla çok değişik.Yazılı sınavda karşına söyle bir soru çıktı;
Uyuşturucu kullanan bir sürücü?
a)Refleslerini yitirir
b)Görüş becerisini kaybeder
c)Denge bozukluğu olur
Bu soruda her üç şık doğru olduğu için ;üç şıkkı birden işaretlemen gerekiyor.Sadece iki şık işaretlersen yalnış sayılıyor.
fuk_18
20.08.2011 15:06:22
bartt eyw sagollasin bilgin icin sende suan almanyadamisn ve burdaki kurallari nerdeyse hemen hemen ogrendim gibi 2 3 yildir he arastirma icindeydim almanya hakkinda esimde 2009 da aldi ehliyetini alman vatandasi almanyadan ondan ogrendim elinde cep bilgisayariyla sorulara calisiyordu almanca tabi cevirip bana soruyordu yani kursda yazilida cikan sorular hakkinda ve soru bicimlerini biliyorum sagollasin bilgin icin ben sadece sunu merak ettim tugceye demisler
6 ay almanyada kalmadan ehliyet alamazsin demisler bunun asli varmi yokmu merak ediyorum..kapali soramadimda kurslara
BARTTT
21.08.2011 04:28:10
Fuk_18
Berlin'de yaşıyorum.Altı ay mecburi kalıpta daha sonra ehliyet yapıcan diye bir kural yok.Kursa anmeldung yaptır.Ücretsiz olanıda var para istiyenide var.Ben ücret ödemeden anmeldung yaptırmıştım.Kursa gidip sağlık dersi+göz testi+flash dısc=50 euro ödedim.
Bazı yerler var ne tutturursa mutim yazdığı gibi.Çok araştırıp fiyatları biliyormuş gibi yapacaksın ozaman yumuşuyorlar.Dünyanın artık küçük olduğunu internetin olduğunu biliyorlar.Artık kimse kimseyi kazıklayamıyor.Bunun farkındalar.Çatır çatır pazarlığını yap.
tugce_doerjer
21.08.2011 17:54:19
demek kı ehlıyet ıcınde eyaletler arasında fark var. benım 6 ay beklemem ve ıkametgahımın olması gerekıyor

kurstan aldıgım bıldı bu sekılde....
fuk_18
21.08.2011 18:02:06
tugce baska kursa sorsan bi sanmiyorum oyle birsey olcagini yaa
tugce_doerjer
21.08.2011 21:10:17
arkadasım kursa sorduk ayrıca kursda calısan ogretmenede sorduk. kadın bana ozel dıreksıyon dersı verebılecegını ama sınava gırmek ıcın 6 ay burda ıkametgahım olması gerektıgını soyledı.
fuk_18
21.08.2011 22:22:41
anladim eyalet farki galiba tugce ne yapacaksin beklicen madem...