ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: karayoluyla yunanistan schengen vizeyle almanyaya

Sayfa: [ 1 ]

ghost1402 08.08.2011 16:06:00

sevgili arkadaslar
yeni uye oldum  ama uzun zamandır forumun sıkı takıpcısıyım burdakı arkadasların sıkıntılarını mutluluklarını okudukca ınanın onlar kadar bende mutlu oluyorum
ınsAllah Allah herkesin gonlune gore verır.

bır konuda bılgı almak ıstıyorum
konu sudur:  gecen hafta ısyerımızın fuarı nedeni ile yunanistandan  gecen hafta schengen  vizesi aldık
ama fuar ıptal edıldı.
ve biz ısyerı olarak bayram sonrasına kadar tatıle gırdık.
bu esnada almanyadakı arkadasım bana bu sene gelemıyoruz sen gel dedi. zaten tatılde oldugumuz ıcın bende gıtmeye nıyetlendım.
bır kac turizm sırketınden bılgı almak ıcın konuyu actıgımda yunan vızesıyle almanyay gırıste zorluk cıkar dedıler.
en guzelı kara yoluyla gıtmemı soyledıler.
bende ulusoy sırketıne telefonla bas vurdum  stuttgard gıttıklerını. ama yunan vızesının avusturyada sorun cıkaracagını  ıtalya avusturya vızesıyle sorunsuz olacagını soyledı ordakı arkadas. bır daha aradıgımda farklı bırı cıktı  oda sorun olmaz yeterkı schengen olsun dedı  ve kafam karıstı. turizm sırketı  bırde bana vızeyı bas vuruken ucak bıletı gosterdıysen ucakla gıtmen gerekır dedı. bu bılgı kırlılıgınde kafam cok karıstı.
sızden rıcam  ben elımdekı yunanıstan schengen ıle ucakla gıdersem sorun cıkarırlarmı ? ve karayoluyla almanyaya yunan vızesıyle gıtmek ıcın avusturya kapısında nasıl sorunla karsılasırım?
kısaca elımde yunan schengen vızesı var ve ben almanyaya gıtmek ıstıyorum nasıl bır yol ızlemem lazım
ılgınız ıcın sımdıdıden tesekkurler.

EL-TURCO 08.08.2011 16:41:50

1-sana verilen vizenin en üstünde ne yaziyor?Schengener Staaten?(öyleyse tüm schengen ülkeleri icin gecerlidir)
2-vize türün ne? c-d ??? ve ne kadar süreli?
3-ulusoy firmasi karayoluyla yunan ordan gemiyle italya sonra karayoluyla almanyaya gider.frankfurt-stuttgart-ulm sehirlerine kadar gelir!tek gümrük yani pasaport kontrolü yunana girerken var.diger ülkelerde sinir diye birsy olmadigi icin pasaport kontrolü yok!
4-en dogru yaniti size alman konsoloslugu verecektir.acin telefonu sorun. ucak veya karayolu neyle giris yaptigin önemli degildir.vizen ya vardir ya yoktur.!bence bir sakincasi yok giris yapabilmen lazim.ama kendiom denemedigim icin emin de degilim :(

EL-TURCO 08.08.2011 16:53:26

biraz arastirdim ve söyle birsey buldum...
ilk giris vise alindigi sengen ülkesine yapilir ondan sonra ise sengen ülkelri arasinda seyahat serbesttir diyor.bir hukuk sitesinde vizeyle ilgili.
bence alman konsoloslugunu ara kesin bilgi al.bosa masraf ve eziyet cekmemis olursun.sorun yoksa zaten ucakla direk almanyaya yok olmazsa önce yunana sonra ucakla almanyaya ucarsin.

Sayfa: [ 1 ]