Bthnkdgn 15.09.2011 18:47:16
sonra o kagitla Anmeldung aldiginiz yere yani nufus dairesine gidiyor orda 60 euro vererek alabiliyorsunuz yeni kimliginizi
onlar bir evde 10 kisi yasadiklari icin sorun olmuyor
schwarzweiß 18.09.2011 14:06:15
fuk_18 18.09.2011 14:33:19
Alıntı yapılan: schwarzweiß - Eylül 18, 2011, 02:06:15 ÖS
Merhaba, bilgiler için teşekkürler.. Peki hangi kursa gidiosun? Ben de gelmeyi düşünüyorum bu aralar.. Kursa gidicem.. çok pahalı olmayan, iyi bir dil okulu tavsiye edebilir misin?
Bthnkdgn 18.09.2011 21:14:03
Alıntı yapılan: schwarzweiß - Eylül 18, 2011, 02:06:15 ÖS
Merhaba, bilgiler için teşekkürler.. Peki hangi kursa gidiosun? Ben de gelmeyi düşünüyorum bu aralar.. Kursa gidicem.. çok pahalı olmayan, iyi bir dil okulu tavsiye edebilir misin?
schwarzweiß 19.09.2011 09:35:41
19.09.2011 12:38:01
Alıntı yapılan: schwarzweiß - Eylül 19, 2011, 09:35:41 ÖÖ
Bilgiler için teşekkürler.. daha önce bu integrasyon kurslarını duymamıştım.. Peki bu kursların kalitesi nasıl olmaktadır? Kursa katılım nasıl oluşturulmaktadır? Yani sınıflar eğitim seviyesine bakılmaksızın mı oluşturuluyor. Yoksa üni. mezunlarına ayrı bir sınıf, ilkokul mezunlarına ayrı bir sınıf mı açarak ayrıştırıyorlar mı..
fuk_18 19.09.2011 14:17:07
schwarzweiß 19.09.2011 16:17:34
haklısın valla. hiçbişey acıklamadan konuya girdim. aile birleşimi için gidiyorum Hamburg' a ama amacım en az C1 seviyesine kadar cıkmak ve sonrasında yüksek lisans yapmak.. pintilik yapmıorum. eşimin bulduğu kursun aylık ücreti 480 Euro. Az para diil yani.. ve en az 8 ay kurs görmem gerekiyomuş. dolayısıyla 480 * 8 = 3.840 Euro yapıyo.. (kurs veren kurumun adı: world university service) Onun için uygun fiyata bir kurs araştırması yapıodum..
fuk_18 19.09.2011 17:03:34
Alıntı yapılan: schwarzweiß - Eylül 19, 2011, 04:17:34 ÖS
fuk_18 saolhaklısın valla. hiçbişey acıklamadan konuya girdim. aile birleşimi için gidiyorum Hamburg' a ama amacım en az C1 seviyesine kadar cıkmak ve sonrasında yüksek lisans yapmak.. pintilik yapmıorum. eşimin bulduğu kursun aylık ücreti 480 Euro. Az para diil yani.. ve en az 8 ay kurs görmem gerekiyomuş. dolayısıyla 480 * 8 = 3.840 Euro yapıyo.. (kurs veren kurumun adı: world university service) Onun için uygun fiyata bir kurs araştırması yapıodum..
19.09.2011 18:23:57
sana tşk ederim. bende senin gibi bildiğim konularda yardımcı olmaya çalışıyorum ama sen daha iyi araştırıyorsun..herkesin adına teşekkür ederim sana..birde eski sayfalarda NAZİRE adında bir arkadaşımızada buradan tşk etmek istiyorum..çok eski konularda var bu arkadaşımız..şimdi yok herhalde
çünki onun bilgilerinden birhayli faydalandım..
Bthnkdgn 19.09.2011 20:20:59

20.09.2011 21:56:14
Alıntı yapılan: Bthnkdgn - Eylül 19, 2011, 08:20:59 ÖS
Almanya'daki en ucuzu kurs integrasyon kursudur. cok kaliteli degil tabiki sonucta siniflar kalabalik olabiliyor fakat süresi uzun 600 saatlik B1 kursunda 6 ay icinde sizinde evde yapacaginiz ek calismalarla 6 ayda B1 sertifikasi alinabilir. fakat hic temeli olmayanlar icin zor zaten hamburgda türkce anlatimli kurs bulunucagini sanmiyorum. bu integrasyon kurslari devlet destekli oldugu icin ucuz oluyor. ben B2 yi sordugumda 2300 euro dediler cok pahali acikcasi bana b1 yetmez c1 c2 istiyorum diyen birisi 5000 euroyu gözden cikarmali en az bence. ayrica b1 6 ay süren bir kurstur fakat ben c2 istiyorum diyosasinz 1.5 yiliiniz kurslarda gecicek demektir
normalde dersler 45 saatlik 600 birimdir yani 45 dakika ders 15 dakika mola olarak 600 saate denk gelir.
evet..siz dahada iyi açıklamışsınız!!!!
C2 istiyorsanz 1200 saatinizi kursta gecirmeniz gerekmekte.. buda günde 5 saaat sayarsak 240 güne denk gelir haftada 5 gün 48 hafta ayda 4 hafta dersek 12 ay yani tam bir yil tabi bunlarin tatil dönemleri vs vs sayarsak ayrica sinav dönemlerini sonraki bolume gecis dönemlerini asagi yukari 1.5 yil kursta geciyo goethenin kendi programi böyle ayrintili olarak goethe hamburg sitesinden bakabilirsin.
A1 seviyesi: Hiç veya az Almanca bilgisi
Bu seviyeyi bitirdikten sonra alisik, gündelik deyimleri ve basit cümleleri anlayabilir ve kullanabilirsiniz. Kendinizi ve baskalarini tanitabilirsiniz, ayni sekilde gündelik hayata dair sorular sorabilir ve cevaplar verebilirsiniz – mesela nereden geldiginiz, nerde oturdugunuz, hangi insanlari tanidiginiz veya nelere sahip oldugunuz hakkinda. Onun disinda kendinizi basit bir sekilde ifade edebilecek haldesiniz, eger karsinizdaki kisiler yavas ve anlasilir sekilde konusuyorsa ve size yardim etmeye hazirsa.
A2 seviyesi: Almanca temel bilgisi
Bu ögrenim seviyesini basariyla bitirirseniz, gündelik hayatin her alaniyla, örnegin kimlik, aile, alisveris, is ve yakin çevre hakkinda bilgiler veren cümleleri ve sikça kullanilan deyimleri anlayabilecek ve kullanabilecek durumda olursunuz.
Simdiden, aIisik ve bilinen seyler üzerine bilgi alisverisi yapilan basit ve pratik durumlarda kendinizi ifade edebilirsiniz, ve basit bir sekilde kendi kökeninizi, egitiminizi, yakin çevrenizi ve ihtiyaçlarinizi tarif edecek haldesiniz.
B1 seviyesi: Orta seviyede Almanca bilgisi
Bu seviyeyi bitirdikten sonra anlasilir bir standart dilde konusuldugunda ve söz konusu is, okul ve bos zaman oldugunda en önemli noktalari anlayabilirsiniz. Sehayat ederken dil alaninda karsilasilan durumlarin çogunun üstesinden gelecek haldesiniz. Basit ve birbirine bagli cümleler kurarak tanidik konular ve kisisel ilgi alanlari hakkinda düsüncelerinizi ifade etmek de sizi artik zorlamiyor.
Hiç problem yasamadan tecrübelerinizi ve yasanan olaylari anlatmayi, düsleri, umutlari ve hedefleri tanimlamayi ve ayrica planlariniz ile görüsleriniz için kisa bir gerekçe yada açiklama vermeyi beceriyorsunuz. Sizin için ilk münkün olan sinav “(ZD) Zertifikat Deutsch”’tur (Almanca Sertifikasi).
B2 seviyesi: Iyi Almanca bilgisi
B2 seviyesini bitirenler somut ve soyut konular üzerine yazilmis karmasik metinlerin temel içerigini ve ayni sekilde kendi bilgi alanlarinda sürdürülen uzman tartismalarini anlayabilir. Bu durumda kendinizi anadilini konusan kisilerle iki tarafinda fazla zorlanmadigi normal bir sohbet kuracak kadar spontane ve düzgün ifade edebilirsiniz.
Ayrica birçok konu üzerine belirgin ve detayli bir sekilde konusmayi, güncel bir soruyla ilgili görüsünüzü açiklamayi ve degisik olanaklarin avantaj ve dezavantajlarini tarif etmeyi sorunsuz bir sekilde basariyorsunuz. Bu seviyenin sonunda ki mümkün olan sinavlar „(ZD Beruf) Zertifikat Deutsch für den Beruf“ (Meslek için Almanca sertifikasi) ve çok iyi ögrenciler için „(ZMP) Zentrale Mittelstufenprüfung“ (Merkezi orta seviye sinavi).
C1 seviyesi: Pek iyi Almanca bilgisi
Bu seviye size genis kapsamda iddiali, uzun metinleri ve üstü kapali manalari anlamanizi saglar. Ayni sekilde simdi kendinizi spontane ve düzgün ifade edebilirsiniz, sikça belirgin bir sekilde kelime aramaya mecbur olmadan.
Artik ögrendiginiz dili sosyal ve is hayatinda veya meslek ile üniversite egitiminde etkin ve esnek olarak kullanabiliyorsunuz. Açik, düzgün ve ayrintili bir tarzda karmasik konular hakkinda görüsünüzü bildirmeyi ve ayni zamanda farkli cümle baglamlarini uygun bir sekilde kullanmayi basariyorsunuz. “(ZMP) Zentrale Mittelstufenprüfung“’u (Merkezi orta seviye sinavi) problem yasamadan geçmelisiniz.
C2 seviyesi: Mükemmel ile anadiline yakin Almanca bilgisi
Bu seviyeyi bitirdikten sonra uygulamada okudugunuz ve duydugunuz herseyi kolayca anlayabilirsiniz. Farkli yazili ve sözlü kaynaklardan aldiginiz bilgileri özetlemek ve bu arada gerekçe ile açiklamalari birbirine baglantili cümlelerle dile getirmek te size zorluk yaratmiyor.
Kendinizi spontane, çok düzgün ve itinali ifade etmek, ayrica karisik konularda ince mana nuanslarini vurgulamak size çok kolay geliyor.