BARTTT 23.09.2011 02:26:42
fuk_18 23.09.2011 02:31:24
Alıntı yapılan: BARTTT - Eylül 23, 2011, 02:26:42 ÖÖ
Sevgili arkadaşlar ;
Bu ülkede anayasa var.Kanunlar var.1979 senesinden 1997 senesine kadar paramı aldım.İtirazı olan varsa yazsın.Almanya'nın verdiği hak.Onun bunun vergisi demeyin.Soruyorum burdan kaçınız 1000-1500 euro maaş alıp'ta vergi ödüyorsunuz?Kilise vergisinden haberi olan varmı?Bir çok arkadaşımız yeni yeni adım atıyor.Çevreye ,dil kurslarına normal yaşama alışmaya bir çalışın süresiz oturumunuzu alın önce.
Çoğunuzun eşleri çalışıyor şu anda.Evli olan aile bireylerinden de sandığınız kadar vergi kesilmiyor.Bir kaç istisna olan arkadaşlarımızda yarım günlük işler bulup harçlığını çıkarmaya çalışıyor.Seneler geçsin sular seller gibi kültürünü.dilini öğrenin ; ondan sonra koyun adaylığınızı girin seçimlere kazanın sizde mecliste söz sahibi olun.
EL-TURCO 23.09.2011 09:59:42
23.09.2011 13:00:21

Geldiğimden buyana yangelip yatmıyorum, sürekli almancamı ilerletiyorum ve geleceğimi hazırlıyorum. fuk_18 23.09.2011 14:35:53
Alıntı yapılan: EL-TURCO - Eylül 23, 2011, 09:59:42 ÖÖ
kirchensteur yani kilise vergisi zaten bizlerden alinmiyor.basvuru yapmaya gerek yok extra ufuk.
fuk_18 23.09.2011 14:42:35
Alıntı yapılan: mera67 - Eylül 23, 2011, 01:00:21 ÖS
konu içeriğinden koptu, birkaçı konuyu anlayamadı!!![]()
derken bu birkaçı kim anlayamadım? konu içeriğinden kopmadı. Kusura bakma ama konunun içeriğini anlamayacak kadar cahil değiliz. Asıl başka bir platformda içerik farklı iken, konuyu vergilere getiren sizlersiniz. Önce yorumları iyice okuyun sonra düşüncelerinizi yazın lütfen!!
Buradaki konu kalphastası birinin, 9 çocuk yapması ve ödül alması. Ben yorumumu zaten olayı vergilere getirmeden yazmıştım.Bunun çok hoş birşey olmadığını ,şayet böyle bir düşünce varsa yanlış olduğunu ve tüm Avrupanın bizim Ülke insanlarımızı bu şekilde tanımalarını istemediğimi söyledim. HAKLI OLARAK!! bunada itiraz etmeyin yaa..
Beni hiç ilgilendirmez kimin yardım alıp almadığı. Alanda varsa mutlaka bir nedeni vardır herhalde.bilemem!
Ben şunu yine söyleyeceğim. Bu benim düşüncem itirazınız olur olmaz. Kanunlar göçmenlerin yanı sıra kendi ülke insanlarınıda tembelliğe itekliyor demiştim. Evet bu doğru! Bu birtek benim düşüncem değilki, Buradaki kendi insanları bile aynı şeyleri söylüyorlar. Alman kanunlarını değiştiremeyiz elbette. Hiçkimsede burada seçimlere adaylığını koymuyor sadece herkes fikrini söylüyor.
ayrıca, ben 2 yıldır buradayım, yeni sayılırım ve bazıları bendende yeni. şu anda çalışmıyorum (yani vergi ödemiyorum!) .Geldiğimden buyana yangelip yatmıyorum, sürekli almancamı ilerletiyorum ve geleceğimi hazırlıyorum.
Bir arkadaşın şu yorumu çok doğru.
Bir çok arkadaşımız yeni yeni adım atıyor.Çevreye ,dil kurslarına normal yaşama alışmaya bir çalışın süresiz oturumunuzu alın önce.
Kimimiz çalışıyor olabilir ama dil olmadan yapılan işlerin ücretlerinide aşağı yukarı tahmin edebiliriz. NE KADAR ÜCRET ALIYORUZKİ BURADA DEVLETE ÖDENEN VERGİDEN BAHSEDİYORUZ bana artık çok saçma geliyor bu cümleler!!
23.09.2011 15:53:49
tugce_doerjer 23.09.2011 18:43:41
Bthnkdgn 23.09.2011 18:44:22
Bthnkdgn 23.09.2011 18:48:53
_serhat_ 23.09.2011 19:26:02
fuk_18 23.09.2011 20:02:26
Alıntı yapılan: _serhat_ - Eylül 23, 2011, 07:26:02 ÖS
ufuk sen yorumlarini ya dusunmeden yaziyorsun yada ifade eksikligi var hem sitede birkac kisi diyorsun sonrada sadece serhat diyorsun amacin nedir ben her yoruma muhalefet olmuyorum sadece kendime göre yalnis gelen yorumlara karsi cikarim ya cocuk üzerinden ben geliyorum ama ne hikmetse sen benim yaptigim yoruma karsi cikiyordun okonuyu cok biliyor gibi hatirlarsan,bu arada konuyu da vergilendirme acarak sen dagittin iyi oku o konuyada gelince Türkiyede kesilen vergilerden bu kadar haberin varmiydi bilmiyorum:Dedigim gibi bunu biz degistiremeyiz benim esimde Almanya'daki bütün akrabalarimda Almanya'da yillardir calistilar yanlarinda isci calistirdilar devlete vergi verdiler esim simdi dogum izninde,bu arada her iletiye yorum yapmak herseyi biliyorum anlamina gelmiyor bir kez daha söylemek istiyorum.Bu sitede herkes vize asamasinda yardim bekliyor yorum yapan dogru sey söylesede söylemesede sonra vizeyide alinca o sevincle o kisiye iyi duygular besliyor ve daha sonra yalnis dedigi seylere bile karsi cikmiyorlar bu cok yalnis.Birde her koyun kendi bacagindan asilir bir türk kötü birsey yapti diye diger türklerde ayni diyen varsa Almanya'da cahildir öyle düsünenlerinde cok olmadigini düsünüyorum,almanlarin,bulgarlarin ve baska milletlerin insanlari kötü birsey yapti diye hepsimi kötü olacak herkes kendinden sorumludur
tugce_doerjer 23.09.2011 20:15:29
Alıntı yapılan: Bthnkdgn - Eylül 23, 2011, 06:48:53 ÖS
Tugce Benim Esimin Kesintisiz maasi 2500 ama elimize 1600 euro geciyor. sonuc Hamburg gibi biryerde kiralar 65m2 ev 750 euro gecinmek zor oluyor tabi. 6 ay süren bir kurs döneminde is bulmak zor cünkü burasi Romen ve bulgar kayniyor ve günde 12 saat aylik 750 euroya calisiyolar. simdi benim sucum ne burda. severek evlenen bebeginin gelecegi icin buraya gelen birisi neden 3-5 kisinin yüzünden zorluk yasasin. toplum insanlar birligidir. bir toplumun iyi sekilde islemesi icin bozuk kesimi ya egitilir eger egitimi kabul etmiyolarsa toplumdan dislanir baska yolu yok. imkansizliklar icerisinde büyüdükten sonra topluma uyum sorunu yasarsiniz fakat almanya gibi hertürlü egitimin kolay oldugu bir ülkede eger geri kaliyorsaniz sorun kisiden kaynaklaniyordur.
_serhat_ 23.09.2011 20:21:42
fuk_18 23.09.2011 20:45:07
Alıntı yapılan: _serhat_ - Eylül 23, 2011, 08:21:42 ÖS
bak 50 sene gelen türkler geri dönecegiz mantigiyla gelmisler oraya adapte olmak veya orda devamli yasamak icin degil sadece calismak icin ve burda kalmaya da devam ettiklerinde yaslarida ilerledikce uyum saglayamamislar.cocuklariyla ilgilenememisler ve kötü islere yönelen cok olmus türklerden genel anlamdan konusuyorum,almanlarin icinde yokmu cahil insanlar her ülkede illaki cahil kendini gelistiremeyen insanlar var ve bu sonsuza kadarda böyle olacak sonu yok cünkü.türkleri sevmeyenler tabiiki var biz bunu bilerek geldik almanyaya bir kesim alman türkleri sevmiyor diye burayi birakip gidecek halimizde yok,aslina bakarsan ben hic gelmek istememistim zaten 2 sene turkiyede yasadik esim alisamadi ve almanyaya geldik,kimsenin hakkini yemek istemem 2 ay oldu geleli daha hic olumsuz bir yaklasim görmedim almanlardan. yasadigim sehir ise yalnis hatirlamiyorsam Almanya'da turklerin en cok yasadigi 3.sehir ve gayrimesru olayi cok olan bir yer