ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Hamburga Gelenler Hamburg Hakkinda Bilgiler.

Sayfa: [ 1 ]

Bthnkdgn 15.09.2011 18:47:16

2 Aydir Hamburgdayim bütün islemlerimi bitirdim. calisma iznimi aldim kursuma basladim. sehri iyice tanima firsati oldu. aklima gelenleri yazicam gelicek arkadaslara ön bilgi olsun

1. Geldiginizde yaz mevsimindeyiz tisort götureyim gibi bir hata yapmayin suan havalar cok kotu  bol kazak ve mont getirmeyi unutmayin sicak günlerde oluyor ama ayda bir yada iki kere oda genelde 23 derecenin üstüne pek cikmiyo

2. ilk yapacaginiz is anmeldungdur. yalniz burda genelde devlet dairelerinde cok sira olur özellikle altona ya gidicekseniz sabah erken gidin.  anmeldung  ikametgahdir.  kayit yaptirmaya giderken  ev kontrati ve pasaport ve kayit ücreti 10 euro

3. Anmeldung yaptirdiniz Saglik Sigortaniz yokmu Hemen esinizin Bagli oldugu sigortaya mektup yaziyorsunuz onlar size form gönderiyolar ve formu doldurup gonderdikten sonra size sigorta kartini gönderiyolar sigorta cok önemli yabancilar polisi kesin soruyor.

4. Sigortanizida yaptirdiniz sonraki isiniz Yabancilar polisi  yine cok yogun burda sabah erken gidiyorsunuz sira aliyorsunuz  danismadaki görevliler size cok yogun gidin sonra gelin diyebilir ama hic birakmayin sonrasina bir sonraki gün tekrar gidin bu kez sira numarasi alabilirsiniz. ben 3.defada oturum alabildim.  simdi yabancilar polisine giderken aldiginizi anmeldungu goturuyorsunuz pasaportunuz ve 1 adet biyometrik fotograf. sonra kayit yapiliyor size bazi kagitlar veriliyor sonra kurs listesi vs vs kursa gitmeniz soyleniyor

5. oturum aldiniz  ve calisma izini tabi kisa süreli ben 18 aylik aldim sonra kurs listesinden kurs seciyorsunuz ben Kom diye bir kurs merkezine gidiyorum. almanca kurslari toplam 645 saattir B1 e kadar
saat basi 1 euro ücreti vardir fakat eger esiniz calismiyor yada sosyal yardim aliyorsaniz o zaman ücretsiz. diger kurslarin programlarini bilmiyorum fakat bizim kursta sabah 10 ögleden sonra 3 e kadar günde 5 saat kursa girmeden bi test yapiliyor seviye testi eger seviyeniz iyi ise oona gore baska modulden basliyabiliyorsunuz ben A1 modulunun 2.den basladim Her Seviye 200 Saat Örnegin A1 200 A2 200 B1 200
kurs sonunda 45 saat uyum dersi aliyorsunuz ve sinava giriyosunuz sonrada dil dersinden Eger A2 sertifikasini alirsaniz kurs sonundan B1 i gecemeyip o zaman 300 saat daha katilma hakkiniz oluyor

6.  Ikametgah yabancilar polisi kurs dedik Simdi sira Issizlik kurumua Arbeitzamta kayit olmada  Pasaportunuz anmeldung diplomalariniz hepsini götürün. kayit yapilicak eger B1 sertifikanizi almamis iseniz kayitinizi yapiyoruz fakat is arama durumunuzu passiv yapiyoruz diyeceklerdir. kursu bitirdikten sonra sizinle ilgilenen bir gorevli görevlendiriliyor size danismanlik hizmeti veriyor her konuda ausbildung u da sordum dil kursundan sonra bakilicak denildi.

7. Herseyi yaptik baska ayrinti olarakta eger esiniz bayan ise o zaman esinizin kimliginin degismesi gerekiyor onun icinde ilk önce rathausa gidiyorsunuz  yalniz siz almanca bilmediginiz icin  almanca ve türkce bilen bir kisiye ihtiyac oluyor esiniz haricinde size tercümanlik icin. neyse bir kac islemden sonra görevli size bir kagit veriyor 28 euro karsiliginda :) sonra o kagitla Anmeldung aldiginiz yere yani nufus dairesine gidiyor orda 60 euro vererek alabiliyorsunuz yeni kimliginizi

8. evlendiniz ama vergi durumunuzu degistirmediniz o zaman adini unuttum simdi buranin vergi dairesine mektup yazin yada arayin telefon numaralari internetten kolaylikla bulunabiliniyor. vergi sinifinizi degistirerek maasinizdan kesilen kesintiyi azaltarak daha yüksek maas alma sansiniz olur

Hamburgun Avantajlari

Sakin ve Trafik Yok

Ulasim Cok Kolay HaftaSonlari 24 Saat Otobus ve metro var.

Binalar Süper Ver biri özel olarak tasarlanmis gibi

Insanlar Kurallara cok saygili kimse kimseye karismiyor

Sanatsal etkinlik cok fazla  tiyatrolar müzeler

Reeperbahn : clüpler Diskolar Barlar Hertürlü  Eglence Mekanlari Gece Hayatinin Avrupadaki 2. Merkezi

Dezavantajlari

Hava Berbat 1 Saat cok sicak bir saat cok soguk oluyor
ama genelde soguktur montunuz ve kazaginiz üzerinizde olur kisin cok sogukmus zaten gecen yil cok tv de cikti avrupanin sogugu fazla anlatmaya gerek yok

Insanlari havadan midir nedir biraz soguk. Bireysel hayat var. Kültürel yardimlasma cok az ve nadir. zaten bireyler arasinda yardimlasma olmamasini devletin sosyal destegi ile kapatmislar.  kaldirimda ölseniz kimse yardim etmez polisi arar sadece

Eger Reeperbahn civarinda takilmam ben diyorsaniz gidicek pek yer yok   istanbul yada türkiyenin diger sehirleri gibi. özellikle burda büyük alisveris merkezi pek nadir onlarda istanbuldakilere göre cok kucukler

Haftasonlari hayat durur özellikle pazar cogu yer kapalidir sadece marketler aciktir

Bazi bolgelerde Yabanci cok var ve kültür farki olsun yada egitimsizlikten rahatsiz edici olabiliyorlar

wilhemsburgda romen vatandasi coktur genelde de türkiyedeki gibi kültürlerini devam ettirirler. geceleri bagirmalar yerlere cöp atmalar  istanbula göre yerler cok pis hangi almana sorsam yabancilar yüzünden diyolar :)

Is bulmak zor degil ama Diliniz ve iyi mesleginiz var ise eger dil ögrenmeden calisicam derseniz Temizlik isleri marketlerde tasima isleri gibi islerde calisirsinizki son zamanlarda asiri romen ve bulgar göcünden dolayi maaslarda düsme yasandigi söyleniyor.  750 euroya calisan romenler bulgarlar var bu 750 euro cok demeyin burda 65 metrekare ev kirasi 750 euro :) onlar bir evde 10 kisi yasadiklari icin sorun olmuyor

Hayat cok pahali Cok cok pahali özellikle giyim gelirken bolbol elbise alin hatta ya kilo asarsa kilosu 5 euro ucak kargosunun demeyin alin türkiyedeki 20 tl lik pantolon burda 25 euro civari.

Burda Ucuz olan seyler Araba Icki Muz ve Bazi Mevye Sebze ve yiyecektir digerleri cok cok pahali. elektronik esyada türkiye ile pek fark yok  700 tl alicaginiz sey türkiyede 800 eurodur.

simdilik aklima gelenler bunlar sorunlariniz ve sorulariniz olursa yardim icin daima Hazir kitayim :)

Mit Freundlichen Grüssen :)

schwarzweiß 18.09.2011 14:06:15

Merhaba, bilgiler için teşekkürler.. Peki hangi kursa gidiosun? Ben de gelmeyi düşünüyorum bu aralar.. Kursa gidicem.. çok pahalı olmayan, iyi bir dil okulu tavsiye edebilir misin?

fuk_18 18.09.2011 14:33:19

aile birlesimi ile geliyorsan zaten merak etme 645 saat ders goruyorsun hafdada 5 saat 5 gün saati 1 euro ama esin issizlik maasi aliyorsa hic bir ucret odemeden hatta yol parani bile devlet karsiliyarak gidiyorsun kursa sen gel gerisi kolay ...

Alıntı yapılan: schwarzweiß - Eylül 18, 2011, 02:06:15 ÖS
Merhaba, bilgiler için teşekkürler.. Peki hangi kursa gidiosun? Ben de gelmeyi düşünüyorum bu aralar.. Kursa gidicem.. çok pahalı olmayan, iyi bir dil okulu tavsiye edebilir misin?

Bthnkdgn 18.09.2011 21:14:03

Alıntı yapılan: schwarzweiß - Eylül 18, 2011, 02:06:15 ÖS

hamburga geliceksen  burdaki yabancilar dairesinin verdigi listeden evine yakin bir yeri secmen daha iyi cunku burda ulasim cok pahali ayrica ülke genelinde integrasyon kursu ücretleri Sabittir saat ücreti 1 euro ama sosyal yardim alanlara ücretsiz

schwarzweiß 19.09.2011 09:35:41

Bilgiler için teşekkürler.. daha önce bu integrasyon kurslarını duymamıştım.. Peki bu kursların kalitesi nasıl olmaktadır? Kursa katılım nasıl oluşturulmaktadır? Yani sınıflar eğitim seviyesine bakılmaksızın mı oluşturuluyor. Yoksa üni. mezunlarına ayrı bir sınıf, ilkokul mezunlarına ayrı bir sınıf mı açarak ayrıştırıyorlar mı..

19.09.2011 12:38:01

Alıntı yapılan: schwarzweiß - Eylül 19, 2011, 09:35:41 ÖÖ
Bilgiler için teşekkürler.. daha önce bu integrasyon kurslarını duymamıştım.. Peki bu kursların kalitesi nasıl olmaktadır? Kursa katılım nasıl oluşturulmaktadır? Yani sınıflar eğitim seviyesine bakılmaksızın mı oluşturuluyor. Yoksa üni. mezunlarına ayrı bir sınıf, ilkokul mezunlarına ayrı bir sınıf mı açarak ayrıştırıyorlar mı..

:)hayır..üni.mezunları ve ilkokul mezunları diye bir ayrım yok..herkes birarada..her ülkenin insanı var kurslarda. yani eğitim seviyesine bakılmıyor. ama eğitim seviyen yüksekse başarı oranında daha yüksek oluyor..

fuk_18 19.09.2011 14:17:07

ya arkadaslar konu acarken ayrintili bilgi verinde bizde detayli cevap verebilelim sen simdi dil kursu demissin ama neden geliyorsun nasil geliyorsun amacin ne onu solemeden dil kursu ariyorum acaba hangisi ucuz olsun

bu sekilde bilgi alinmaz sen once durmunu acikla aile birlesimi ilemi gelceksin yoksa sadece dil egtimi almak icinmi gelceksin niyetini aciklada ona gore yorum yapalim eger aile birlesimi ile gelmiyorsan sadece dil egtimi almak icin gelceksen yukarida yazilanlari unut...

dil egtimi icin gelceksen o na gore yaz onun detayi baska onu aciklayalim..ve su formlarda para lafi etmeyin yok o cok pahali ucuz olsun ya arkadasim sen türkiyeden almanyaya geliyorsun dil egtimi almak icin veya aile birlesimi icin parayi dusunmuceksin aile birlesimindeki kurslar standart ayni fiyat hepsi toplam vercegin 650 700 euro gibi bu en ucuzu zaten.. eger sadece dil kursu icin gelceksen cimriligi birakman gerekecek...

schwarzweiß 19.09.2011 16:17:34

fuk_18 saol  :) haklısın valla. hiçbişey acıklamadan konuya girdim. aile birleşimi için gidiyorum Hamburg' a ama amacım en az C1 seviyesine kadar cıkmak ve sonrasında yüksek lisans yapmak.. pintilik yapmıorum. eşimin bulduğu kursun aylık ücreti 480 Euro. Az para diil yani.. ve en az 8 ay kurs görmem gerekiyomuş. dolayısıyla 480 * 8 = 3.840 Euro yapıyo.. (kurs veren kurumun adı: world university service) Onun için uygun fiyata bir kurs araştırması yapıodum..

fuk_18 19.09.2011 17:03:34

bak simdi her kurs ayni batununda dedigi gibi entegrasyon kursu saati 1 euro 645 saat ders gorceksin 645 euro ve bu para cok degil inanki hatta bedava ve bu kurs b1 e kadar b1 den sonra devlet karsilamiyor ve ondan sonrakiler cok iyi para c1 sanirim 2300 euro idi batu sormustu bunlari ordan biliyorum ...ve senin üniversite kursuna gitme geregin yok sen once b1 al entegrasyon kursundan... c1 i alirsin esinin kursu ogrenciler icin sanirim almanya ya gelen universite ogrencileri c1 e kadar egtim aldikdan sonra universiteye basliya biliyor bu pahalidir dogru ama snein gitcegin egtegre kurslari bunlar 8 ay 645 euro verceksin sen bi gelde biz sana daha cok yardimci oluruz kurs isi en kolayi merak etme halleicez elbirligiyle senin sorununuda ama tavsiyem burda yazmadan bir kursa gitme cunku vizeni uzattikdan sonra sana kurs listesi verilcek ordan sececeksin ayrintili bilgi veirirz istersen o konudada özelden sana

Alıntı yapılan: schwarzweiß - Eylül 19, 2011, 04:17:34 ÖS
fuk_18 saol  :) haklısın valla. hiçbişey acıklamadan konuya girdim. aile birleşimi için gidiyorum Hamburg' a ama amacım en az C1 seviyesine kadar cıkmak ve sonrasında yüksek lisans yapmak.. pintilik yapmıorum. eşimin bulduğu kursun aylık ücreti 480 Euro. Az para diil yani.. ve en az 8 ay kurs görmem gerekiyomuş. dolayısıyla 480 * 8 = 3.840 Euro yapıyo.. (kurs veren kurumun adı: world university service) Onun için uygun fiyata bir kurs araştırması yapıodum..

19.09.2011 18:23:57

u-fuk gerçekten nekadar iyi niyetli ve yardımseversin.. :) sana tşk ederim. bende senin gibi bildiğim konularda yardımcı olmaya çalışıyorum ama sen daha iyi araştırıyorsun..herkesin adına teşekkür ederim sana..birde eski sayfalarda NAZİRE adında bir arkadaşımızada buradan tşk etmek istiyorum..çok eski konularda var bu arkadaşımız..şimdi yok herhalde :( çünki onun bilgilerinden birhayli faydalandım..

herkese bol şanslar diliyorum :)

Bthnkdgn 19.09.2011 20:20:59

almanyadaki en ucuzu kurs integrasyon kursudur. cok kaliteli degil tabiki  sonucta siniflar kalabalik olabiliyor fakat süresi uzun 600 saatlik B1 kursunda 6 ay icinde sizinde evde yapacaginiz ek calismalarla 6 ayda B1 sertifikasi alinabilir. fakat hic temeli olmayanlar icin zor zaten hamburgda türkce anlatimli kurs bulunucagini sanmiyorum.  bu integrasyon kurslari devlet destekli oldugu icin ucuz oluyor.  ben B2 yi sordugumda 2300 euro dediler cok pahali acikcasi  bana b1 yetmez c1 c2 istiyorum diyen birisi 5000 euroyu gözden cikarmali en az bence. ayrica b1 6 ay süren bir kurstur fakat  ben c2 istiyorum diyosasinz 1.5 yiliiniz kurslarda gecicek demektir :)

normalde dersler 45 saatlik 600 birimdir yani 45 dakika ders 15 dakika mola olarak 600 saate denk gelir.

C2 istiyorsanz 1200 saatinizi kursta gecirmeniz gerekmekte..  buda günde 5 saaat sayarsak 240 güne denk gelir  haftada 5 gün 48 hafta ayda 4 hafta dersek 12 ay yani tam bir yil tabi  bunlarin tatil dönemleri vs vs sayarsak ayrica sinav dönemlerini sonraki bolume gecis dönemlerini asagi yukari 1.5 yil kursta geciyo goethenin  kendi programi böyle ayrintili olarak goethe hamburg sitesinden bakabilirsin. 

A1 seviyesi: Hiç veya az Almanca bilgisi

Bu seviyeyi bitirdikten sonra alisik, gündelik deyimleri ve basit cümleleri anlayabilir ve kullanabilirsiniz. Kendinizi ve baskalarini tanitabilirsiniz, ayni sekilde gündelik hayata dair sorular sorabilir ve cevaplar verebilirsiniz – mesela nereden geldiginiz, nerde oturdugunuz, hangi insanlari tanidiginiz veya nelere sahip oldugunuz hakkinda. Onun disinda kendinizi basit bir sekilde ifade edebilecek haldesiniz, eger karsinizdaki kisiler yavas ve anlasilir sekilde konusuyorsa ve size yardim etmeye hazirsa.
A2 seviyesi: Almanca temel bilgisi

Bu ögrenim seviyesini basariyla bitirirseniz, gündelik hayatin her alaniyla, örnegin kimlik, aile, alisveris, is ve yakin çevre hakkinda bilgiler veren cümleleri ve sikça kullanilan deyimleri anlayabilecek ve kullanabilecek durumda olursunuz.

Simdiden, aIisik ve bilinen seyler üzerine bilgi alisverisi yapilan basit ve pratik durumlarda kendinizi ifade edebilirsiniz, ve basit bir sekilde kendi kökeninizi, egitiminizi, yakin çevrenizi ve ihtiyaçlarinizi tarif edecek haldesiniz.
B1 seviyesi: Orta seviyede Almanca bilgisi

Bu seviyeyi bitirdikten sonra anlasilir bir standart dilde konusuldugunda ve söz konusu is, okul ve bos zaman oldugunda en önemli noktalari anlayabilirsiniz. Sehayat ederken dil alaninda karsilasilan durumlarin çogunun üstesinden gelecek haldesiniz. Basit ve birbirine bagli cümleler kurarak tanidik konular ve kisisel ilgi alanlari hakkinda düsüncelerinizi ifade etmek de sizi artik zorlamiyor.

Hiç problem yasamadan tecrübelerinizi ve yasanan olaylari anlatmayi, düsleri, umutlari ve hedefleri tanimlamayi ve ayrica planlariniz ile görüsleriniz için kisa bir gerekçe yada açiklama vermeyi beceriyorsunuz. Sizin için ilk münkün olan sinav “(ZD) Zertifikat Deutsch”’tur (Almanca Sertifikasi).
B2 seviyesi: Iyi Almanca bilgisi

B2 seviyesini bitirenler somut ve soyut konular üzerine yazilmis karmasik metinlerin temel içerigini ve ayni sekilde kendi bilgi alanlarinda sürdürülen uzman tartismalarini anlayabilir. Bu durumda kendinizi anadilini konusan kisilerle iki tarafinda fazla zorlanmadigi normal bir sohbet kuracak kadar spontane ve düzgün ifade edebilirsiniz.

Ayrica birçok konu üzerine belirgin ve detayli bir sekilde konusmayi, güncel bir soruyla ilgili görüsünüzü açiklamayi ve degisik olanaklarin avantaj ve dezavantajlarini tarif etmeyi sorunsuz bir sekilde basariyorsunuz. Bu seviyenin sonunda ki mümkün olan sinavlar „(ZD Beruf) Zertifikat Deutsch für den Beruf“ (Meslek için Almanca sertifikasi) ve çok iyi ögrenciler için „(ZMP) Zentrale Mittelstufenprüfung“ (Merkezi orta seviye sinavi).
C1 seviyesi: Pek iyi Almanca bilgisi

Bu seviye size genis kapsamda iddiali, uzun metinleri ve üstü kapali manalari anlamanizi saglar. Ayni sekilde simdi kendinizi spontane ve düzgün ifade edebilirsiniz, sikça belirgin bir sekilde kelime aramaya mecbur olmadan.

Artik ögrendiginiz dili sosyal ve is hayatinda veya meslek ile üniversite egitiminde etkin ve esnek olarak kullanabiliyorsunuz. Açik, düzgün ve ayrintili bir tarzda karmasik konular hakkinda görüsünüzü bildirmeyi ve ayni zamanda farkli cümle baglamlarini uygun bir sekilde kullanmayi basariyorsunuz. “(ZMP) Zentrale Mittelstufenprüfung“’u (Merkezi orta seviye sinavi) problem yasamadan geçmelisiniz.
C2 seviyesi: Mükemmel ile anadiline yakin Almanca bilgisi

Bu seviyeyi bitirdikten sonra uygulamada okudugunuz ve duydugunuz herseyi kolayca anlayabilirsiniz. Farkli yazili ve sözlü kaynaklardan aldiginiz bilgileri özetlemek ve bu arada gerekçe ile açiklamalari birbirine baglantili cümlelerle dile getirmek te size zorluk yaratmiyor.

Kendinizi spontane, çok düzgün ve itinali ifade etmek, ayrica karisik konularda ince mana nuanslarini vurgulamak size çok kolay geliyor.

20.09.2011 21:56:14

Alıntı yapılan: Bthnkdgn - Eylül 19, 2011, 08:20:59 ÖS
Almanya'daki en ucuzu kurs integrasyon kursudur. cok kaliteli degil tabiki  sonucta siniflar kalabalik olabiliyor fakat süresi uzun 600 saatlik B1 kursunda 6 ay icinde sizinde evde yapacaginiz ek calismalarla 6 ayda B1 sertifikasi alinabilir. fakat hic temeli olmayanlar icin zor zaten hamburgda türkce anlatimli kurs bulunucagini sanmiyorum.  bu integrasyon kurslari devlet destekli oldugu icin ucuz oluyor.  ben B2 yi sordugumda 2300 euro dediler cok pahali acikcasi  bana b1 yetmez c1 c2 istiyorum diyen birisi 5000 euroyu gözden cikarmali en az bence. ayrica b1 6 ay süren bir kurstur fakat  ben c2 istiyorum diyosasinz 1.5 yiliiniz kurslarda gecicek demektir :)

normalde dersler 45 saatlik 600 birimdir yani 45 dakika ders 15 dakika mola olarak 600 saate denk gelir.

evet..siz dahada iyi açıklamışsınız!!!!

C2 istiyorsanz 1200 saatinizi kursta gecirmeniz gerekmekte..  buda günde 5 saaat sayarsak 240 güne denk gelir  haftada 5 gün 48 hafta ayda 4 hafta dersek 12 ay yani tam bir yil tabi  bunlarin tatil dönemleri vs vs sayarsak ayrica sinav dönemlerini sonraki bolume gecis dönemlerini asagi yukari 1.5 yil kursta geciyo goethenin  kendi programi böyle ayrintili olarak goethe hamburg sitesinden bakabilirsin. 

A1 seviyesi: Hiç veya az Almanca bilgisi

Bu seviyeyi bitirdikten sonra alisik, gündelik deyimleri ve basit cümleleri anlayabilir ve kullanabilirsiniz. Kendinizi ve baskalarini tanitabilirsiniz, ayni sekilde gündelik hayata dair sorular sorabilir ve cevaplar verebilirsiniz – mesela nereden geldiginiz, nerde oturdugunuz, hangi insanlari tanidiginiz veya nelere sahip oldugunuz hakkinda. Onun disinda kendinizi basit bir sekilde ifade edebilecek haldesiniz, eger karsinizdaki kisiler yavas ve anlasilir sekilde konusuyorsa ve size yardim etmeye hazirsa.
A2 seviyesi: Almanca temel bilgisi

Bu ögrenim seviyesini basariyla bitirirseniz, gündelik hayatin her alaniyla, örnegin kimlik, aile, alisveris, is ve yakin çevre hakkinda bilgiler veren cümleleri ve sikça kullanilan deyimleri anlayabilecek ve kullanabilecek durumda olursunuz.

Simdiden, aIisik ve bilinen seyler üzerine bilgi alisverisi yapilan basit ve pratik durumlarda kendinizi ifade edebilirsiniz, ve basit bir sekilde kendi kökeninizi, egitiminizi, yakin çevrenizi ve ihtiyaçlarinizi tarif edecek haldesiniz.
B1 seviyesi: Orta seviyede Almanca bilgisi

Bu seviyeyi bitirdikten sonra anlasilir bir standart dilde konusuldugunda ve söz konusu is, okul ve bos zaman oldugunda en önemli noktalari anlayabilirsiniz. Sehayat ederken dil alaninda karsilasilan durumlarin çogunun üstesinden gelecek haldesiniz. Basit ve birbirine bagli cümleler kurarak tanidik konular ve kisisel ilgi alanlari hakkinda düsüncelerinizi ifade etmek de sizi artik zorlamiyor.

Hiç problem yasamadan tecrübelerinizi ve yasanan olaylari anlatmayi, düsleri, umutlari ve hedefleri tanimlamayi ve ayrica planlariniz ile görüsleriniz için kisa bir gerekçe yada açiklama vermeyi beceriyorsunuz. Sizin için ilk münkün olan sinav “(ZD) Zertifikat Deutsch”’tur (Almanca Sertifikasi).
B2 seviyesi: Iyi Almanca bilgisi

B2 seviyesini bitirenler somut ve soyut konular üzerine yazilmis karmasik metinlerin temel içerigini ve ayni sekilde kendi bilgi alanlarinda sürdürülen uzman tartismalarini anlayabilir. Bu durumda kendinizi anadilini konusan kisilerle iki tarafinda fazla zorlanmadigi normal bir sohbet kuracak kadar spontane ve düzgün ifade edebilirsiniz.

Ayrica birçok konu üzerine belirgin ve detayli bir sekilde konusmayi, güncel bir soruyla ilgili görüsünüzü açiklamayi ve degisik olanaklarin avantaj ve dezavantajlarini tarif etmeyi sorunsuz bir sekilde basariyorsunuz. Bu seviyenin sonunda ki mümkün olan sinavlar „(ZD Beruf) Zertifikat Deutsch für den Beruf“ (Meslek için Almanca sertifikasi) ve çok iyi ögrenciler için „(ZMP) Zentrale Mittelstufenprüfung“ (Merkezi orta seviye sinavi).
C1 seviyesi: Pek iyi Almanca bilgisi

Bu seviye size genis kapsamda iddiali, uzun metinleri ve üstü kapali manalari anlamanizi saglar. Ayni sekilde simdi kendinizi spontane ve düzgün ifade edebilirsiniz, sikça belirgin bir sekilde kelime aramaya mecbur olmadan.

Artik ögrendiginiz dili sosyal ve is hayatinda veya meslek ile üniversite egitiminde etkin ve esnek olarak kullanabiliyorsunuz. Açik, düzgün ve ayrintili bir tarzda karmasik konular hakkinda görüsünüzü bildirmeyi ve ayni zamanda farkli cümle baglamlarini uygun bir sekilde kullanmayi basariyorsunuz. “(ZMP) Zentrale Mittelstufenprüfung“’u (Merkezi orta seviye sinavi) problem yasamadan geçmelisiniz.
C2 seviyesi: Mükemmel ile anadiline yakin Almanca bilgisi

Bu seviyeyi bitirdikten sonra uygulamada okudugunuz ve duydugunuz herseyi kolayca anlayabilirsiniz. Farkli yazili ve sözlü kaynaklardan aldiginiz bilgileri özetlemek ve bu arada gerekçe ile açiklamalari birbirine baglantili cümlelerle dile getirmek te size zorluk yaratmiyor.

Kendinizi spontane, çok düzgün ve itinali ifade etmek, ayrica karisik konularda ince mana nuanslarini vurgulamak size çok kolay geliyor.

Sayfa: [ 1 ]