ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Alman vatandaşı eşle nikah yapmak için gerekli benden istenilen belgeler

Sayfa: [ 1 ]

materi 16.09.2011 04:48:47

arkadaslar bu işiler bıraz sıkıntılı cok dolanıyorsunuz ama sonunda oluyor merak etmeyın :)

NİKAH İÇİN ALMAN VATANDASI EşİNİZDEN COK DİLLİ ULUSLAR ARASI EVLENME IZIN BELGESİNİ  VE DOGUM KAYIT ORNEGINI İSTİYORLAR   bizim nıkah dairesi  ULUSLAR ARASI EVLENME IZIN BELGESini istedi sadece
EşİM DOGUM KAYIT ORNEGINI ALDI SU ANDA FAKAT  ULUSLARASI EVLENME IZIN BELGESİNİ  AşşAGIDAKI BENIM YOLLADIKLARIMDAN SONRA ALACAK INSALLAH…
Çok dilli dogum ayıt ornegı  uluslar arası  (formul a  dogum kartı )
İkametkah belgesi   (kaymakamlıktan aposttille)
Bekarlık belgesı   ( vukaatlı nufus kayıt ornegı ) kaymakamlıktan aposttille
Pasaport (NOTER ONAYLI ) fotokobısı   [ 22TL YE YAPILDI . ALMANCA TERCUMELİ NOTER  ONAYINI ISTIYEBILIRLER  BEN TERCUME ETMEDEN YOLLADIM ..]

PTT NORMAL POSTALA  10 GUNDE GONDERIYOR. APS İLE  1  HAFTAYMIS  45YL .KARGO şİRKETLERİNİ ARAşTIRDIM MN İLE BASLAYAN şİRKET 91 TL YE 3 GUNDE GONDERIRIZ DEDI HEMEN KARSISINDAKI AR İLE BASLAYAN KARGODA 51 TLYE 3 GUNDE 65 TL YE 2 GUNDE YURTDISINA YOLLARIZ DEDI BURDAN YOLLADIM HADA UCUZ KARGO SIRKETI ICIN ARASTIRMAK LAZIM …3 GUNDE GİTTİ MEKTUBUM.. COK DİLLİ ULUSLAR ARASI EVLENME IZIN BELGESİNİ   de aldık 40 EURO VERDİK
EWET EşİM GELDİ  şİMDİ  NİKAH DAİRESİNE GİTTİK İSTENİLEN BELGELER
3 adet pasaport turkce tercume ettirme 60 tl
3 adet pasaportun türkce tercumesinin noter onayı 60 tl
3adet uluslararası evlenme ehlıyet belgesinin fotokobısının noter onatı 80 tl
Bu belgelerle nıkah daıresıne tekrar gıdıyorsunuz  ve evrakları okey dedıkten sonra  assagıdakılerı yapıyorsunuz    hastaneye verılmek uzere bır belge ve nufus mudurlugune verılecek bır belge verıyorlar size
Eşinizin ve sizin kan tahlili 110 tl kan grubunu ogrenmek  extra  10+10 =20 tl
Sizin ikametkah belgeniz
Bunlarıfa  verdıgınızde artık  nıkahı kıyacaksınız ınsAllah Allah yardımcınıza olsun

Allaha şükür şimdi  düğünden  sonra vize için telefonda  randevu gunu alacagım  trabzon ılıne ankara bakıyor ondan ankaradan alacagım …ıstanbuldan almak ıcın ıkametımı ıstanbulda gostermem lazım.fakat istanbul belgelerın extra turkce tercumelerını ıstıyor  dıger konsolsluklarda gerek yok

geçmiş olsun

fuk_18 16.09.2011 12:48:03

:) dusundugun seye bak zaten nikah da seni soymuslar önüne gelene dagitmissin parani..simdide istanbula kaydimi aldirrim ama ordada tercüme istiyorlar diyorsun tercumeye vercegin en fazla 50 tl oda noter onayi olmadan ,,,sen zaten simdiye kdar sirf bir nikah icin dunynain parasini harcamissin bos yere 50 tl nin hesabini yapiyorsun..kalmis..ankaradan basvur tmm...rendevu gunun ileri olur sadece...nikaha gelince hicmi itiraz etmedim hicmi her denene evet dedin

1.esine pasaportunu gondermen yeterli idi sen bakma yok noterden onayli olmasi falan hepsi hikaye kimisinden de git konsolosluga pasaportunun fotokopisini ceksinler imza muhur vursun konsolosluk o yle gonder diyorlar...ben komple pasaportu gonderdim isimi hallettim

2. istedigin kadar arastir en ucuz kargo aras kargo ondna daha ucuzu yok ptt falan hikaye arasda 45 tl ye gonderiyorlar 3 gunde elinde Almanya'daki esin hizli gonderi hepsi para tuzagi arasin jet kaldirip gonderecek hali yok...

3.seni zaten nikahda iyice soymuslar ..nikah dairesindeki memurla itiraz etsen konussan o kadar almaz verme veya cunku keyfi uygulama yapiyorlar

gerekli olanlar sadece ya esinin dogum kagdi yada pasaport bunlarida ya pasaportun fotokopisni istiyorlar sadece noter onayli turkce sevirili yada dogum kagdinin turkce tercümeli noter onayli olmasini..tercume 20 tl noterde 60 tl alyior tanidigin varsa vermiyorsun ...da noterde..

tabi birde nikah ucreti odemissindir.birde memurun zola aldigi bahsis 100 den asagida kurtarmiyor kabul etmiyorlar bizim memurlar..

4. kan uyusmazligi olup olmadigini ogrenmek icin onu zaten verem savas yapyior ucretsiz nikah icin gidildiginde test yaptirmaya hic bir ucret odemiyorsun akciger flimi kan testleri her iki esinde tamamen ucretsiz kan uyusmalik testi hep ucretsiz sen cok zenginsin sanirim özelde yaptirdin...

ve buraya bu sekilde fiyat yazarak insanlari yanlis bilgilendirme yapilacaklari yazsan yeter ve senin gibi bu kada ucret odeyende yoktur sitede bir nikah icin ilksin tebrik ederim nikaha bu kadar odediysen sana koymaz artik vizede diger giderler...

Jeynes 18.09.2011 13:48:29

ufuk haklısın kardeş =).
Bosver bilgilendirmeye calısmıs arkadas.
Zaten coğu insan neyin nasıl oldugunu bliyor

Bthnkdgn 21.09.2011 17:12:44

burdan almanyaya gönderilicek belgeleri benim isim cok acele oldugu icin ptt ile gönderdim 45 tl. idi. 3 güne almisti belgeleri.  normal gönderi ise ucuzdur5-6 tl sanirim fakat 7-21 gün süresi olabileceigini söylemisti ptt görevlisi.

ayrica saglik raporu gibi seyler biraz insanlarin keyfi uygulamasina kalmis. bazilari  birsey olmaz diyip tahliller olmadan saglik raporu verirki o zaman bedavaya geliyor. ama bizim doktor yok olmaz gidin alin dedi  özelde yaptirmistim tahlilleri. bu  konularda sabit bir bilgi yok. su bu isteniyor diyemeyiz. almanyada farkli eyaletler farkli belgeleri istiyebilir.   en kolay kolu evleneceginiz evlilik dairesini arayip sormaniz ve esinizin almanyadaki bagli bulundugu yerdeki görevliden gerekli son güncel belgeleri ögrenmesi daha iyi bence

fuk_18 21.09.2011 18:22:02

batu neyden bahsediyorsun adam turkiyedeki nikah surecini degerlendirmis ve baya para harcamis ...konu bu almanyayi karistirma

materi 09.10.2011 23:56:41

valla kardesım benden ıstenılenlerı yazdım yaptıklarımı  bakalım hayırlısı 14 ekımde randevum var maılle yolladıkları evrakları tamamladım gunu beklıyorum ...ınsAllah bı sıkıntı cıkmaz 4 nolu kapıdnan gırecem

materi 10.10.2011 01:26:00

saglık ocagına gıttım hastaneye yolladılar devlet hastanesınde kan tahlılı yaptırdım hepatıt aıds testı kan uyusmazlıgı falan ıstemedıler ...nıhak ıcınde alman vatandası esımden uulsdlararası
evlenme ızın belgesını noterden onaylı 3 fotokobısını 
pasaportun noterden onaylı 3 fotokobısını tr tercumelı
noter uluslar arası belgenınde tercumesını sıtıyordu az kalsın acıklama yaptım buzaten turkcesıde ıınde falan dıyede oyle gectı ...napalım kardesım domal dıyene domalıyoruz dereyı karsıya gecene kadar her şeyi yapacaz:)

Sayfa: [ 1 ]