ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Türk vatandaslarina özel Yasa ve Oturum..!

Sayfa: [ 1 ]

Baybars 30.08.2011 01:33:02

- Arkadaslar bu konuda size Türkiye ile Avrupa arasindaki 1969 yilinda yapilan ve 1980 yilinda da tekrar yenilenen bir yasadan bahsedicem, yasanin almancasini daha sonrada kisaca türkce tercümesini yazicam.. bu konuda sorusu olan arkadaslarin, bilmek istediklerini buradan cevaplamaya calisirim.. tabi bu konuyu internette yeterince bulursunuz, birde ben bu forumda bu konuyu islemek istedim..

- Yasanin özeti su Almanyaya yasal olarak bir sekilde gelmis, ( ki bu konu özellikle ögrencileri cok ilgilendirir) ve yasal yollardan Almanya'da 1 sene kalmis bu süre zarfinda ayni is yerinde 1 sene boyunca, haftada en az 10 veya daha üstü saatle calismis ve aylik ortalama 320€ civarinda maas almis TÜRK VATANDASlari'nin Almanya'da temelli olarak kalma haklari vardir.. Bu konuda cikmis, almanya ve avrupa adalet divaninda da verilmis mahkeme kararlari vardir..konu fazla uzun olmasin diye onlari yazmiyorum.. özel olarak isteyen arkadas olursa onlarida bulur konunun icinde ilerleyen sayfalarda eklerim..

Beschluß Nr. 1/80 des Assoziationsrats EWG/Türkei über die Entwicklung der Assoziation vom 19. September 1980

Artikel 6

(1)Vorbehaltlich der Bestimmungen in Artikel 7 über den freien Zugang der Familienangehörigen zur Beschäftigung hat der türkische Arbeitnehmer, der dem regulären Arbeitsmarkt eines Mitgliedstaats angehört, in diesem Mitgliedstaat

- nach einem Jahr ordnungsgemäßer Beschäftigung Anspruch auf Erneuerung seiner Arbeitserlaubnis bei dem gleichen Arbeitgeber, wenn er über einen Arbeitsplatz verfügt;

- nach drei Jahren ordnungsgemäßer Beschäftigung - vorbehaltlich des den Arbeitnehmern aus den Mitgliedstaaten der Gemeinschaft einzuräumenden Vorrangs - das Recht, sich für den gleichen Beruf bei einem Arbeitgeber seiner Wahl auf ein unter normalen Bedingungen unterbreitetes und bei den Arbeitsämtern dieses Mitgliedstaats eingetragenes anderes Stellenangebot zu bewerben;

- nach vier Jahren ordnungsgemäßer Beschäftigung freien Zugang zu jeder von ihm gewählten Beschäftigung im Lohn- oder Gehaltsverhältnis.

türkcesini kisaltarak yazicam, daha anlasilir olmasi icin;

19 Eylül 1980 yilinda Türkiye ile Avrupa birligi arasinda iliskileri gelistirmek icin alinan Kararlar

Madde 6

+ Avrupa birligi üye ülkelerinde calisan türk vatandaslari;

- 1 yıl yasal olarak çalıştıktan sonra, aynı iş yeri için çalışma izninin yenilenmesi için bas vuru yapma hakkina sahiptir;

- 3 yıl yasal olarak calistiktan sonra, avrupa birligi vatandaslarinin hakki sakli olmak sartiyla, ayni iste ama baska bir is yerinde calisma hakkina sahiptir

- 4 yil yasal olarak calistiktan sonra istediig is yerinde ve istedigi iste calisma hakkina sahiptir

Yasanin en önemli ayintilari, 1 sene yasal olarak calistiktan sonra, ayni is yerinde ve ayni iste calismak üzere vizenizi isci olarak alabirlisiniz, 3. seneden sonra is yerinizi degistirebilme hakkiniz var. 4. sennin sonunda istediginiz is, istedingiz is yerinde calisma hakkiniz var..  bu yasanin önemi su; diyelim gecici vizeniz var, ögrenci vizesi gibi.. bunu rahatlikla bu yasa sayesinde isci vizesine cevirebiliyorsunuz, konuyuda fazla uzatmak istemedim.. basta ta yazdigim gibi sorular olursa yanitlama calisirim.. ayni zamanda konuyu imza kismima da ekleyecegim !!!

Bthnkdgn 31.08.2011 18:06:40

Almanyada Yabancilar icin Yasalar Hikaye. Cok konusuldu bu yasa ama uygulama Varmi Yok. Normalde Vize uygulamasida yasal degil ama catir catir vize aldiriyolar bile. birakin vizesiz girmeyi vize ile bile bu kadar dert cikiyo.  Almanya Yabancilari kullanip ekonomisini güclu yapti. simdi kendi vatandaslarina is bulamiyolar bu yuzden artik yabancilara ihtiyac yok.  Almanyanin yüzde 85 i alman bir yasa ile kaldirirlar herseyi.

Baybars 01.09.2011 00:05:20

Alıntı yapılan: Bthnkdgn - Ağustos 31, 2011, 06:06:40 ÖS
Almanya'da Yabancilar icin Yasalar Hikaye. Cok konusuldu bu yasa ama uygulama Varmi Yok. Normalde Vize uygulamasida yasal degil ama catir catir vize aldiriyolar bile. birakin vizesiz girmeyi vize ile bile bu kadar dert cikiyo.  Almanya Yabancilari kullanip ekonomisini güclu yapti. simdi kendi vatandaslarina is bulamiyolar bu yuzden artik yabancilara ihtiyac yok.  Almanya'nın yüzde 85 i alman bir yasa ile kaldirirlar herseyi.

bahsettigin seyleri biliyorum, ama bu yasanin onlarla alakasi yok, bu sekilde vizesini alanlari bizzat taniyorum..

Baybars 25.09.2011 16:25:30

- bu arada bu konuda en son Avrupa adalet divaninda cikmis ve haklarini almis Ezgi Payir, Burhan Akyuz ve Birol Ozturk isimli kisilerin mahkeme kararirinn link'ini de buraya ekliyorum.. isteyen arkadaslar linkide incelesinler.. bir mahkeme kararida oldugundan, bu hak tamamen yasal ve rahatlikla sartlar yerine geldiginde oturumunuzu alirsiniz.. daha öncede yazdigim gibi. bu yasa nedeniyle almanyada oturm alan kisileri bizzat taniyorum.. birkacinada bu sekilde basvurmalarini kendim tavsiye etmistim..

iste link:

https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:62006J0294:DE:NOT

fuk_18 19.10.2012 00:52:10

güncel

Reyya 05.11.2013 11:05:53

""- Yasanin özeti su Almanyaya yasal olarak bir sekilde gelmis, ( ki bu konu özellikle ögrencileri cok ilgilendirir) ve yasal yollardan Almanya'da 1 sene kalmis bu süre zarfinda ayni is yerinde 1 sene boyunca, haftada en az 10 veya daha üstü saatle calismis ve aylik ortalama 320€ civarinda maas almis TÜRK VATANDASlari'nin Almanya'da temelli olarak kalma haklari vardir.. Bu konuda cikmis, almanya ve avrupa adalet divaninda da verilmis mahkeme kararlari vardir..konu fazla uzun olmasin diye onlari yazmiyorum.. özel olarak isteyen arkadas olursa onlarida bulur konunun icinde ilerleyen sayfalarda eklerim..""

baybars bey bu konu ile ilgili almanya-avrupa adalet divanında verilmiş mahkeme kararları var demişsiniz. acaba bu kararı ekleyebilirmisiniz. bildiğim kadarıyle  Ausländeramt ın Almanya'da kalabilmek için , kişiden istediği standart maaş en az 900 euroluk volltime  bir iş. benmi yanılıyorum acaba?

Baybars 05.11.2013 12:48:14

Alıntı yapılan: Reyya - Kasım 05, 2013, 11:05:53 ÖÖ
""- Yasanin özeti su Almanyaya yasal olarak bir sekilde gelmis, ( ki bu konu özellikle ögrencileri cok ilgilendirir) ve yasal yollardan Almanya'da 1 sene kalmis bu süre zarfinda ayni is yerinde 1 sene boyunca, haftada en az 10 veya daha üstü saatle calismis ve aylik ortalama 320€ civarinda maas almis TÜRK VATANDASlari'nin Almanya'da temelli olarak kalma haklari vardir.. Bu konuda cikmis, almanya ve avrupa adalet divaninda da verilmis mahkeme kararlari vardir..konu fazla uzun olmasin diye onlari yazmiyorum.. özel olarak isteyen arkadas olursa onlarida bulur konunun icinde ilerleyen sayfalarda eklerim..""

baybars bey bu konu ile ilgili almanya-avrupa adalet divanında verilmiş mahkeme kararları var demişsiniz. acaba bu kararı ekleyebilirmisiniz. bildiğim kadarıyle  Ausländeramt ın Almanya'da kalabilmek için , kişiden istediği standart maaş en az 900 euroluk volltime  bir iş. benmi yanılıyorum acaba?

iste bu konuda en bilindik mahkeme karari KAZIM KUS 1981 senesinde bir alman vatandasi ile evleniyor 1983 te bosaniyor.. bu nedenle yabancilar dairesi Türkiyeye göndermek istiyor, oda bu yasaya dayanarak hakkini aliyor mahkeme kararinin linkini ekliyorum

https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:61991J0237:DE:HTML

buda Kararin en son cümlesi ;

3) Ein türkischer Arbeitnehmer, der die Voraussetzungen des Artikels 6 Absatz 1 erster oder dritter Gedankenstrich des Beschlusses Nr. 1/80 erfuellt, kann sich unmittelbar auf diese Bestimmungen berufen, um ausser der Verlängerung seiner Arbeitserlaubsnis die Verlängerung seiner Aufenthaltserlaubnis zu erreichen.

Reyya 05.11.2013 21:06:37

bu karar verilmiş  ama , iş izni ve oturum izni uzatılan işçinin aldığı maaşında  önemli olması lazım öyle değilmi?

yararlı bir bilgi en azından kanunlar hakkında bilgi sahibi olmamız açısından.       ayrıca ,    danke schön wieder  für alles  :)

Baybars 05.11.2013 23:49:28

Alıntı yapılan: Reyya - Kasım 05, 2013, 09:06:37 ÖS
bu karar verilmiş  ama , iş izni ve oturum izni uzatılan işçinin aldığı maaşında  önemli olması lazım öyle değilmi?

yararlı bir bilgi en azından kanunlar hakkında bilgi sahibi olmamız açısından.       ayrıca ,    danke schön wieder  für alles  :)

maas ve calisma saati konunun ilk kisminda yazdigim gibi..

Sayfa: [ 1 ]